Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hazai pályán nyert az Egis Körmend

A pécsiek nagyot küzdöttek.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 84-71 (19-10, 19-22, 24-21, 22-18)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Söjtöry T. F., Kovács N. J. (Fekete L.)

Egis Köremnd: Stokes 22/6, Takács -,White 18, Szavics 19/9, Garrett 9. Cserék: Ferencz 2, Kenéz - , Durázi 7, Krivacsevics 7.

Pécsi VSK-VEOLIA: Haynes-Jones 8,Bryson 13/3, Armaghani -,Gordon 10, Brkics 5. Cserék: Bíró O. 11/9, Illés 1, Ivosev 23/6, Popadic -, Goldring -.

Brkics duplájával indult a találkozó, míg az első hazai pontot Garret szerezte, büntetőből. Kettőből egyet dobott be a légiós. Brkics talált be ismét, míg az első körmendi mezőnykosarat Szavics szerezte. Gordon triplájával és White duplájával folytatódott a találkozó, “élesen” futott ki a parkettre mindkét csapat. White kosarával vezetett először az Egis Körmend. Haynes-Jones és Stokes is betalált, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed közepén 11-10 volt a táblán. Kisebb gólcsendet követően White dobott be egy ziccert és Szavics is betalált, öt pontos előnyhöz jutottak a hazaiak. Garrett rázta meg magát, 17-10-re léptek meg a piros-feketék. 19-10.

Zseniálisan folytatta az Egis Körmend. Krivacsevics és White is betalált, tíz pont fölötti volt az előny. Időt kértek a vendégek. Durázi is betalált, Krivacsevics is fontos pontokat szerzett. Stokes végül büntetőből tette közé a tizet, 11-0-ás rohanásban voltak a hazaiak. A negyed első vendégkosarát Ivosev dobta, nagyot zsákolt a pécsiek légiósa. Ivosev szerzett újabb kosarat, időt kértek a hazaiak. Bryson pontjaival folytatódott a mérkőzés, Ivosev pedig tízre hozta fel a csapatát. Ivosev nagyon belelendült, újabb duplát szórt. Megzavarodott a Körmend, Bryson és Gordon duplája után 30-26 volt a táblán. Egy 16-0-ás pécsi rohanást követően, White szerzett pontot hazai oldalon. Egy perccel később Ivosev triplájára is ő válaszolt. Szavics büntetője és triplája nyugtatta a hazai szurkolókat. 38-32.

White közelijével indult a második negyed, Durázi pedig egy nagy blokkot osztott ki. Gordon szerezte a negyed első pécsi pontját. Nem sokkal később büntetőkből is betalált a légiós, ismét szoros volt a találkozó. Ivosev és Stokes kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, őrizte előnyét az Egis Körmend. A negyed közepén 48-40 volt a táblán. Haynes-Jones büntetőivel folytatódott a találkozó. Begyújtotta a rakétákat a Körmend, elkapta a fonalat Stokes. A légis kosaraival tetemesre nőtt a hazai előny. Pécsi időkérést követően Bíró Olivér dobott egy hármast. Állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában Stokes dobott egy triplát, a pécsiek büntetőből találtak be. 62-53.

Az utolsó negyed elején is a Körmend irányította a mérkőzést, de a vendégek egy percig sem adták fel. Bíró Olivér hármasa talált be, de White azonnal válaszolt, így ismét megnyugodhattak a piros-feketék. Ivosev és a Pécs azonban “nem akarta” feladni, a negyed közepére négy pontra zárkóztak. Szavics dobott egy triplát, amire Bryson válaszolt. Haynes-Jones hozta fel kettőre a vendégeket, Stokes azonban bedobott egy középtávolit. Garret is megrázta magát, mindkét büntetőjét bedobta. White is kosarat szerzett, így nyolc volt az Egis Körmend előnye. A vasiak a végjátékban (is) kézben tartották a mérkőzést. Megérdemelten nyerték meg a bajnokit.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
balldontlieBezsekormendinekjoSzhelYNatko Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Hihetetlen hogy Ivosev nb1b után 20+ pontot dobál

balldontlie
Olvasó

A leghihetetlenebb az, hogy a végjátékba két faulttal ment bele… Röpködtek körülötte az emberek, két ellenfél játékossal is összekakaskodott, nem kosárlabdapályára való a faszi. A pontjait szépen megcsinálta, szó se róla, engem a körítés zavart.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/uZm2fy

tortajanos
Olvasó
SárgaPárna
Olvasó

Végig ott volt a levegőben a meglepetés.

Keller Ákos Cicája
Olvasó

Az lenne meglepetés, ha egyszer nem kommentelnél Körmend poszt alá… ?

Natko
Olvasó

Meg volt a melepetés,anyád pi…..ja befogadta a csődört!!

SzhelY
Olvasó

írtam a bevezető cikk alá egy kérdést miért nem válaszoltál ésúgy egyáltallán ha visza irnak miért nem reagálsz,ez egyfajta bunkóság vagy a reakció az irományaidra pont nem érdekelnek,ha viszont nem érdekelnek akkor miért írsz?

Natko
Olvasó

Nekem dudálsz kisautó???

SzhelY
Olvasó

ezt most kitöl kérdezed?

kormendinekjo
Olvasó

Körmend-gyűlölő,Bb1-kattintás növelő falco-portál bértollnok.
Közöd nincs megint a meccshez, de a penzumot teljesíted.Az elfogultság és tartozékai a Körmend-averzióikat így élik meg, nem a kosárlabdáról szól.
Csak az MTE!

Redbid
Olvasó

Nagyot küzdött a Pécs?????
Aki ezt írta az nem látta a meccset!
Amely pont azért volt olyan amilyen mert ma a Pécsnek gyakorlatilag alig volt kollektív játéka! Aki amerre állt, arra szórta, ki több, ki kevesebb sikerrel 🙂
Szerintem éppen a fentiek miatt egy alacsony színvonalú meccs volt, amibe időközönként belealudtunk mi is!
Amikor értékelhető csapatjátékot nyújtottunk akkor elléptünk, amikor meg mi is egyénieskedtünk akkor zárkóztak.
A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, de volt amikor azt hittem csak megcsináljuk magunknak a szoros végjátékot 🙂

Baszketboll
Olvasó

Nálad a pont. Ez az egész szezonra jellemző eddig. Csapatjáték vs. egyénieskedés. Az egyénieskedés meg akkor és addig működött egy-egy meccsen, amíg az amerikai légiósaink egyénileg jobbak voltak az ellenfél játékosainál. Rizikós ez így.
De a lényeg, hogy ma nyertünk. Megyünk Fehérvárra, jön az Olaj. Kellett ez a győzelem.

97MTE00
Olvasó

ÁÁÁÁÁ ez a szurkolás az első perctől az utolsóig. Fantasztikus, hatalmas taps ismét a hatodik csapattagnak is.

JR.Benitez
Olvasó

Grat szomszédba! De 30 év alatt ilyet nem láttam, első 23 tripla kísérlet nem ment be…. Szerintem ez világrekord

Laposvár
Olvasó

Mind kikényszerített volt, ilyen extrán védekezik a Pécs 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés