Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hét ponttal verte a Kecskemét a Kaposvárt

Hétvégén újra összecsap a két gárda.:

:

A vendégek kezdtek pontosabban, majd Ivkovic hármasával és Karahodzsics kosarával 6-5-re fordított a Kecskemét. A negyed derekán Tóth Barna kapott a sarokban kiváló labdát Wittmanntól, és senkitől sem zavartatva süllyesztett el trojkát, és ezzel már 16-9-re lógott meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Wittmann büntetői zárták az első tíz percet, amely így 24-17-tel ért véget.

Zárkóztak volna a somogyiak, ám Lawrence, Karahodzsics és Bogues sem tétlenkedett a házigazdák részéről, 31-23. Jó védekezés mellett a támadások is rendre ültek, és az etap derekára tízpontos fórt harcoltak ki Forray tanítványai, 33-23. Lendületben maradtak a hírös városiak, és Sinik hármasával 45-31-re váltott az eredményjelző. A szünetre 45-33-mal mehettek a csapatok.

Vendég triplára Bogues reagált két kettessel, 49-36. Sikerült aztán benéznie tíz pont alá a Kaposvárnak a 25. percben, ám Dramicanin egy kiváló távolival jelezte, hogy nem engedik közelebb ellenfelüket, 55-43. Az irányítást a folytatásban sem adta ki keze közül a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 60-50-tel jöhetett a záró felvonás.

Dramicanin keze sült el hibátlanul ismét, 63-50. Ezt követően sokáig nem esett kosár, végül a 33. minutumban a vendégek törték meg a csendet, amelyre Lawrence zsákolással reagált, 65-52. A Kaposvár 0-5-ös rohanást produkált, 65-57-nél Forray Gábor rendelte magához tanítványait, hogy rendezzék a sorokat a maradék hat percre. Karahodzsics vette vállára csapatát, 69-58. Felváltva estek a pontok, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét sikere nem forgott veszélyben. A végeredmény: 77-70.

Szombaton jöhet 18 órától a “visszavágó” a Kaposvár otthonában.

Forray Gábor: Van még egy-két dolog, amit csiszolnunk kell. Kimani Lawrence még csak két csapatedzésen tudott velünk készülni, és úgy játszott ma. Látjuk, hogy dinamikus kosárlabdázó, de még csak az alap taktikai dolgainkat tudta elsajátítani, ebből adódóan néha voltak olyan szituációk, mikor kizökkentünk a ritmusunkból. Viszont rengeteg pozitív dolgot is láthattunk, ami bizakodásra ad okot csapatszinten. Az edzőmeccseken elsődlegesen nem a győzelem a fontos, de természetesen sokkal jobb így a szájízünk, hogy siker koronázza a befektetett munkát. Mindegyik felkészülési meccsen 70 pont környékén, vagy alatta tudtuk tartani ellenfelünket. A védekezésünket próbáljuk elsősorban megszervezni. Ha kifejezetten az ellenfél taktikájára fogunk fókuszálni, akkor még jobban tudunk ezen szigorítani. Azt gondolom, hogy mindkét gárda számára nagyon jó volt ez a megmérettetés. Dolgozunk tovább, folytatjuk az edzéseket, hogy napról napra jobbak legyünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy szép számban kilátogattak, és buzdítottak minket.

Váradi Kornél: – Egy nagyon jól szervezett csapat ellen játszottunk, és pontosan ezért volt jó ez a mérkőzés, hiszen rámutatott azokra a hibákra, melyekben előre kell lépnünk. Ezt értem csapat és egyéni szinten. Remélem, hogy mindkettőt meg tudjuk ugrani, ezen fogunk dolgozni a következő mérkőzéseken, tudjuk építeni tovább a rendszerünket. A vereség ellenére voltak pozitívumai is a meccsnek számunkra.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét- Kométa Kaposvári KK 77-70 (24-17, 21-16, 15-17, 17-20)

KTE: Sinik 11/3, Bogues 11, Ivkovic 5/3, Kucsera 2, Karahodzsics 13, Lawrence 18, Dramicanin 6/6, Wittmann 6/3, Tóth Barna 5/3

Kaposvár:

Abell 17/9, Cunningham 8, Jackson 7, Paár 16/6, Koprivica 13, Bogdán 2, Puska 3/3, Halmai 4.

Tudósítás: KTE Facebook-oldal.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Kaposkosár KKKKtopiAllenIversonKPSVRKKHajraKapos Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

Lesz ez még jobb is srácok,Kecso idegenben sem gyenge nem hogy otthon ez már komolyabb felmérő volt ahogy vártuk is , gratulálok Markó csak így tovább bátran,a légiósok remélem még jobbak lesznek , tripla is több kéne,és persze Boris is hiányzott…
Hajrá KKKK

Ktopi
Olvasó

Nehány edzés es két edzőmeccs után / ennyit láttam / botorság lenne bármit is mondani, de annyi talán látszik, de a három új játékos mindegyike erősítés lesz, igy a csapat is erősebb lesz, mint tavaly. Sinik játéka nem annyira látványos, de van kinti dobása is, jól tör be, es a társait is jól szolgálja ki. Bogues elképesztő gyors, nagyon erős es a betöréseit eddig egyáltalán nem tudták levédeni. Lawrence érdekes, mert 202-vel remekül vezet labdát , úgy tör be, mint egy kisember , borzasztó atlétikus, viszont egyáltalán nem tud dobni- még középtávolit sem. Viszont összeszedi a pattanókat, mert túlugrik mindenkit… Olvass tovább »

AllenIverson
Olvasó

Idegenbe 2 ember minuszba annyira nem is rossz.Bár én Cunningham és Derek 3 azaz inkább 2 meccsen mutatott teljesítményét ingen kevésnek látom.Tudom felkészülés meg szokni kell épp ezért bizakodó vagyok.Talán lehet még belőlük többet is kihozni.Ami pozitív az Paár eddigi teljesítménye.Csak így tovább!

KPSVRKK
Olvasó

Magas poszton megérkezett a komoly védekezés, meg is csappantak a dobott pontok.
Nem csak Jackson, hanem Cunningham is adós a pontokkal és Benitől is kevés, ha 12 perc alatt csak egyszer néz a gyűrűre.
Mindkét légiós komoly számokat produkált hasonló bajnokságokban mint a miénk, reméljük gyorsan magukra találnak nálunk is!
Ha Márkó hasonló számokat fog produkálni, ő lesz az idei bajnokság meglepetés embere.

HajraKapos
Olvasó

Jackson-nal lehet, hogy kicsit szigorú voltam.
Lehet, hogy sokszor hozta jó helyzetbe a csapattársait, de Ők meg kihagyták.
Én is bízom benne, hogy magára talál, mert egy jó irányító már nagyon ránk férne.
Szombaton okosabbak leszünk, és remélhetelőleg azt olvassuk majd, hogy “A Kaposvár visszavágott a Kecskemétnek”. 🙂

KPSVRKK
Olvasó

Az viszont biztos, hogy ha nem jön be a srác, hamar kell lépni, mert gyorsan a sor végére kerülhetünk.
De legyünk optimisták, hajrá Kaposvár!

HajraKapos
Olvasó

Abell nem volt zsákbamacska, hozza is az elvárt teljesítményt.
Márkó úgy tűnik, hogy szintet lépet, remek teljesítményt nyújt.
Koprivica kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt eddig.
Sajnos viszont szerintem Jackson kapufa lesz. A 3 meccs alatt egyszer sem volt kiemelkedő, most is 28 perc alatt 7pont/2assziszt. (Halmai 5 assziszt)
Borisz nem játszott. Remélem nem sérült.
Hajrá Kaposvár.

Részletes statisztika, akit érdekel:
https://netcasting4.webpont.com/?syy3mia6

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés