Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hepp Kupa: Már a negyeddöntőben találkozik a tavalyi és a tavalyelőtti győztes

PVSK-Vasas rangadó a négyes döntőért.:

:

Hétfőn és kedden játsszák az alsóbb osztályú csapatok számára kiírt Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa negyeddöntőit.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 5. forduló

Ceglédi KE (NB I. B, Piros) – Hübner Nyíregyháza BS (NB I. B, Piros)

Hétfő 17:15, Cegléd, Gál József Sportcsarnok

Az 5. forduló (amely az NB I-es együttesek, azaz a negyeddöntő mezőnyének minden tagja számára a sorozat idei kiírásának negyedik állomása, a 64 közé jutásért csak NB II-es csapatoknak kellett játszaniuk) nyitómeccsén a Cegléd otthonába látogat a Nyíregyháza. A pontvadászatban a sárga-kékek állnak jobban, akik alaposan megszorongatták a PVSK-t múlt pénteken, ősszel pedig kiváló dobóformát mutatva győzték le otthon a bajnokságban a Kék Cápákat (97-85). A HK-ban ugyanakkor a nyírségiek a sikeresebbek, ötödik négyes döntőjébe juthat be a 2021-es győztes kék-fehér együttes, míg a CKE-nek egy bronzérme van 2020-ból. Élő közvetítés a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Pécsi VSK-Veolia (NB I. B, Piros) – Vasas Akadémia (NB I. B, Piros)

Kedd 17:30, Pécs, PVSK Sportcsarnok

A PVSK és a Vasas egyaránt a legnagyobb esélyesek közé tartozik, ám az egyik gárda biztosa lemarad az elődöntőről, hiszen egymás ellen játszanak a 8 között. A Párducok számára mégis jó ómen lehet az erős negyeddöntős ellenfél, mert tavaly is összekerült a negyeddöntőben az aktuális piros-csoportos tabella első két helyezettje, a vasutasok győzni tudtak a városi rivális otthonában, áprilisban pedig a kupát is magasba emelhették. A piros-kékek szintén komoly múltra tekinthetnek vissza a sorozatban, hiszen 2016-ban és 2022-ben is ők állhattak a dobogó tetejére, 2017-ben pedig második csapatuk lett ezüstérmes. A felek néhány hete bajnokin találkoztak a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, akkor viszonylag simán, 97-78 arányban diadalmaskodott a Szekulovics-legénység. Élő közvetítés a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót (NB I. B, Piros) – Jászberényi KSE (NB I. B, Piros)

Kedd 18:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

A tavalyi 4. helyezés után ismét ott van a legjobb nyolc között a szintén korábbi kupagyőztes Jászberény, az elődöntőbe kerüléshez a szezon piros-csoportos meglepetéscsapatát, a Fótot kellene idegenben legyőzniük. Az elmúlt hónapokban igazi oroszlánbarlangnak számít a 2021-es bronzérmes Megyeri Tigrisek otthona, a MAFC októberi sikere óta minden ellenfél vesztesen távozott a Phoenix Sportcsarnokból. A jászságiak novemberben legyőzték a lila-fehéreket, de hazai pályán (102-86), és a bajnokságban nem remekelnek vendégként, igaz, a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében nyerni tudtak a piros-csoportos Budafok otthonában.

Dávid Kornél KA (NB I. B, Zöld) – Újbuda MAFC (NB I. B, Piros)

Kedd 19:00, Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont

A teljes B-csoportos mezőny két legjobb formában lévő csapata találkozik Székesfehérváron: a Dávid Kornél Akadémia és a MAFC is 11 tétmérkőzés óta veretlen. Braniszlav Dzunics tanítványai vezetik a Zöld-csoportot, mindössze egy vereségük van a szezonban, a SMAFC otthonában maradtak alul még októberben. A HK-ban tavaly ezüst-, 2014-ben aranyérmes műegyetemisták mindkét fronton meggyőzően menetelnek idáig, ám az osztálykülönbség ellenére nem vehetik félvállról a fehérvári túrát. Tóth Péter személye kölcsönözhet pikantériát a találkozónak, ám a Királyok városába tavaly nyáron visszatérő egykori újbudai közönségkedvenc sérüléssel bajlódik és minden bizonnyal a lelátóról kell néznie az összecsapást. Élő közvetítés a HUNBASKET TV XV YouTube-csatornán.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés