Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Heinrich Róbert: Komoly szakmai tevékenység folyt a pályán

Nikola Lazics szerint nincs önbizalma a játékosainak. Edzői nyilatkozatok.:

:

Egis Körmend – DEAC 112-109 – h.u. (22-20, 17-20, 18-11, 24-30, 12-12, 7-7, 12-9)

Ziga Mravljak, Körmend: Ahogyan mindenki említette, nagyon kemény, fizikális mérkőzés volt negyven percen át és azután, a három hosszabbításban még inkább. Debrecen és a Körmend összesen öt hosszabbítást játszott, ami minkét csapat számára sokat jelent. Két nagyon jó csapat volt ma a pályán, és ezúttal szerencsénk volt a végén, ez egylabdás meccs volt, és ahogy Debrecenben, úgy most is mi tudtunk győzni, ezúttal itthon. El kell mondanom, hogy számomra mindig nagy öröm ezekkel a fiúkkal dolgozni! Öröm látni mindent, ami a pályáról érkezik, napról napra meglepnek ezzel. Óriási szívvel dolgoznak, remek karakterek, és ha így fogjuk folytatni ezt az edzéseken, annak az eredménye a mérkőzéseken is meg fog látszani. Minden jót kívánok a Debrecennek a kemény sorozathoz, ami rájuk vár a következő hetekben, és természetesen a szezon hátralévő részében. Biztos vagyok abban, hogy fogunk még találkozni.

Kovács Adrián, DEAC: Először is gratulálok a Körmendnek és gratulálok a csapatomnak, ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, úgy, ahogy azt terveztük. Mindkét csapat jól felkészült a másikból, jó mérkőzést játszottunk. A legnagyobb problémánk ott volt, hogy a nehezét azzal megcsináltuk, hogy kiharcoltuk a hosszabbítást, ott voltak olyan szituációk, amikor nem vállaltunk felelősséget, többször is ránk járt az idő, és a kidolgozott helyzeteket nem vállaltuk el, hanem inkább tovább adtuk, az idő csak ment, és eladott labda lett a vége. Szóval úgy gondolom, hogy többször is a kezünkben volt. Ez sajnos már másodjára is így történt, hogy mi veszítettünk. Meg kell próbálnunk tanulni ebből a vereségből, hiszen voltak olyan dolgok, amikre legközelebb jobban kell figyelnünk, úgyhogy ezen leszünk az elkövetkezendő pár napban. És természetesen azon, hogy frissen tartsuk a játékosokat, hiszen egy nehéz széria vár ránk itt januárban. Gratulálok még egyszer a Körmendnek és sok sikert kívánok nekik.


Kaposvári KK – Sopron KC 82-80 (20-9, 21-17, 18-29, 23-25)

Nikola Lazics, Kaposvár: Gratulálok a fiúknak, nagyon nehéz meccsen nyertek! Az első és második negyedben jól védekezve, jó ritmusban kosárlabdáztunk. Csak 26 pontot tudott dobni a Sopron. A második félidőben mind védekezésben, mint támadásban sokat hibáztunk. A végén egy kis szerencsével nyertünk és ez a legfontosabb. Amikor megakadtunk támadásban a vendégek sok könnyű pontot értek el indításból. Látszik, hogy nincs önbizalom a csapatban, jelen pillanatban ez a legnagyobb problémánk. Szerintem korábban is hasonló volt a gond.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez, de a saját csapatomnak is. Mindenki tudja, hogy a magyar bajnokságban mennyit számít egy kulcsember kiesése. A kaposváriaknak is nehéz volt Hendlein nélkül. Nálunk is vannak problémák, a centerünk csak nemrég érkezett, az irányítónk elment, Boriszov pedig edzeni sem tudott a sérülése miatt. Ha rendeződik a helyzetünk, akkor elfoglalhatjuk azt a helyet, melyet megérdemlünk. Tavaly november óta, amióta itt vagyok ez a csapat az utolsó percig küzd mindenki ellen a győzelemért, ez most is így volt.


Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász 89-86 (26-16, 21-27, 22-19, 20-24)

Heinrich Róbert, Zalaegerszeg: Nem igazán volt szép mérkőzés, viszont komoly szakmai tevékenység folyt a pályán, mindkét oldalon. A játékosok nagyon koncentráltak voltak végig, ellentétben a szolnoki mérkőzéssel, amikor két percen belül csináltunk olyan hibákat, amiket nem szoktunk megtenni. A mai meccsen odafigyeltek a játékosok és nem ajándékoztunk lehetőségeket ellenfelünknek a végjátékban. Bár még mindig akadozva ment a játék. Ha sokat van egy helyen, egy ember kezében a labda, nem forgatja tovább, nem folyamatos a játék, akkor sok hibát követünk el, ahogy ez a mai meccsen is történt. De emellett nagy energiákat mozgósítottak a játékosok és megsüvegelendő, ahogy küzdöttek egymásért és nem csak saját magukért. Ez ennek a találkozónak a legfontosabb része volt és ezzel tudtunk ma nyerni.

Gasper Potocnik, Szolnok: Az egész szezonunkban az első edzés óta a védekezésünkről beszélünk. Manapság nem lehet úgy nyerni, hogy a lepattanókat nem szeded jól és nem kontrolláljuk a meccset. Ehhez a védekezés kell, csak úgy lehetünk jók támadásban is. Ma nem a saját szintünkön játszottunk, egyszerűen nem voltunk elég jók. Hangsúlyozni szeretném, hogy a ZTE meg nagyon jól játszott, sokkal jobban megérdemelték a győzelmet, mint mi. Egész meccsen látszott, hogy vannak problémáink, egész egyszerűen jobban kell ennél játszanunk. Az 1/1 és 2/2 védekezés sem ment, egyszerűen nem koncentráltak eléggé a játékosaim. Ilyenkor nem működik semmi, bármennyire próbáltunk változtatni. Gratulálok a ZTE-nek!


Alba Fehérvár – OSE Lions 97-72 (28-24, 33-8, 17-20, 19-20)

Forray Gábor, Alba: Olyan teljesítményt nyújtott a csapat, amit elvártam, és a nézők is elvárnak az Albától. Egyébként én sokkal nehezebb mérkőzésen számítottam, az első félidőben elképesztően jól játszottunk, különösen a második negyedben. Azért az Oroszlányra jellemző, hogy hiába kerültek tetemes hátrányba folyamatosan daráltak, egy percig nem adták fel. Ezen az estén azonban egyértelműen jobbak voltunk, elsősorban azért, mert jól védekeztünk, főként a második negyedben, és szóról szóra megcsinálta csapat azt, amit megbeszéltünk.

Sebastjan Krasovec, OSE: Nagyon agresszív játékkal kezdett a Fehérvár, már az első perctől kezdve, ráadásul a centerünket elveszítettük a harmadik percben sérülés miatt, és ez meghatározta, befolyásolta a játékunkat a folytatásban. Nagyon jó második negyedet produkált az Alba, és ennek köszönhetően nagyon könnyűvé vált a mérkőzés számukra. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, főleg a második félidőben változtattunk támadásban és védekezésben, de ez nem sikerült maradéktalanul. Lehet, hogy fejben is fáradt volt a csapat, hiszen legutóbb a Szeged ellen hosszabbításban dőlt el csak a csata.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 75-72 (21-23, 18-10, 18-16, 18-23)

Váradi Kornél, Kecskemét: Gratulálok a csapatomnak, nagyon értékes győzelmet arattunk. Egyik csapat sem tudta ma igazán megmutatni a tudását, látszott, hogy nagy volt a feszültség a pályán. Úgy gondolom, hogy végig tudtunk kontrollálni a meccset, és megérdemelten nyertünk. Mostantól a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk, kétnaponta jönnek a meccsek zsinórban, kemény időszak előtt állunk.

Braniszlav Dzunics, Paks: Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez, a játék minden elemében jobbnak bizonyultak ma nálunk. Az első félidőben nagyon enerváltan játszottunk, majd mikor felpörögtünk, akkor hibát hibára halmoztunk.


Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA 83-108 (24-37, 25-16, 17-25, 17-30)

Patai Benjamin, JKSE: Büszke vagyok a fiúkra, mert a küzdeni tudásuk és az akarásuk dicséretet érdemel. Négy hiányzónk ellenére három negyeden keresztül tudtuk tartani a lépést a pécsiekkel. A héten egyszer tudtunk együtt edzeni a koronavírus járvány miatt. A támadójátékunk már alakul, védekezésben kell még sokat javulnunk. Remélem, hogy a teljes kerettel január végén már ennél sokkal többre leszünk képesek.

Dragan Alekszics, PVSK: A koronavírus járvány nehéz helyzetbe hozta a jászberényieket. Mi úgy készültünk, hogy mindenki játszik náluk. Az első félidőben gyengébben védekeztünk, de azt is tudtuk, hogy ellenfelünk várhatóan nem bírja végig erővel a találkozót. Amikor náluk a fáradtság jelentkezett, végleg eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Sok sikert kívánok a folytatásban a jászberényieknek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
baltazarFrancoKKK72BascatbullPbask Recent comment authors
baltazar
Olvasó

Debrecenben – ha továbbra sem jönnek az eredmények – hamarosan érik egy újabb másodedző váltás. ?

Pbask
Olvasó

Szerintem hoznak egy harmadedzőt, ugyis csak 10 edzőt foglalkoztatnak eddig.

KKK72
Olvasó

Egy sorozatban vesztes csapat játékosaitól mit lehet várni ?

Pbask
Olvasó

Robi! Ha nem most,de a jövőben próbálkozz meg a vezető edzőséggel,komolyan. Van rá képességed,nem is kevés, itt is látni,illetve ahogy Moldi írta,annak idején edzőcsere után,te segítetted a Szolnokot a negyedik helyig vissza,míg az előző edzővel bukdácsoltak.
Felüdülés lennél ilyen Adriánokhoz képest.

Bascatbull
Olvasó

Robiban valóban van kraft, de ‘családi okok’ miatt nem valószínű, hogy ‘magasabb’ szintre lép.

Franco
Olvasó

Szerintem amit hallottunk tőle az időkéréseknél, az sok mindenre választ ad.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés