Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

“Hazamegyek, nézek egy kis Netflixet, és játszom egy kicsit a kutyámmal”

Így ünnepelt Amanda Zahui, aki elfáradt a kupadöntő végére, de azért még nem halt meg.



:

:

A Sopron Basket magabiztos játékkal, 81-72-re legyőzte tegnap a Szekszárdot a Killik László Női K&H Magyar Kupa döntőjében, ezzel története során nyolcadik alkalommal ért fel a csúcsra.

Az aranyérmes gárda 25 éves svéd válogatott erőcsatára, Amanda Zahui a fináléban csereként beállva 13 és fél percet játszott, 4 ponttal, 2 lepattanóval, 2 labdaszerzéssel, 2 gólpasszal és 1 blokkolt dobással segítette csapatát.

– Nagyszerű meccs volt, magas színvonalú, fizikális, érzelmekkel teli. Tudtuk, hogy a Szekszárd egy remek csapat, szóval várható volt, hogy komoly csatát hoz majd a döntő. Mindkét csapat jól teljesített, de a meccs nagy részét mi uraltuk – mondta a lefújás után a BB1.hu-nak Zahui.

– Az első perctől fogva az utolsóig uralták a döntőt. Mi volt a sikerük receptje?

– Végrehajtottuk azokat a dolgokat, amiket elterveztünk, amiket az edzőnk is kért tőlünk. A szakmai stáb nagyszerűen felkészített minket, tudtuk, hogy mikor kell gyorsítani a játékot, szerintem fejben nagyon rendben voltunk, azt hiszem, ez volt a döntő.

– Fülig ér a szája a mosolytól. Ezek szerint el sem fáradt?

– Dehogynem. Három nap alatt három meccset játszottunk. De azért még nem haltam meg…

Zahui elfáradt, de azért meg nem halt (Fotó: MKOSZ/Rébay Viktor)

– Hogyan fogja megünnepelni idei első aranyát?

– Hazamegyek, nézek egy kis Netflixet, és játszom egy kicsit a kutyámmal. Kedden kulcsfontosságú Euroliga meccs vár ránk, nagyon nagyon fontos lenne ott nyerni. Fizikális meccset várok, a mai sem volt könnyű, de a keddi még keményebb lesz. Nagyszerű dobói vannak a Bourges-nak, szóval sok pontos meccset várok.

Fotók: MKOSZ/Rébay Viktor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés