Connect with us
Hirdetés

Alpok Adria Kupa

Hatvan ponttal veszítette el második meccsét a Körmend

Egészen más sebességi fokozatban játszott a cseh Opava.

BK Opava - Egis Körmend 116-56 (25-14, 36-15, 24-12, 31-15)

Alpok Adria Kupa, csoportkör, 2. forduló
Opava, Hala Opava

Opava: Štěpánek 17/3, Kvapil 16, Šiřina 15/3, Slavík 14/3, Gniadek 13/6, Švandrlík 11/3, Bukovjan 9/3, Dragoun 8/3, Kurečka 8/3, Jurečka 5/3.

Körmend: Takács 19/12, Filipovic 16, Martinez 9/9, Érsek 5/3, Kelechi 3, Kiss B. 2, Habel 2.

Bátran kezdett Csehországban a Körmend, amely ezúttal szűkebb kerettel utazott el az Alpok Adria Kupa-mérkőzésre, hiszen Oroszi, Németh és Durázi is otthon maradt a felnőtt csapattal. Igaz az ellenfélnél sem szerepelt egyetlen légiós sem, csak hazai játékos.

15-13-ig egál volt (9-10-ig pedig még vezettek is a Rába-partiak), köszönhetően elsősorban Takácsnak és Érseknek köszönhetően. Három perccel a negyed vége előtt időt kértek a csehek, akik rendezték is soraikat, és egy 10-0-ás szériával megléptek. A magyarok kapkodtak, főleg a befejezéseknél, tíz perc után 25-14 volt az állás.

Egy perc alatt aztán újabb 5-0 következett, Takács hármasa törte meg a hosszú vendég kosárcsendet. Továbbra is sok volt a hiba a Körmendnél, nem sokkal később, 35-17-nél Patai Benjamin időt is kért. Hiába, a különbség átlépte a húszat is. Más sebességi fokozaton játszottak a csehek és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Teljesen leblokkoltak a körmendi fiatalok, eladott labdák és lépéshibák sorozatát követték el. Harminchárom volt a legnagyobb különbség, a szünetben 61-29 állt a táblán.

A fordulás után alig telt el négy perc, máris negyven pont tátongott a csapatok között (72-32). Egy pillanatra sem lassítottak a sárga mezesek, végig komolyan vették a találkozót, a harmadik negyed után 85-41-re vezettek.

Könnyed, öröm-kosárlabdát láthattak a hazai nézők, az ötvenet is hamar átlépte a differencia, sőt a végére kereken hatvanon állt meg az olló.

Fotó: Egis Körmend Facebook

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
LégiósatibácsiSPARTANBorbély Lajosgyurobin776 Recent comment authors
atibácsi
Olvasó

Képzeld el! A munkádban folyton megugorhatatlan akadályokat állítanak eléd. A versenyeidben eleve elrendelt kudarcra vagy ítélve. Szerintem ez nem jó út.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Képzeld el, ha a langyos, bokáig érő víz helyett mély vízbe dobnak és megtanulsz úszni…

SPARTAN
Olvasó

Teher alatt nő a pálma… Ha 20-30-al kap ki a csikócsapat, az nem sok? Ha 10 alatt, akkor dicsőség?! Tökmindegy, ezek a fiatalok éles helyzetbe vannak bevetve! Tanulnak! Biztos van köztük olyan, aki nem képes feldolgozni a verést… az lekopik… és marad átlag alatti… Ha ez nem sarkallja még több szorgalomra, alázatra, gyakorlásra, akkor menjen földet kapálni… A cél az, hogy acélosodjanak, legyenek bátrak! Nehogy már 20 éveseket babusgassunk! Öcsém jó kosaras akarsz lenni! Na játszá’ fiam..tanulj a hibákból és csiszold le a hiányosságaid… Kaptál egy pofont?! Na bumm! Döntsd el mit akarsz?! Nyafogni vagy fejlődni?! Fejlődni?! Igen?! Akkor edz… Olvass tovább »

Motoros
Olvasó

🤘💪

gyurobin776
Olvasó

Viszonylag szep eredmeny
Legalabb 130 alatt tartottak oket

SopronKCfan
Olvasó

😂😂😂

Cibona
Olvasó

A Körmend Magyarországon egy brand egy nev annyira kellene büszkének lenniük hogy minden sorozathoz körmendi szívvel és a legjobb csapattal állok ki ha nem így teszek nem vállalom a sorozatot . Nem illik egy ilyen csapathoz a leszarom az egeszet mentalitás. Ez nem Körmend…

Csapajev
Vendég
Csapajev

Tudod, ez kb olyan, hogy mi fasznak indult a Falco a BL-ben, hiszen úgyis lecumizik mindenhol. Nem baj, ha nem érted……

Soma
Olvasó

Azért egy normális tudósítást még lehetne adni… Kezdőkkel, meg hasonlók. Vagy a BB1-nek is nyűg az AAK mérkőzés?

Bajuszkiraly
Olvasó

Takács Kristóf szuper tehetséges…Zollner alig játszatja!
Kasztratinál 100-szor többet ér.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Igazad van! Akkor jelentkezzél a Körmend edzőjének, hisz te jobban tudod….

red-black01
Olvasó

Azzal egyetértek, hogy ezt nagyon nehéz emészteni. De… Azoknak akikben lakozik némi tehetség is, igen hasznos meccsek lesznek ezek, azokban akikben valamiféle fantáziát láttunk vagy látunk pedig kiderül hogy mennyire volt valós ez a Tegnap írtam: “még a szlovéneknél játszó csapatból is 4-5 srác hiányozni fog, a csapat átlag életkora 18 év alatt lesz, így min. 30-40 pont (vagy több) körüli bukta várható”. Nagyon nehéz úgy ezt a csapatsportot játszani, hogy a játék több fontos elemét esélyed sincs játszani. Nem elég hogy 16-17-18 éves vagy és tehetséges, amikor a pályán lévő 4.-5. ember nem tud érdemben hozzátenni mondjuk egy alap-támadójátékhoz.… Olvass tovább »

Borbély Lajos
Olvasó

Ami elgondolkodtató és elszomorító, hogy a cseheknél egy élcsapatnál mennyi és milyen hazai játékos van, és milyenek vannak egy magyar élcsapatnál. Náluk azért van egy izmos játékosbázis, amiből tud a válogatott meríteni, nálunk meg semmi. Náluk ez a hazai játékosmag a hosszú távú siker bázisa, nálunk vajon mi? Pillanatnyi sikereket tudunk elérni ugyanúgy, mint a focinkban, de tartós jó szereplésről felesleges álmodoznunk klubszinten és válogatott szinten is.
Ha pedig a Körmend ennyire a fakót küldi, ezzel megsérti az egész kiírást, még akkor is, ha ez csak egy “csokikupa”.

derryl
Olvasó

Ennek így mi értelme van? Odadobni a gyerekeket a mészárszékre? Útálják meg a kosárlabdát egy életre? A ló másik oldala!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Szerintem van annyi értelme, mint Alekszics fiatalokat beépítő koncepciójának. 🙂

Légiós
Olvasó

Ha a vereségtől, még ha 60 pont is, valaki megutálja a sportot,akkor mennie kell. Ezért gyerek a gyerek, s felnőtt a felnőtt.
Minden vereségből tanulni kell. Nekik is. Az élet nem csak szivárvány. Megtanulják, s erősödnek. Persze lesz aki kiesik. Legyen is. A maradék lesz az, akire időt kell fordítani.
Ez az élet!!
Semmi baj gyerekek!

seanmaguire
Olvasó

Ez a Patai úgy néz ki mint a Shane Tusup.

Kelechiből sosem lesz kosaras.

Remélem legalább a környezetismeret, nyelvtan házi jól sikerült.

drszepkaroly
Olvasó

Ezt most lehet nehéz lesz elhinni, de tényleg nem a kárörvendés beszél belőlem. Ki a náthás f@szom vitte Körmendre ezeket a gyerekeket?! Vérlázító! Szégyent hoznak a klubra! Nem a játékosok a felelősek, hanem akik odavitték Martinezt, Kelechit, Filipovicot és társait!

Értelme 0. Zéró. Persze gondolom Patai majd megint leadja a sódert, ha megmocskolják a rendkívül acélos paksi fakót, hogy ez mind ennek köszönhető. Aha.

piros710321
Olvasó

Foglalkozz a szilverhelyiekkel!!!!
Más, mondtam, hogy nem lesz igazad a polgi választással Körmenden!

drszepkaroly
Olvasó

Mivel nem lett igazam? Tudod mit jelent az a mondat, hogy Putesz for president? Ezek szerint nem…

De legalább jó feszült lehettél, egészen az utolsó fél óráig. Ugyanis addig még vezetett is…

piros710321
Olvasó

Karcsika, elhitted, hogy polgi lesz, de tévedtél! Nem kell a mellé duma! Nem voltam feszült, nyugi, nekem qvra mind1! Puteszt bevittétek az erdőbe! Csak sajnálom miatta!

Motoros
Olvasó

Karcsíra lemaradt a szlogen:
Putesz for president@😂

Lúzerok@😂

vasipasi
Olvasó

Körmendi vagyok, és nem troll!
Ennek mi a bübánatos faszom értelme van? Mit, és kinek akarunk ezzel bizonyítani? Kimegyünk leckét írni Csehországba? Ettől senki nem fejlődik, ettől nem lesz taktika, ettől nem lesz jövő…
Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi elsőségünket be is árazzuk rendesen…
Sajnálom ezeket a gyerekeket!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Én nem vagyok körmendi, de egyetértek a koncepióval, miszerint az U20-23-as csapatot indítja a Körmend, hiszen a fiatalok csakis a mélyvízben tanulnak meg úszni. Hosszú távon gyanítom van értelme ennek.
Majd kiderül, hogy jó-e a koncepció…

Légiós
Olvasó

Ez így van.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés