Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hazai siker a III. Horváth Judit Emléktornán

Hibátlan mérleggel.:

:

Hibátlan mérleggel, mindhárom mérkőzését megnyerve végzett az első helyen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs kadett leány csapata a 3. Horváth Judit Emléktornán.

Ismét színvonalas nemzetközi mérkőzéseknek adott otthont a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a 3. Horváth Judit Emléktornán ugyanis Ninkovics Marija együttese mellett a szlovák Kassa, a szerb Stara Pazova és a bosnyák Banja Luka alkotta a négyes mezőnyt. Ahogy a megnyitón Rátgéber László, az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója fogalmazott, azért rendeznek ilyen tornákat, hogy megőrizzék az olyan legendák emlékét, mint például Horváth Judit, Fűzy Ákos, vagy éppen Egyed Mihály. Hozzátette, előbbi kiváló példakép lehet a fiatalok számára, ugyanis nem volt különösebben tehetséges a kosárlabdázáshoz, ám olyan akaraterővel áldotta meg a sors, amelynek köszönhetően nagyon sokra vitte: a PVSK-val bajnoki címeket nyert, s a magyar válogatottban is alapembernek számított.

Nos, a torna során mintha átérezték volna mindezt a játékosok, ugyanis bár győztesek és vesztesek nyilván akadtak, minden résztvevő kitette a szívét a pályára, hajtott, ameddig volt benne szufla, mindenki mindent kiadott magából. Így tettek a házigazdák is, akik emellett többnyire jó játékkal is rukkoltak elő – Ninkovics Marija vezetőedzőnek sok oka nem lehetett a panaszra –, mindez pedig három nyertes meccset és tornagyőzelmet ért. Pozitív mérleggel zárt a Kassa is, amely csak a pécsiektől kapott ki, így aztán a második helyen végzett, a harmadik pozíciót pedig a Banja Luka szerezte meg, köszönhetően a Stara Pazova ellen aratott győzelmének.

Eredmények: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kassa 81-57, Kassa–Stara Pazova 96-37, Stara Pazova–Banja Luka 48-57, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Banja Luka 68-64, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Stara Pazova 79-33, Kassa–Banja Luka 67-56.
A III. Horváth Judit Emléktorna végeredménye: 1. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, 2. Kassa, 3. Banja Luka, 4. Stara Pazova.
A torna legértékesebb játékosa (MVP): Édes Emese (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs).
A torna All Star csapata: Nina Majorosova (Kassa), Tijana Sipka (Banja Luka), Bojana Talijan (Stara Pazova), Varga Napsugár és Orbán Alexandra (mindkettő Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs).
A legjobb hazai játékos: Olawuyi Adenike.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
budapestrőlLesek6ezrembrÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111Tudodki Recent comment authors
budapestről
Olvasó

Nem a nevével van a gond, hisz ha megnézünk egy Real utánpótlást van két afrikai országból származó két arab meg egy szerb meg egy horvát még a csapatban, ne adj isten szlovén aki viszi a hátán a hazáját az EB-n… Szegény külföldiek persze hogy idejönnek annak érdekében hogy afrikában ne csak szabadtéri pályákon tudjanak játszani, és mi meg őket ekézzük.
A legnagyobb baj itt az hogy hozzáértő edzői stáb nincs, hiszen amíg külföldön ezt megoldják úgy, hogy a hazai játékosokból is tud felkerülni meghatárózó játékos az nb1-be, meg a külföldiekből is, addig itt nagyítóval kell keresni az embereket

Tudodki
Olvasó

A legjobb hazai játékos nevét hogyan kell kiejteni?

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Tudodki
Olvasó

😂😂

6ezrembr
Olvasó

Édes Emese Ő lett az MVP, és Ő látható a képen!

Lesek
Olvasó

Értő olvasás! A legjobb hazai játékos nevét….Nem az MVP volt a kérdés

6ezrembr
Olvasó

Úgy, hogy Édes Emese….Ő lett az MVP, és ő van a képen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés