Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hazai pályán is legyőzte a Kecskemét a Körmendet

Nem bírta el Djogo, Durázi és Basic hiányát az MTE.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 79-73 (24-16, 16-14, 23-26, 16-17)

Alsóházi rájátszás, 6. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Makrai Márton, Dr. Popgyákunik Balázs (dr. Gincsai János Péter)

Kecskemét: Sinik 15/12, Witmann 11/9, Ivkovic 7/3, Lukovics 12, Karahodzsics 8. Csere: Dramicsanin 10, Tóth B. -, Kucsera 7, Bouges 9.

Körmend: Doktor 7/3, Morgan 17/9, Takács 2, Tolbert 10, Konate 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 9/3, Herczeg -, Kiss 5/3.

Az Egis Körmend kezdte sokkal jobban a mérkőzést – Djogo, Durázi és Basic hiányában is-, Konate egymaga hat pontot berámolt, így 10-3 állt három perc után az eredményjelzőn. Ezt követően megkezdte a zárkózást a Kecskemét, Lukovics büntetője után már csak 4 pont választotta el a feleket (6-10). Dramicsanin tempója hozta még közelebb a hazaiakat, Bouges már két ponttal egalizált, Kocsis Tamásnak pedig nem sokára időt kellett kérnie, Sinik hármasa ugyanis öt pontos előnyt jelentett a Kecskemétnek (15-10). Takács büntetői zárták le a futást, Lukovics pontjaival verte vissza az MTE zárkózási kísérleteit a KTE. A negyed utolsó két percében a vendéglátók akarata érvényesült, Lukovics öt, Ivkovic pedig három pontot szerzett, így egy negyed után nyolc pont választotta el a feleket. 24-16

Konate és Karahodzsics váltott kosarat, Morgan szórt egy triplát, Karahodzsics forgatta be emberét a palánk alatt. Morgan egy maga csökkentette tovább a két csapat közötti távolságot, Dramicsanin tempója és Tolbert zsákolása után 3 pont volt a hazaiak előnye (30-27). Az ezt követő időszakban mindkét csapat sok hibát vétett, rontott dobások és eladott labdák jellemezték a játékot. Wittmann triplájával aztán a Kecskemétnek sikerült levegőhöz jutnia, az Egis Körmend 34-28-as állásnál kért időt. Tolbert fejezte be a felrajzolt figurát egy zsákolással, Bouges és Dramicsanin játszott össze, így a félidőt utolsó két percéhez érve megmaradt a közte 6. A félidő utolsó szalaszában a Kecskemét tudott pontosabb lenni, a mérkőzés folyamán először elérte a 10 pontot a differencia Lukovics floaterével, ami meg is maradt a nagyszüntere. 40-30

Wittmann-tripla indította a második félidőt, Morgantől azonnal jött a válasz, Ivkovic is betalált távolról. Két gyors ziccerrel jött be 10 pont alá a Körmend, ez nem sokára 6 pontot jelentett, így Sztojan Ivkovics időt kért (48-42). Egy gyors kosárváltás után Sinik talált be kintről, Dramicsanin büntetői után megint 10 pont felett járt a differencia. Ferencz fejezett be egy gyorsindítást 2+1-el, Bouges nehéz tempót értékesített, Kocsis Tamás egy triplaváltás után kért időt (60-50). A negyed utolsó két percben Morgan nagyon elkapta a fonalat, 6 pontot szerzett az Egis Körmend légiósa, ezzel végül 7 pontra jött fel az MTE. 63-56

Kiss bejátszását Konate váltotta két pontra, Sinik és Karahodzsics összjátéka annulálta ezt, majd Kiss maga vállalta fel a befejező ember szerepét. Ferecz egy büntetővel 4 pontra hozta fel a vendégeket, Karahodzsics szólt hozzá megint két ponttal a márkőzéshez, Konate zsákolt kétszer egymás után, Sztojan Ivkovics időt kért. Kucsera juttatta levegőhöz a Kecskemétet négy ponttal, Kiss azonnal szórt egy triplát, Morgan pedig egyenlített (71-71). Wittmann szerzett három pontot, Dramicsanin értékesített két büntetőt, így Kocsis Tamás öt pontos hátrányban kért időt, 2 perccel a vége előtt. A Kecskemét két kivédekezett támadással és Kucsera középtávolijával lezárta a kérdéseket innen már, ezzel negyedik győzelmét aratta a csapat a playoutban. 79-73

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
HoppácskaKaposkosár KKKlddDobeyBasketMan Recent comment authors
peszama
Olvasó

Eddie barátunk miatt ne izguljatok, a napsütötte Miamiban van a Forma1 VIP szektorban. Nem sokára nálunk is a VIP szektorban lesz.

ldd
Olvasó

Annak lesz “gatt” aki az utolsó helyre kerül…
A Körmend lehet akár a 9. helyen is…
És akkor mindenki boldog lesz.
– tőled ez azért szép, mert most indultok szopni Szolnokra, a nagy pofáddal…

albc
Olvasó

Nem vagyok kurvacompos.

JR.BENITEZ
Olvasó

Ha már itt tartunk.. Bebes haragszik Puteszre évtizedek óta tudjuk miért. Putesz meg leszarja Bebest. Ez nagy különbség

BasketMan
Olvasó

Aha… Várd ki akkor csak.

JR.BENITEZ
Olvasó

Elnézést kérek a 2 csapattól. De ez minden volt, csak kosárlabda nem…. Ezért felesleges a bajnokság ezen szakasza. A kicsit jobb játékosok brutál statot raknak össze pár meccs alatt. Nézzétek meg Val számokat ezeken a meccseken. Többi játékos meg ilyen irdatlan szar produkciót nyújt… Putesz!!!! Szépen kérlek ha úgy alakul, csinálj valamit, mert ez tűrhetetlen ami most Körmenden folyik.

BasketMan
Olvasó

Te elpucolnád az ellenséged álltal összehozott sok sok szart???

peszama
Olvasó

Csak Kecskemét.

Pálnémeth
Olvasó

Van egy olyan érzésem a kormend lesz a kieső ..
De hogy lesz is mindenki kusba lesz mert hozzá szoktak a mester szavaihozz

peszama
Olvasó

Kétlem.

redmiller
Olvasó

Fontos győzelem volt! Meccsről inkább nem írok, lényeg a győzelem!

Na, meg Markó Djeraszimovics! ????

peszama
Olvasó

Marko <3

zterulez
Olvasó

Egyre forróbb a helyzet Körmenden…

albc
Olvasó

bicskásoknak lesz gatt , falu megmenekül

zterulez
Olvasó

Konteo: feljut a Pécs, majd kitalálják, hogy a 2 pécsi csapat egyesül, mivel… Így nem esik ki senki.

Dobey
Olvasó

Nyilván a két pécsi csapat majd pont azért fog egyesülni hogy ne essen ki senki. Meg a két Los Angeles-i csapat is egyesül hogy Seattle-nek újra legyen csapata.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kutya húzzál az olba vissza a jó édes anyádat!!!!!!

albc
Olvasó

Jó látni, hogy fáj bicskás. 🙂

Alulu
Olvasó

Ez most nem volt szép. Ilyet nem illik írni egy halmozottan hátrányos szellemi fogyatékosnak. Nem tehet róla, így született. Szegényt a gondozólya nélkül még az utcára se engedik ki, azt se tudja hol lakik egyszer ezt a címet mondja egyszer azt.

albc
Olvasó

Gondozója. Így kell írni. Na takarodj vissza az általánosba te írás és olvasás tudatlan, azt tanulj meg írni másodosztályú.

Hoppácska
Olvasó

Hát ez a “kullugás” is hemzseg a helyesírási hibáktól. 😀

hirskontra
Olvasó

Gratulálok a Kecskemétnek!

Twin Peaks
Olvasó

Ettől a mai rossz napot kifogó Kecskeméttől, csak mi voltunk képesek kikapni!
Nincsenek szavak erre már, nem is érdemeljük meg az NB1-et!

Alulu
Olvasó

Dehogy is. Az oroszlánynak is sikerült. Nyugi.

peszama
Olvasó

Meg a Paksnak 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés