Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hazatérhet a magyar tehetség

Kovács Ákos: Az ügy jelenleg is zajlik, emiatt nem mehetek bele a részletekbe.

  •   :

:

Az Umana Reyer Venezia kosárlabda-akadémiáján töltött két év után lehet, hogy hazatér a 17 éves erőcsatár, Kovács Ákos. A kosaras az utanpotlassport.hu-nak adott interjút, melyben a kinti időszakról is beszélt.

– U15-ösként az U16-os válogatottban egyaránt szerepelhettem: 2017-ben, az Olimpiai Reménységek Versenyét követően a Stella Azzurra Roma csapata keresett meg, még próbajátékon is voltam ott, de ez az opció nem jött össze végül, így a velenceiekhez mentem. A külvárosban, Mestrében éltem, társasházban. Négy-öt lakás az akadémiáé, ezekben kettesével laktunk, kiváló körülmények között; mindennap jöttek főzni hozzánk, elkészíteni az ebédet, vacsorát. A csarnok is modern, minden feltétel adott a töretlen fejlődéshez. A célom az volt, hogy gyorsuljak, erősebb legyek és technikailag is csiszoljam a tudásomat, azt hiszem, ez sikerült. Leginkább hármas-négyes posztra képeztek, de az esetek többségében erőcsatárt játszom.

Majd kitért a magyar és az olasz utánpótlás-bajnokságok közti különbségekre is.

– A játék sokkal gyorsabb és erőnlétben is fejlettebbek a kosarasok. Több jobb játékos bizonyít hétről hétre Olaszországban, ebből adódóan a csapatok is ütőképesebbek a magyar utánpótlás-együtteseknél: idehaza általában lehet sejteni, mely alakulatok nyerhetik meg végül a ligákat, kint ez jóval kiszámíthatatlanabb: gyakorlatilag bármely csapat nyerhet, amelyik eljutott a végjátékig − önmagában ezt abszolválni is hatalmas eredménynek számít. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már a fiatalok között is sok a légiós: csapatonként maximum kettő lehet, és ezzel a lehetőséggel szinte mindenki él.

A fiatal a koronavírus-járvány okozta karanténidőszakban Magyarországon tartózkodott, és elmondta, nem biztos, hogy visszatér Olaszországba.

– Nem tudom, visszamegyek-e, a szerződésem él még az olaszokkal. Ha bármely magyar klub leigazolna, ki kellene vásárolnia. Az ügy jelenleg is zajlik, emiatt nem mehetek bele a részletekbe. Annyit azonban elárulhatok, nyitott vagyok a váltásra.

Fotó: ICT Europe

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AlbaCsávókgulyasszabolcs00hopehelyKPSVRKK Recent comment authors
gulyasszabolcs00
Olvasó

Oké, ez is hír, de az még komolyabb, hogy október 3-án, nézők előtt kezdődik a szezon! ❤️🙏

hopehely
Olvasó

DEAC-ba megy! Már egy hónapja megegyeztek.
Balássy, Simon Balázs, Forray alaposan át lett bugázva!
A kb 5 évvel “túlkoros” fehérvári születésű, és nevelésű Sodiq meg az Omenaka majd megoldja!
Szépen hülyére vettek bennetek…

AlbaCsávók
Olvasó

Ki vett hülyére kit? Nem teljesen értem a kommentedet.

KPSVRKK
Olvasó

60 mill-ós lélekszámból nagyobb a merítés és több a pénz is nyilván.
De az, hogy már 16 évesen légiósok között kell a helyért megszenvedni ad némi motivációt. Kicsit más, mint amikor valakinek az évei száma alanyi jogot ad a játékra.
Más modell.

“jöttek főzni hozzánk, elkészíteni az ebédet, vacsorát.” Hatalmas!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés