Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hazai erődemonstráció a rájátszás első körében

Megkezdődött a play-off a B-csoportban. A Nagykőrös a mérkőzés előtt veszítette el vezetőedzőjét.:

:

Az elmúlt héten megkezdődött a rájátszás a B-csoport felső- és alsóházában.

A Piros-csoportban a Nyíregyháza a BKG, az OSE a Honvéd, a MAFC a Vasas, míg az alapszakaszt élen záró Veszprém a PVSK-Kronosz ellen tartotta meg a hazai pálya jelentette előnyét, s várja egy győzelem után a két sikerig tartó párharc második felvonását.

A kiesési helyosztókon a MEAFC a Bonyhád ellen nyert magabiztosan, így szintén 1-0-s előnyről várhatja a visszavágót. A Nagykőrös–Békés párharc első felvonását sajnálatos esemény árnyékolta be: a hazaiak vezetőedzője, Lakosa Zsolt a meccs előtt rosszul lett, kórházba kellett szállítani – derült ki a klub Facebook-oldalának beszámolójából. A vendégek itt két ponttal bizonyultak végül jobbnak.

A Zöld-csoportban is a hazaiak domináltak: a Vásárhely 81, a Baja és a Salgótarján 80-80, míg az Óbuda 78 dobott ponttal nyerte meg az első meccset – a DEAC U23, a Pápa, az Újpest és a Győr volt a szenvedő fél. A helyosztókon előny a KTE II.-nél, itt a SMAFC kedden javíthat helyzetén.

NB I/B, rájátszás

Piros-csoport

Negyeddöntő, első mérkőzések

Végül tíz feletti különbséggel nyert az OSE a Honvéd ellen

A rájátszás első körének rendkívül fontos hazai mérkőzésére került sor az OSE otthonában. Ahogy az az előzményekből is várható volt, a Honvéd minden erejével arra törekedve érkezett, hogy elvegye a hazaiaktól a pályaelőnyt – tudósított az OSELions.hu.

Ennek szellemében és a két szurkolótábor hangpárbajától kísérve kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat nagy iramot diktált, amely elsősorban a támadások előtérbe helyezését jelentette, hisz’ mindkét fél a védekezésben követett el hibákat. A negyed végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem az utolsó percekben az OSE-nak sikerült egy kicsit meglépnie, hatpontos előnnyel zárva ezt a szakaszt.

A második negyed elején gyors két távolival a Honvéd eltüntette az előnyt, sőt a vezetést is megszerezte minimális különbséggel. Továbbra is nagy harcban álltak a felek, és a támadások erőltetése volt jellemző mindkét oldalon. Az eredmény ismét rendkívül szoros képet mutatott az egész játékrész során, amit Abell utolsó másodperces triplája növelt a félidőre 4 pontos állásra.

Előny az Oroszlánynál. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőt aztán az OSE kezdte jobban. Sokkal pontosabban védekezve nem engedett könnyű helyzeteket kialakítani az ellenfélnek, a másik oldalon pedig továbbra is eredményesen támadva a 24. perchez érve 9 pontos előnyt épített. Időkérése után újra lábra kapott a Honvéd, aminek következtében fokozatosan eltűnt a már-már megnyugtatónak tűnő hazai előny. A 27. percben még a vezetés is a vendégek kezébe került, de a negyed végére ismét az OSE kétpontos előnye volt látható a táblán.

Úgy indult az utolsó játékrész, hogy teljesen nyílt mérkőzésen mindkét csapat a győzelem reményében szállhatott a küzdelembe. Egyre keményebb védekezéssel és elsősorban az Abell, Mohácsi páros eredményes támadásbefejezéseivel a 33. percre sikerült 8 pontosra növelni a hazai előnyt. Ezután még volt próbálkozása az ellenfélnek a zárkózásra, amiből a következő percekben 4 pontosra csökkent a különbség. A negyed hátralévő részében viszont taktikusan és eredményesen játszva újra tíz pont közelire növelte fórt az OSE, amit a végső sípszóig meg is őrzött, 11 pontos differenciával nyerve az első ütközetet.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Egy nehéz rájátszás-mérkőzés volt, ahogy arra számítottunk is, itt már senkinek sincs könnyű dolga. Jó csapatteljesítmény volt részünkről, annak ellenére, hogy a harmadik negyedben akadozott a játékunk. Az utolsó negyedben aztán sikerült úgy alakítanunk a párharcot, ahogy szerettük volna.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Majd negyed évszázadot vártunk erre a pillanatra, hogy felsőházi rájátszásban legyünk, úgyhogy egy kicsit érthető volt talán az elfogódottságunk. Azt gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól megvalósítottuk azt, amit szerettünk volna. Nem voltunk elég kemények a védőlepattanózásban és nagyon sok könnyű esélyt engedtünk második lehetőségből a hazaiaknak, akik ezt nagyon szépen kihasználták. Emellett úgy érzem, hogy a második félidőben a végére kicsit elfáradtunk fizikálisan, nem tudtunk úgy, rotálni ahogy szerettünk volna, de ez valahol érhető egy ilyen fizikális és jó csapat ellen, mint amilyen az OSE, akiknek ezúton is gratulálok az első győzelemhez. Azt gondolom, hogy helytálltunk, ahogy tudtunk. Szerettünk volna nyerni itt az első mérkőzésen, úgy érzem, volt is talán rá reális esélyünk, de aztán, ahogy fáradtunk, úgy jöttek a hibák, több eladott labdát vétettünk, sok büntető kimaradt, míg a hazaiak ezt könyörtelenül értékesítették, így azt gondolom, hogy nem érdektelenül nyerték az első meccset.

OSE Lions – Budapesti Honvéd SE 85-74 (24-18, 22-24, 17-19, 22-13)

OSE: Abell 23/9, Mohácsi 19/9, Zsíros P. 11/3, Hegedűs 10, Nshimba 7, Anda 7, Kiss K. 4, Kucsora 3, Sömenek 1, Illés M. -, Bán -.

Honvéd: Mucza 13/3, Pintér 12/12, Horváth Á. 11/3, Stefán D. 11/3, Valerio 6, Szalay 5/3, Szentirmai 5, Martinez 4/3, Debreceni 3, Kármán 2, Hargitai 2, Bea B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE-nak.


A Nyíregyháza sem adta a hazai pályáját

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak a második félidei teljesítményéhez! Ennél a játéknál több kell majd pénteken a győzelemhez.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Gratulálunk a Nyíregyházának, pénteken találkozunk!

Nyíregyháza Blue Sharks – BKG-Príma SE 94-83 (24-22, 20-27, 24-14, 26-20)

Nyíregyháza: Tóth G. 29/3, Fazekas 21/9, Bazsó 16/12, Bus 8, Czura 8/6, Sitku M. 8/6, Harmon 4, Czinger -.

BKG: Berger 29/3, Nagy Bo. 19/12, Kovács S. 15/9, Halász Á. 7/3, Nagy Be. 7/3, Kaluha 6/6, Tanács A. -, Szeleczki -, Fekete B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyházának.


Csak az utolsó negyedben engedett a Veszprém a PVSK-nak

A veszprémiek a hétközi tréningen agyrázkódást szenvedett, az „egészségügyi részleg révén egy hétre elmeszelt” Nebojsa Pavlovic nélkül várták a feldobást; ezzel szemben a vendégek egy valóságos kvintettről voltak kénytelenek lemondani, mert a szezonbeli keretükből Demeter Attila, Dragasevic Veljko, Bíró Levente, Popgyákunik Balázs és Berkics Bence is hiányzott. A hazaiak esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést – ahogy az alapszakasz legjobbjától elvárható –, elől azonban hiába próbáltak megfelelni az igényeknek (6-0), ha akkortájt hátul feledhető teljesítményt nyújtottak (8-6). Körtélyesi Gergelyék nem vették félvállról a találkozót, a szimpatizánsaiknak mégis az volt az érzése, hogy a kelletténél nyugodtabban, a ritmusukat keresve pattogtatnak a parketten (11-10). A bajnokság nyitó részében nyolcadikként leintett ellenfélnek mindenre volt válasza; a bakonyiak rövid időre rendre megrázták magukat – ilyenkor ötpontos előnybe kerültek –, de mert a hátsó alakzatuk nem igazán szuperált, a felek tovább „lifteztek” (16-15). Mérész-mester cserékkel igyekezett aktivizálni az övéit, ám az összecsapás azon szakaszában csak Madár András iparkodott a képességeinek megfelelően, mint utóbb kiderült: az extra produkcióval szolgált, távolról pontosan célzott spíler nyerőembernek bizonyult (21-21). A csúcsformájától messze járt, labdákat rossz helyre címzett együttese ugyan megnyomta a negyed végét (26-21), viszont az alapszakaszban kétszer is elpáholt, megilletődöttség nélkül viaskodott rivális a folytatásban újra ott lihegett a nyakukon – idézi fel a mérkőzésen történteket a VeszprémKosár.hu.

Érezhették az egyetemisták, hogy van mit csiszolni a játékukon, mivel egy darabig ismét magasabb fordulatszámon pörögtek, a dinamizmusuknak és a szigorúbb védelmüknek köszönhetően némiképp elhúztak (34-25). A szurkolóik az addiginál nagyobb vehemenciával bíztatták őket, de az igazat megvallva, később is sok volt a gikszer (…a „gólból” ellenben kevés), ráadásul Helmeczi András rövid idő alatt négy faultot is begyűjtött (36-29). Madár védekezésben és támadásban is próbált a csapata vezére lenni, főként neki volt tulajdonítható, hogy az eredményjelző-táblán hamarosan negyvenkettő–harminc állt. Kezdett kiütközni a felek közötti tudásbeli különbség, a vetélytárs dobóformája visszaesett, amiben a Hoya-mezesek agresszívabb védekezése is szerepet játszott (46-31). Ha a hazaiaknak nincs annyi eladott labdája (…az első félidőben szám szerint tizenhárom), akkor a nagyszünetre nagyobb előnnyel vonulhattak volna (50-34).

A második játékrészben először Kovács Ádám szerelése érdemelt tapsot, majd Szabó Péter és Völgyi Marcell is hozzájárult ahhoz, hogy a mind szebb akciókkal jelentkezett gárdájuk egyértelműen lábra kapjon (57-40). A feljebb kapcsolt vendéglátók uralták a bajnokit, remek csapatmunkával, illetve közönségszórakoztató előadással végre „hozták” a papírformát (61-40). Már nem ütköztek oly’ komoly ellenállásba, mint azt megelőzően – a műhelyeket elválasztó differencia húsz pont felett járt –, tehát ha nehezen is, de bejött a tervük, mondván, nem hagyják élni a leblokkolt Benke Krisztiánékat (67-46). A veszprémiek ezekben a percekben teljességgel megvalósították az elképzeléseiket, ha úgy tetszik: motiváltan és sikeréhesen megroppantották a másik oldalt. A drukkerek nem is panaszkodtak, a váratlan helyzetekre gyorsan reagált, a pécsiek figuráiból felkészült helyi kedvencek pazar megoldásokkal jártak a kedvükben, az előzetesen meglepetésben gondolkodott ellen Alekszej Carev tripláival faragott a tekintélyes hátrányán.

Miután a záró felvonás huszonnégy pontos Hoya-vezetésről indult, az összeállt játékkal előrukkolt Szűcs Péterék valahol páholyban érezhették magukat (78-54). A hazaiak a nem túl színvonalas etapban már nem adtak elő meggyőző műsort, a padlóra küldött ellenfél megregulázásához az is elég volt, hogy a tarthatatlan, végül harmincnégyes értékindexig jutott Madár a pálya minden szegletéből hintett egy hármast (86-66). Egy ideig még jó irányba tartottak a felülkerekedett Helmecziék, majd a tribünről úgy tűnt, mintha a folytatásra tartalékolták volna az erejüket (91-68). Mivel a diadaluk már nem forgott veszélyben, csökkent a figyelmük, a pécsi gödör sem mélyült úgy (95-72). A hajrában egyetlen kérdés foglalkoztatta az egybegyűlteket, hogy a lehetőséghez jutott helyi cseréknek meg lesz-e a századik pont, ami a megtorpanásuk miatt meghiúsult, ráadásul a vendégeknek a végén, minden mindegy alapon, minden bejött (97-82).

A névjegyüket letett veszprémiek – az alapszakasz-második MAFC-hoz, a harmadik Oroszlányi SE Lionshoz és a negyedik Nyíregyháza Blue Sharkshoz hasonlóan – hozták az első hazai fellépésüket, így összesítésben vezetnek. A párharcot pedig április tizenhatodikán (kedd, 16.30 óra) le is zárhatják a baranyai megyeszékhelyen.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-n: Próbáltunk mindent megtenni, de ma csak ennyire tellett az erőnkből, a teljesítményünkön érződött, hogy a nyúlfarknyi bajnoki szünet után fel kell pörögnünk. Akadtak hibáink, volt húsz eladott labdánk, az öltözőnkben mégis bizakodó a hangulat. A célunk a továbbjutás, amit szeretnénk már kedden bebiztosítani.

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Először is gratulálok a veszprémieknek, megérdemelten kerültek előnybe. Elégedett lehetek a fiataljaink támadásban nyújtott produkciójával, de hátul sok buta hibát vétettünk, amikből az ellen könnyű kosarakat szerzett. Otthon egalizálnánk az állást, noha tudjuk: az elődöntős szereplésre nem mi vagyunk az esélyesek.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – PVSK-Kronosz Kiadó 97-83 (27-21, 23-17, 28-16, 19-29)

Veszprém: Madár A. 29/21, Kovács Á. 22, Völgyi 17, Szabó P. 13, Helmeczi 5/3, Körtélyesi 5, Schmitz 4, Szűcs P. 2, Kerkai -, Lógár -.

PVSK: Riskó 15, Carev 14/9, Olasz Á. 13, Fülöp Zs. 10/6, Popadic 7, Laufer 6, Futó B. 6, Benke K. 6/3, Erdei 4, Mándity M. 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprémnek.


A MAFC is hozta a hazait

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Ez egy tipikus első play-off-mérkőzés volt, mindig van benne egy kis görcsösség és kapkodás. Főleg az első negyedben sok támadólepattanót engedélyeztünk, majd a második negyedben bennhagytuk a faultokat és rettentő sok gyorsindításból kaptunk kosarat. A harmadik negyed egy igazi egál meccs volt, de a negyedik negyedben sikerült bebiztosítani a győzelmünket és kialakítani egy nagyobb különbséget, mely a játék képe alapján nem volt reális.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a MAFC-nak az első győzelem megszerzéséhez a párharcban! Mi még szeretnénk kétszer találkozni velük, de ehhez több dologban is javulnunk kell. Úgy érzem, ez a javulás a következő mérkőzésig megtörténik.

MAFC – Vasas Akadémia 94-71 (22-20, 24-21, 22-25, 26-5)

MAFC: Washington 29/3, Garamvölgyi 13, Katona B. 13/9, Misek 12/3, Csapai 11/6, Nagy K. 8/6, Bordács 6, Németh B. 1, Lakits 1, Polgárdy -.

Vasas: Andrássy 16, Moravcsik 15/3, Kelenföldi 10/3, Katona R. 9/6, Sólyom B. 9/3, Boros 6, Barócsi 5, Radics 1, Steier B. -, Kovács B. -, Csík Ri. -, Csík Ro. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MAFC-nak.


A 9–14. helyért, első mérkőzések

Behúzta az elsőt a MEAFC

A feladatnak megfelelően a hazaiak óriási elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Hátul az első perctől kezdve kőkeményen zárt a miskolci retesz, míg elöl ellenállhatatlan volt a Takács-Tóth-Szanyi-Thornton-Béres kezdőötös. A miskolciak egymás után küldték helyükre a hárompontos dobásokat, míg Béres a palánk alatt mozgott hasznosan. A cserék is kellő üzemi hőfokon kapcsolódtak be a játékba a padról, így egy percre sem tört meg a hazaiak lendülete. Sőt, az első negyed végére kerek 20 pont lett a differencia (31-11) – írja a MEAFC honlapja.

A második negyedben a hazaiak folytatták a megkezdett agresszív munkát. Thornton gyakorlatilag mindenhonnan eredményesen tüzelt a hárompontos vonalon túlról (egymaga 6 triplát süllyesztett el az első félidőben), a csapat többi tagja pedig igazi csapatként igyekezett megoldani a saját feladatkörét. Ennek eredménye lett egy régen látott és várt extra első félidő, aminek a végére a hazaiak gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés sorsát (64-29).

Magabiztos volt a MEAFC. Fotó: meafc.hu

A második félidő miskolci szempontból kicsit tompábban indult, de lehet, hogy csak a vendégek dobásai váltak pontosabbá, mindenesetre az első öt pontot a bonyhádiak szerezték. Takács triplájával és Thornton duplájával egalizáltak a hazaiak, azonban a következő 8 pontot zsinórban a vendégek szerezték, így lopódzva kicsit közelebb. Ekkor azonban ismét megrázták magukat a miskolci játékosok. Védekezésben sorra szerezték a labdákat, amikből gyorsan indulva könnyű kosarakat szereztek, amit megspékelték néhány újabb Thornton-triplával, pár Lippai-villanással, majd a csapat negyedbeli teljesítményére Tóth látványos zsákolása tette fel a koronát (91-50).

A negyedik negyedben mindkét oldalon minden játékos lehetőséget kapott a bizonyításra, sőt, a hazaiak újoncot is avattak. A 18 éves Asszú Áron ma játszotta élete első NB I-es felnőtt mérkőzését. Az U20-as csapatban is pallérozódó játékos a MEAFC-szurkolók szerencsi szektorának legnagyobb örömére sikeres büntető-formájában első pontját is azonnal megszerezte. A mérkőzés eredménye és lendülete érdemben a záró szakaszban sem változott, amit a hálás hazai publikum vastapssal jutalmazott a mérkőzés végén (110-72).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője a meafc.hu-nak: Az előttünk álló feladatnak az első részét sikerült igazi csapatmunkával teljesíteni. Nagyon komolyan készülünk a második találkozóra is. Gratulálok a csapatnak, hiszem, hogy ugyanezzel a szemlélettel nagyon jó mérkőzést tudunk játszani Bonyhádon is. Annyi háttérinfót még mondanék, hogy én is változtattam a stratégián, és a mérkőzés előtt nem beszélgettem a csapatorvossal. Úgy gondolom, hogy ez is számított a végeredményben és a mutatott játékban is.

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a Miskolcnak, nagyon jó energiával kezdték a játékot, ami nem mondható el rólunk. Sokkal jobban akartak ma nyerni, mint ahogy mi játszottunk, az első pillanattól kezdve agresszívak voltak, nagyot küzdöttek. A játék minden elemében jobbak voltak, 6 játékosuk jutott 10 pont fölé és a csapatjátékuk is kifogástalan volt. Az első félidőben Thornton extra dobóformát hozott, ennek is köszönhető volt, hogy hamar kialakult ez a különbség. Őt nem nagyon tudtuk tartani, pedig készültünk belőle, ezen kívül volt 25 eladott labdánk, ami szintén magáért beszél, mert ezzel nem lehet szoros mérkőzést
játszani. Kedden próbálunk javítani a helyzetünkön.

MEAFC-Miskolc – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 110-72 (31-11, 33-18, 27-21, 19-22)

MEAFC: Thornton 35/27, Takács D. 16/9, Lippai 14, Béres D. 11, Tóth B. 11/3, Szögi 10, Szanyi 9/3, Gonda 2, Orliczki B. 1, Asszú Á. 1, Orliczki Már. -, Kopasz M. -.

Bonyhád: Pupp 13, Somogyfoki P. 10/6, Baki 10, Dorogi 8, Somogyfoki Sz. 8, Tömösváry 6, Ugrinic 5/3, Gébert A. 5/3, Csobán 3/3, Jakab M. 2, Kis M. 2, Nagy B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MEAFC-nak.


A Békésnek sikerült az idegenbeli győzelem

Kovács Sándor, a Nagykőrös edzője: A legfontosabb, hogy edzőnk, Zsolt mielőbb felépüljön! Jobbulást kívánunk neki! A mérkőzés csak másodlagos volt ehhez a történethez képest! Tipikus kiesési rangadót játszottunk, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Végig partiban voltunk, és a meccset a büntetők kihagyásával veszítettük el. Gratulálok az ellenfélnek és a csapatomnak is, és örülök, hogy szurkolóink ismét szép számban kilátogattak a meccsünkre. Csütörtökön mindent megpróbálunk!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagyon örülök a győzelemnek! De ezzel még nincs vége a küzdelemnek, csütörtökön folytatjuk, csak egy picit könnyebb helyzetben vagyunk, hogy otthon játszhatunk. Ellenfelünk edzőjének mielőbbi gyógyulást kívánok, remélem, csütörtökön már ott ülhet a padon!

Nagykőrösi Sólymok KE – OMNIA Pub & Food Békés 87-89 (18-21, 22-13, 21-33, 26-22)

Nagykőrös: Viqueira 28/9, Molnár M. 13/6, Lakosa Á. 13/3, Fehér P. 12/3, Andó 11/6, Mácsai 7/3, Szablics 2, Tóth M. 1, Fehér Á. -, Kövecs -.

Békés: Kertész 27/18, Krsztics 23/9, Nagy B. 14/3, Koma D. 14, Balog 6/3, Vass D. 3/3, Farkas G. 2, Gruda -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Békésnek.


Zöld-csoport

Negyeddöntő, első mérkőzések

Csak megszorongatni tudta a DEAC a Vásárhelyt

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Igazi rájátszás-derbi volt, nüanszok döntöttek a mi javunkra. Óriási taktikai harc folyt a pályán, amiken sok hiba is volt, hullámzó volt a mérkőzés. Öt játékosom zárt tíz pont felett, és csapatszinten is jól működtünk. 1-0 nekünk, de vért kell izzadnunk Debrecenben, ha hétfőn le szeretnénk zárni a párharcot.

Kovács Adrián, a DEAC edzője: Gratulálok a Vásárhelynek a győzelemhez! Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket az U20-as döntőre, hiszen egy erős ellenfél otthonában szoros meccset tudtunk játszani. Négy dolgot kértem a srácoktól az öltözőben, amikre végig szerettünk volna koncentrálni, természetesen nem volt egyszerű, de nagyot küzdöttünk. Külön szeretném kiemelni a játékvezetést, ami végig korrekt és magas színvonalú volt. Örülök Opre Roland visszatérésének, már nagyon hiányzott a csapatnak.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 81-74 (18-19, 19-15, 25-22, 19-18)

Vásárhely: Varga Z. 19/3, Vas P. 14/9, Pavlovic 12/3, Rostás I. 11/3, Bálint E. 10, Perák 5, Molnár B. 5/3, Béres N. 4, Kelemen B. 1, Czégel -, Börcsök -.

DEAC: Kozák M. 16, Tóth B. 15/6, Omenaka 13, Asszú 9/6, Gáspár M. 7/3, Csomor 5/3, Kozák B. 5, Opre 3/3, Sólyom B. 1, Szekeres -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vásárhelynek.


Bajai fór a Pápa ellen

Cservék Csaba, a Baja edzője: Az első félidőben a védekezésünk nem volt elég agresszív, így könnyű kosarakat kaptunk és volt egy-kettő extra is. A nagyszünet után tudtunk ezen változtatni, így megnyugtató lett a vége.

Vajda József, a Pápa edzője: Gratulálok a hazai csapatnak! Agresszívabbak voltak, egy kicsit jobban akarták a győzelmet. Én úgy gondolom, hogy megpróbáltunk alkalmazkodni ehhez a játékhoz. Ez nem igazán sikerült, otthon megpróbáljuk természetesen megverni ellenfelünket.

Bajai Bácska FKE – Concordia Motax KC Pápa 80-64 (24-18, 16-17, 18-12, 22-17)

Baja: Nagy D. 21/6, Pongó 16/3, Jakab P. 14/3, Kővágó-Laska M. 11, Vukicevic 10, Ágfalvi 7, Pálkerti 1, Goldring -, Kovács B. -.

Pápa: Sonyák 30/6, Cook 8, Márton Á. 8, Horváth A. 7/6, Kocsis 4, Keller V. 4, Grebenár 2, Murai 1, Márton L. -, Bakos -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Bajának.


A hajrában döntött a Salgótarján

Ughy Albert, a Salgótarján edzője: Nagyon fizikális meccs volt, próbáltunk negyven percig nyomni támadásban, védekezésben, ez nagyrészt sikerült is. Egy nagyon rutinos csapatot tudtunk legyőzi, akik mindent bevetettek a jó eredmény érdekében. Nehéz, de értékes győzelem volt, bár egyelőre annyi történt, hogy egy-null ide. Gratulálok a srácoknak!

Stevan Cupic, az Újpest edzője: Gratulálok a salgótarjáni csapatnak! A harmadik negyedben sikerült visszajönnünk a meccsbe, de a záró felvonásban, elsősorban fáradtságból adódóan túl sok hibát vétettünk. Szerdán újra találkozunk.

Salgótarjáni KSE – Újpest-MT 80-69 (21-14, 18-17, 18-24, 23-14)

Salgótarján: Herendic 19, Joó 18/3, Kovács M. 15/6, Piukovics B. 14/9, Boinitzer 7, Hajdu 6, Csabák 1, Kovács D. -, Póczos -.

Újpest: Durasevic 22/3, Surmann G. 14, Franczva 13, Surmann P. 10, Széphelyi 4, Pollák 3/3, Nagy R. 3/3, Takács G. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Salgótarjánnak.


Óbudai Kaszások – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 78-62 (19-16, 21-11, 16-20, 22-15)

Óbuda: Ondima 28/9, Takács A. 17/3, Rosemond 10/6, Meleg K. 8, Reiter 5/3, Farkas S. 4, Molnár L. 3/3, Bencsik 3, Pintér B. -, Van Der Meer -, Jenei -.

Győr: Csaba Gy. 15/3, Horváth G. 13/9, Domsitz 10, Gáll 9/3, Földesi 6/6, Rátvay B. 4, Papp B. 3, Geiger 2, Kámán -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Óbudának.


A 9–13. helyért, első mérkőzések

Nem veszített negyedet a KTE a SMAFC ellen

Váradi Kornél, a KTE edzője: Ez egy igazi rájátszás-mérkőzés volt, az volt a célunk, hogy megvédjük a hazai pályánkat. Álmosan kezdtünk, majd a védekezésünk feljavult és támadásban is megvalósítottuk azokat a szituációkat, amelyeket megbeszéltünk. Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek.

Molnár József, a SMAFC edzője: Az ellenfél kulcsjátékosait nem tudtuk semlegesíteni, az egy-egyek nagy részét elveszítettük. Egy rájátszás-meccsen sokkal keményebben kell védekeznünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk.

KTE-Duna Aszfalt II. – SMAFC 70-61 (18-17, 19-14, 19-19, 14-11)

KTE: Molnár D. 30/9, Plézer 21/6, Kucsera D. 8/3, Nagy J. 4, Fülöp B. 4, Orgona G. 2, Vizi 1, Popa -, Huszka -, Lukács D. -.

SMAFC: Csaplár-Nagy 15, Kovács B. 15, Füzi 13/6, Czukor 13/6, Soós 4, Tukovits 1, Németh L. -, Garab -, Szegedi -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a KTE-nek.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés