Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hazai győzelemmel jött vissza a “meccsbe” az Alba

Szenzációsan hajrázott a végén a Kaposvár.

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 87-83 (17-20, 24-17, 25-14, 21-32)

Bajnokság, 22. forduló
Székesfehérvár, Alba Régia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Balog Gy. A., Balogh Gy. (Fekete L.)

Alba Fehérvár: Cabezas 18/15, Zeno 2, Filipovity 13/6, Lóránt 20/3, Heath 12/6. Cserék: Freeman 13/6, Peringer -, Keller I. 5/3, Tóth P. -, Peterson 4.

Kaposvári KK: Ubilla 9/3, Johnson 22/3, Markovics 12, Hendlein 14/6, Spica 11. Cserék: Pustahvar 7, Harazin 2 Baki - Halász 6/3.

Jó passzban, és szinte megtáltosodva érkezett Székesfehérvárra a Kaposvár. Fekete Ádám csapata jól is kezdte a mérkőzést, úgy tűnt, a hazaiak lábában, és főleg kezében, mély nyomokat hagyott a szenzációs Bonn elleni siker. Az első negyedet 17-20-ra meg is nyerték Ubilláék.

Tíz perc után azonban eszméltek a hazaiak, Cabezas ismét csendre intette a kétkedőket, remekül játszott az irányító. Lóránt Péterrel ketten vitték előre az Albát. A másik oldalon Markovics és Johnson extrája is kevés volt ahhoz, hogy a nagyszünetre ne vegye át a vezetést az Alba. 41-37.

A fordulás után aztán tovább fokozták a tempót a hazaiak. A Kaposvár egy kicsit az öltözőben maradt, amit a már említett Cabezas vezérletével könyörtelenül kihasználtak. Filipovity és Heath játéka is feljavult, jó százalékkal dobott az Alba. A Kaposvár mindent elkövetett, hogy elkapja a fonalat, és ha felzárkózni nem is tudtak, de az esély egy nyílt végjátékra megmaradt. 68-54.

A fordítás azonban elmaradt, és noha a vendégek egyetlen pillanatra sem adták fel a meccset, brutálisat játszottak az utolsó tíz percben. Harminc másodperccel a vége előtt már csak három volt az Alba előnye. Hiába dobott azonban 32 pontot tíz perc alatt a Kaposvár, az eredményt már nem tudta megfordítani. 87-83.

Sikerével az Alba végérvényesen visszajött a nyolcért folytatott küzdelembe, de a sorsolás ismeretében még Fekete Ádám csapatának sem kell lemondania erről a lehetőségről.

Kiemelt fotó: www.hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
russelalbaFreebulletzKreMaestro.44MandulaJokic Recent comment authors
Bezse
Olvasó

A meccstől függetlenül: úgy lehet a pénztárhoz jutni mintha budira mennék, tiszta balkán. Nem lehetne csinálni egy normális bejáratot ?

Mandula
Olvasó

Azt én se értem ,hogy miért hátsó zugban kell egy db öreglánynak osztani a jegyet.
Akkor minek újjították fel a csarnokot.Főbejáratnál ott van mindkét oldalon a pénztár kialakítva.Qrvára röhejes.

Bebbe
Olvasó

Fehérváriként kérdezem: Tóth Peti remélem felszállt az induló kaposvári buszra?

Mandula
Olvasó

Zeno volt most qrva gyenge,nem értem miért nem Freeman szállt be helyette.Végig eroltette.

Bezse
Olvasó

Ha a Roli dobja a legtöbb triplát, akkor baj van. Az alba kapott egy qva erós hazai pályát ( ugye benczur ) és extrán dobott 30 percen keresztül. Ennyi döntött.

Jokic
Vendég
Jokic

Te mégis miről beszélsz??? Ubilla hogy maradhatott végig a pályán? Vicc.

Mandula
Olvasó

Miről beszélsz te ember? Milyen
qrva erős hazai pályáról?
Rosszul vagy te összerakva…

KreMaestro.44
Olvasó

Erős hazai pálya? Arra gondolsz, hogy Lukát jogosan kiállították? Ubilla és az edzőtök végig reklamált, örülj hogy nem mentek ők is idő előtt az öltözőbe.

Bezse
Olvasó

Kedves elfogult fehérvári drukkerek. Ha ez nem volt erős hazai , akkor ugyan mi ? A kóser szilva ?
Viszlát, nem vitatkozok.

Freebulletz
Olvasó

Az a qrva erős hazai pálya az :DDDDD Mikor széjjelrépáztak a kaposváriak, élen Lukával..valahogy néma maradt a síp, több tekó elmaradt Ubillának, aztán Markovicsnál elszakadt a cérna. Erre a 3 rigó meg elkezdett kompenzálni nektek.

Viszont megkérdezném Jézust, hogy miért gndoltuk hogy vége a meccsnek Q3 után?

russelalba
Olvasó

Mint a mellékelt ábra mutatja vége is volt. Én sem értettem miért nem cserélt bele a végén, de végülis a győzelem őt igazolja.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés