Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hazai esélyek az első magyarországi kosárlabda-világbajnokságon

Cziczás László együttese a csoportkörben a tajvaniakkal, az oroszokkal és az argentinokkal találkozik.:

:

Öthetes edzőtáborral, remek hangulatban készül a női U19-es válogatott Magyarország első kosárlabda-világbajnokságára, amely jövő szombaton rajtol Debrecenben.

Cziczás László szövetségi kapitány együttese a csoportkörben a tajvaniakkal, az oroszokkal és az argentinokkal találkozik. A történelmi torna előtt a szakvezető óvatosan nyilatkozott az esélyekről.

– Tajvan kivételével vannak felvételeink az ellenfelekről, de azért nem vagyunk elhalmozva infókkal – mondta az MTI-nek. – Az ázsiaiakkal játsszuk az első meccsünket, ami olyan szempontból kedvező, hogy ők tűnnek a leginkább verhetőnek a csoportban. Tulajdonképpen egy nappal több jut nekünk arra, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésekre.

A kapitány elmesélte, négy hetet tréningeztek a szövetség székesfehérvári edzőközponjában, a hajrában pedig már a helyszínen készülnek.

– Az öt hét nagyon sok, közben azért időnként hazamehettek a lányok, no meg szerveztünk csapatépítő programokat. A masszőrünk nemrég remek babgulyást főzött egy horgásztónál, ahol pecáznunk is lehetett, és volt Ki mit tud is, amelyre rengeteget készültek a lányok, előtte esténként ki sem jöttek a szobáikból – mondta nevetve.

Cziczás László közölte, elvárásokról még korai beszélni, mivel nem ismerik pontosan az ellenfelek kereteit.

– Még a nemzetközi szövetség honlapján sincsenek fenn a névsorok, úgyhogy a helyszínen kapunk majd képet a másik három csapatról – jelentette ki a szakvezető, akinek az együttesében hatan szerepeltek már felnőtt NB I-es mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete:

Aya Keita, Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Sitku Zsuzsanna, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia, Vég-Dudás Anna

Forrás: MTI

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés