Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hencsey Tamás szerint még 2-0 után sem dőlne el semmi

A korábbi körmendi tréner szerint apróságokon fog múlni, hogy tud-e a Körmend egyenlíteni Szombathelyen.:

:

Tizenegy év után újra vasi döntőt rendeznek a férfi élvonalban. Másodszor a bajnokság történetében. Az elsőt a Falco nyerte, amely idén az első, körmendi mérkőzést is behúzta.

Dragoljub Krivacsevics edző, Fodor Márton, Fodor Gergely, Trummer Rudolf után a körmendi csapat akkori másodedzőjét, Hencsey Tamást szólaltattuk meg.

– Ahogy “Krivi” már elmondta, abban a szezonban sikerült egy nagyon különleges játékstílust kialakítani, és ezzel eljutni a döntőig. Egy Körmend – Falco finálénak mindig van egy különleges varázsa. A mai napig úgy gondolok vissza a 2008-as döntőre, hogy az egy igazi pikáns és jó ütközet volt. A Falcónak nagyon erős csapata volt akkor. Az a kezdőötös olyan volt, aminek tökéletesen működött a kémiája és mindenki egyben volt. A mi csapatunk pedig egy igazi “munkás” csapat volt. Két ellentétes pólusú csapat csapott össze. Hogy reális eredmény született-e ebben a döntőben? Szerintem a végén mindig megmutatkozik, hogy ki a jobb csapat, és ki tett többet a siker érdekében. Viszont ahhoz, hogy valaki a végső sikert elérje, kell az úgynevezett sportszerencse. Ez egy több összetevős egyenlet. Akkor nekik volt meg minden szegmens ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot, és ezt meg is tették.

Hencsey Tamás szerint még akkor sem dőlne el semmi, ha esetleg a holnapi mérkőzés után 2-0-ra vezetne a Falco.

– Egy-null után soha nem lehet semmit mondani. A döntőben egy győzelem még nem sokat számít. Semmi nem dőlt el. Az első mérkőzés is apróságokon múlt. Szerintem ez így lesz a továbbiakban is. Azt gondolom, hogy egy döntőnek megfelelő mérkőzés volt az első is. Egy finálé már nem mindig a szép kosárlabdáról szól, hanem sokkal inkább az eredményről. Ez viszont egy igazi kosárlabda ünnep. Persze bármilyen mérkőzés legyen egy Körmend – Falco, az mindig nagy ünnep. Körmenden is rengetegen voltak, Szombathelyen még többen lesznek. Ezt szerintem mindenkinek jó megélni, legyen az szurkoló, vezető, játékos vagy edző. Ezek csodálatos pillanatok. Nyilvánvalóan azt szeretném, hogy kiegyenlítsen holnap a Körmend. Bízom is benne. Ha ez nem jön össze, akkor is menni kell tovább, mert még nem ér véget a párharc. Kettő-nullnál sem dőlne el semmi, de ugyanígy akkor sem, ha 1-1 lesz az állás. Ez egy minőségi döntő lesz.

Nyilvánvaló, hogy körmendi győzelmet várok a végén, de nem szeretnék tippelni a meccsek számát illetően. Az a két csapat van ott a végelszámolásnál, akiknek ott is van a helyük. A Falcónak nagyon jó csapata van, jó játékosokból áll, és a bajnokság végére úgy tűnik, hogy minden a helyére került. Az edző megtalálta mindenkinek a feladatát és a szerepét. A Körmend pedig az alapszakaszban és a középszakaszban is bebizonyította, hogy milyen csapata van. Delas személyében egy értékes játékost veszített, ez tény. Ez megtörtént sajnos, így kell lejátszani ezeket a meccseket. A legfontosabb, hogy a szurkolók további jó meccseket láthassanak.

[totalpoll id=”19324″]

fotó: MAFC Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés