Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hepp Kupa: A Honvédé a bronz

Három pont döntött a Baja ellen.

Bajai Bácska FKE – Budapesti Honvéd SE 78-81 (22-14, 14-24, 20-25, 22-18)

Hepp Ferenc Emlékkupa, bronzmeccs
Győr, Audi Aréna

Baja: Pongó 12/3, Pálkerti 3, Nagy 17/3, Jakab 18, Kővágó-Laska 11. Csere: Kovács 6/6, Ágfalvi 11/9, Weidinger -.

Honvéd: Bea 8, Horváth 20/12, Steier -, Stefán 11/3, Debreceni 6. Csere: Mucza 4, Szalay 11/3, Martinez 8, Valerio 6, Fülöp 3, Hargitai 2, Pintér 2.

Horváth Ákos triplájával indult a Budapesti Honvéd SE és a Bajai Bácska FKE összecsapása a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa bronzérméért. Mindkét csapat szoros csatában maradt alul a tegnapi elődöntők során, de egy esetleges harmadik hely remek eredmény lett volna a kluboknak, így nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe.

10-3-ra ellépett az első percekben a fővárosi együttes, de Jakab és Pongó pontjaira alapozva 12-nél utolérte ellenfelét a Baja. Olyannyira lendületbe jöttek a Bács-Kiskun megyeiek, hogy egy 12-0-s etappal tíz egységre növelték előnyüket – be is húzták a játékrészt 22-14 arányban.

A folytatásban Valerio, Stefán és Mucza találataival zárkózott a Honvéd, 28-24-nél pedig most rajtuk volt a sor, hogy egy komolyabb futást vigyenek véghez – zsinórban tíz pontot szerezve 28-34-re módosították az állást. Visszatalált a helyes útra a Jakab Péter vezette bajai együttes, a nagyszünetre ismét ott loholtak a budapestiek nyakán – 20 perc játékot követően nem lettünk okosabbak a végső győztes kilétét illetően (36-38).

A fordulás után Stefán Dávid egy triplával jelezte, hogy a Honvéd szándékában áll megnyerni története első Hepp-bronzát. Állandósult a 4-7 pont körüli piros-fehér vezetés, sőt néha 9-re is felkúszott az ebben az etapban igen aktív Bea hathatós közreműködésével. Pongó és Ágfalvi fújtak riadót, két támadásból két trojkát a helyére küldve megint bőven lőtávolon belülre hozták a Cservék-legénységet (54-57). Valerio és Szalay kosarai révén tovább őrizte előnyét a fővárosi együttes, amely ki is tartott a negyed végéig (56-63).

Öt bajai ponttal indult a záró felvonás, újfent nyílt lett a meccs. Egy ideig vissza tudta verni az egyenlítésre tett kísérleteket a Puskás-legénység, de az etap felénél már 67-67-et mutatott az eredményjelző. Innen nagy adok-kapok vette kezdetét, Nagy hárompontosával már a sárga-kékeknél volt az előny az utolsó percre fordulva (76-75). Szalay és Horváth Ákos higgadt büntetőzésével visszavette a vezetést a Honvéd, és a lefújásig már nem is engedte ki a kezéből azt – szoros csatában, de sikerült felülmúlniuk riválisukat. Ezzel a patinás kupamúlttal rendelkező piros-fehérek megszerezték történetük első medálját a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában is, de az NB I/B zöld csoportjából a legjobb négyig menetelő bajaiaknak is jár a kalaplengetés, egyenrangú ellenfelei voltak mindkét náluk magasabban rangsorolt ellenfelüknek – írta a hunbasket.hu.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés