Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hegedűs Gergely: Már alig várom, hogy újra együtt készülhessünk a fiúkkal

A Kecskemét U20-as csapatának az edzője szeretne minél több tudást átadni a fiataloknak.:

:

HIRDETÉS

A KTE-Duna Aszfalt egykori játékosa Hegedűs Gergely 2019 nyarán vette át az U20-as gárda irányítását. A szakember a klub honlapjának adott interjújában elmondta, szeretne minél több több tudást átadni a fiataloknak azokból, amelyeket ő szerzett a pályafutása alatt.

– A játékosok nagy részét már korábbról ismertem, gyorsan megtaláltuk a közös hangot. A fő célunk az volt, hogy minél több játéklehetőséget kapjon mindenki az U20-as bajnoki évadban, illetve ezzel egyidejűleg voltak, akik már az NBI/B-s mérkőzéseken is szerepeltek. Egy jól felépített, működő rendszerben dolgozunk, ami a folytonosságot, az előrelépést segíti a játékosok életében. Ez a stratégia adja a klub működésének stabilitását, a kiszámíthatóságot, ami hasznos a fiatal játékosok számára is. A keret több tagja még akadémista korú, az U18-as bajnokságban is szerepel, de már belekóstolhatnak az erősebb mezőnyökbe. Ez egy tanuló év volt a fiatalabbak számára, amelyből sokat meríthettek, és láttam is az előrelépést náluk, ami jó visszaigazolás az elvégzett munkánkról, és a többi edzőkolléga munkájáról egyaránt. Szeretnék minél több tudást átadni nekik azokból, amelyeket én szereztem játékos pályafutásom alatt.

Vezetésével a fejlődés hónapról-hónapra látszódott, miközben odafigyeltek arra is, hogy ne hajszolják túl a játékosokat.

– Igyekeztünk úgy összeállítani mindig a kereteket, hogy ne égessünk ki egy játékost sem, megfelelő terhelést kapjon mindenki. Motiváltan vágtunk neki a szezonnak, és ahogy már korábban is mondtam, sok tapasztalatot szereztünk. A fejlődés hónapról-hónapra látszódott. Az év elején még több hibával játszottunk, majd erős ellenfelek ellen is kiélezett küzdelmeket vívtunk. Jó példa erre az utolsó meccsünk a DEAC ellen, ahol nüanszok döntöttek. Egyénileg és csapatban is sokat léptünk előre, erre lehet alapozni a következő évadra.

Manapság a koronavírus-járvány megkerülhetetlen kérdés, de így is folyamatosan tartják a kapcsolatot, ő maga pedig próbál pozitív maradni.

– Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot interneten, minden egyes játékos személyre szabott edzésterveket kapott, amelyeket tisztességesen meg is csinálnak. A felnőtt együtteshez hasonlóan tervezzük náluk a Polar-rendszer bevezetését, ami hamarosan meg is fog történni. Természetesen kihívás ez mindannyiunk számára, viszont azt tapasztalom, hogy kellő alázattal dolgozik mindenki, és ez sokat fog érni majd, mikor újra visszatérhetünk a rendes kerékvágásba.

Pozitívan állok a dolgokhoz, mindent meg lehet oldani, ha az ember igazán akarja. Én személy szerint továbbra is rendszeresen futok naponta, mellette az erősítő edzéseket is végzem otthonomban. Természetesen a személyes kontaktusok, az öltözőben, pályán zajló impulzusok hiánya némileg megrágja az ember lelkét, de ez most egy ilyen időszak. Fegyelmezettnek és céltudatosnak kell maradnunk, ez a kulcsa mindennek. Már alig várom, hogy újra együtt készülhessünk a fiúkkal. Nagyon bízom benne, hogy már nem sokat kell várni erre.

Fotó: ktekosar.hu

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RedbidMAFCdrukkerOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Redbid
Olvasó

“Vezetésével a fejlődés hónapról-hónapra látszódott, miközben odafigyeltek arra is, hogy hajszolják túl a játékosokat.”
A szövegkörnyezetből ítélve itt azért egy pici hiány mintha lenne, de sebaj. 🙂

Redbid
Olvasó

Így már sokkal jobb 🙂

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajrá, és sok sikert, Hege!

MAFCdrukker
Olvasó

Ő a kopasz ex-OSE-játékos? Csak most ismertem fel a képről. Gondolkodtam is, hogy miért nincs az A-s keretben, megjegyeztem a Gabányiban a nevét.

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook