Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

“Hatalmas volt rajtunk a nyomás, Damoklész kardja ott lebegett a fejünk felett”

Gasper Okorn őszinte nyilatkozata a kupagyőzelem után.:

:

A Magyar Kupa megnyerése után Gasper Okorn nyilatkozott őszintén a Falco honlapjának:

Majd a következő szezonban… Sohasem lesztek Magyar Kupa győztesek! Újabb elvesztett finálé… Ezek a mondatok az utóbbi években a fejünkbe égtek.

Több mint két évtizede voltunk célpontjai a rivális csapatok szurkolótáborainak, mert még nem sikerült megnyernünk a Zsíros Tibor K&H Magyar Kupát. Nagyon vágytunk erre a sikerre, de több próbálkozás után is sokan úgy gondolták, hogy ez a sorozat a Falco mumusa. Minden nyilatkozatunkban utaltunk arra, hogy mindig csak mérkőzésről-mérkőzésre haladunk, de amikor vasárnap délután elindultunk a döntőre csak egy dologra tudtam gondolni. Újra itt vagyunk, 7. alkalommal futunk neki, nem adhatjuk fel, le kell küzdenünk a démonjainkat! Hatalmas volt rajtunk a nyomás, Damoklész kardja ott lebegett a fejünk felett. A 6 elveszített döntőnek az élménye, története ott volt a játékosaim, szurkolók, vezetők és a stábtagok fejében is.

Múlt héten rengeteg gondolat nehezítette meg az estéimet. Mindig pozitívan és nyugodtan álltam a csapat felkészítéséhez, mert tudtam, hogy mennyit jelent a Kupa a klubnak, a városnak és a szurkolóknak. Komolyan felépített munkával vágtunk neki a sorozatnak. Mindenre fel akartam készíteni a játékosaimat és több forgatókönyvvel is készültünk. A taktikai felkészítés csak egy része volt a munkánknak, mert mentálisan is foglalkoztunk a fiúkkal. Nem lehet más célunk, csak hazahozni a Kupát! – mondtam Nekik többször. Végig így készültünk, de a negatív gondolatok, az elvesztett döntők élményei nem hagytak nyugodni. Végül eldöntöttem, nem engedem, hogy a bukástól való félelem megakadályozzon minket abban, hogy történelmet írhassunk.

Ma, három átaludt éjszaka után úgy érzem, kitisztult fejjel tudok számot vetni a múlt héttel kapcsolatban. A tudat, hogy sikerült haza hozni a Kupát megnyugtatott és segített újra rendezni a gondolataimat.

Köszönöm a játékosaimnak. Köszönöm srácok! Megérdemeltétek!

Köszönöm a szurkolóknak! Ez a kupagyőzelem a Tiétek! Ez a Kupa a Miénk! Tudom, hogy sok csalódás ért Titeket és nagyon sajnálom, hogy ezt a történelmi sikert nem tudtuk együtt megélni, megünnepelni.

Köszönet minden munkatársamnak. Milosnak, Máténak, Norbinak, Dávidnak, Ádámnak, Zolinak és a többieknek. Rengeteget tettetek ezért a sikerért! Köszönöm a városnak, Szombathelynek! A támogatásuk nélkül nem lehetne Szombathelyen top kosárlabda csapat. Végre nem vagyunk Silvercity!

Végezetül kinek másnak köszönhetném meg, mint annak a Gyuri Bácsinak, aki 41 éve mindennap a Falco sikeréért küzd! Nincs még egy ilyen ember, mint Te! Rengeteget vártál erre a sikerre és nem akartam, hogy Kupa nélkül vonulj vissza. Nagyon örülök, hogy a csapat meg tudta Neked adni ezt az örömet! Nagyjából 1 hónappal ezelőtt jelent meg a Nemzeti Sportban adott interjúd. Mondatról, mondatra fordítottam le és miközben olvastam, könnyek szöktek a szemembe. Ott döntöttem el, hogy minden áron meg kell szereznünk a Magyar Kupát! Örülök, hogy Veled dolgozhatok!

És én hol vagyok ebben a történetben, hogy érzem magam? Nyugodt, elégedett és egy kicsit kimerült vagyok, de a családommal töltött idő mindig feltölt az új feladatok előtt. Szép lassan újra felépítem magam, de most még csak azt érzem, hogy egy óriási teher esett le a vállamról és meg akarom élni a sikert!

Egy nagyon nehéz év van mögöttünk. Semmi sem alakult úgy, ahogy azt elterveztük. Ha objektívan visszagondolok a mögöttünk hagyott néhány hónapra, akkor rá kell jönnöm, hogy ezekben a nehéz időkben megerősödnek az emberek. Remélem, mihamarabb minden visszatér a normál kerékvágásba!

Utóirat: Beni és Szili – Csodállak Titeket!
Utóirat 2: A szezonnak még nincs vége! QUE SERA SERA

Fotó: falcokc.com

HIRDETÉS

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
NonameYellowblackPraenoricumkapuskiralyBL menetelés Recent comment authors
Praenoricum
Olvasó

Emelem kalapom. Remélem még sokáig marad a Falco padján.

kapuskiraly
Olvasó

Alapjában véve gratula a győztesnek, aki azért győztes mert a döntőben nyert. De azért az alábbi Everton analógiát nem hagyhatom ki:

“Once Silvercity, always Silvercity” 😉 😉 😉

Rózsabimbó
Olvasó

Jobb csapat a DEAC!
A bajnoki döntőben nem fogtok hősködni!

Pbask
Olvasó

comment image

Yellowblack
Olvasó

A Deac? ne nevetess. Max a Szolnok vagy a Fehérvár lehet ellenfelünk. De ha Okorn velünk, ki lehet ellenünk???

Noname
Olvasó

Ostoba , buta kis paraszt vagy!

Rózsabimbó
Olvasó

Hát, azok a DEAC triplák ?
Ha kicsivel jobb százalékkal mennek be, nem ömlenghetnél itt majomparádé!

Pbask
Olvasó

Azt remélem tudod hogy mi sem így dobtuk a triplákat, ahogy vasárnap.. Plusz ha erős védekezést kap az ellenfél, nehezebben is talál be messziről.
Ilyen egyszerű, nem kell hozzá nagy tudomány.
Ez pedig az általad minősített majomparádé szakmai tudásának köszönhető.

Vulcano
Olvasó

Már megint itt vagy? Szajkózd csak a hülyeségeidet. Se a Falco, se a DEAC nem a legjobb formájában játszott. Kurva nagy hülyeség ez a mi lett volna ha. Tudod, ez a ha a nagyanyámnak kerekei lettek volna szituáció. Szóval az ilyen agyatlan provokátrokra, mint te nincs itt szükség.

Pbask
Olvasó

Mindkettő csapat magas szinten védekezett, nem csoda, hogy nem kosárünnep kerekedett.

BL menetelés
Olvasó

Nem “bimbó” vagy hanem egy nagy BÖSZME te ökörborjú!

Hmafino1
Olvasó

Köszönjük Gasper! Nagyon szorítottunk a kupáért és sikerült!!! Előre a bajnoki címért! Nem lesz könnyű, de sikerülhet! Mi veletek vagyunk!!!

Vulcano
Olvasó

Mikor Szrecsko elhagyta a klubot akkor elég nagy űrt hagyott maga után. Aztán jöttél, te Gasper, aki hatalmas fába vágtad a fejszédet azzal, hogy átvetted a csapat irányítását. Eleinte voltak, akik kételkedtek benned, hazudnék ha azt mondanám, hogy én egyáltalán nem. A 2019-es kupadöntő után felerősödtek ezek a hangok, sokan megkérdőjelezték a hozzáértésedet. Viszont utána olyan szinten cáfoltál rájuk, hogy sokan még most is keresik a leesett állukat. A Falco söpréssel ment végig az egész rájátszáson, ami kiváló eredmény, és immár másodjára emelhette magasba a magyar bajnoki trófeát. A szezon végén természetesen újra szerződést ajánlottak a két sikerkovácsnak. Nagyon boldog… Olvass tovább »

pirosf
Olvasó

Gondoltam itt az alkalom,kipróbálom megint,hogyan működik a BB1falco like-dislike rendszere.
Tökéletesen!
1 dislike-ra beugrik 8-10 like.
Egyéb cikk alatt persze nem.
Szüntessétek meg.
Mi a xarnak kell,mire jó ez?
Jaaaaaa..még jobban összeugrasztani vele a zembereket!?!!

(Amúgy ne állt szándékomban sem like-olni sem dislike-olni.)

Falcobb
Olvasó

Valószínűleg nem valós időben mutatja a reakciókat. Ha reagálsz, akkor viszont frissül nálad is a szám.

pecs007
Olvasó

Ezt amúgy, hogy gondolod technikailag? Lefejlesztettek egy rendszert a like-dislike rendszerben, csak a Falcos cikkekre?
Elképesztően csalódott lehetsz, hogy az utóbbi időben a Falco lelépett titeket, hogy ekkora agybaj megfordul a fejedben…
Márcsak azért is, mert ki a faszom ugrik össze kivel lájkok miatt?
Beszélj inkább valakivel a környezetedben, akinek hiszel és eltudja magyarázni, hogy milyen hülyeségeket beszélsz…
De akár Falcobb hozzászólását is megpróbálhatod értelmezni.

pirosf
Olvasó

😀 😀 😀 😀

pirosf
Olvasó

Tévedsz,öerg,másik cikk alatt már gratuláltam a Falconak és a bb1-nek is a kupagyőzelmükhöz. 😀

Chikán Sándor
Olvasó

Gasper!! Mindig is melletted voltam!!Gratulálok! BRAVÓ!!!!!Nagyon jó vagy!!!Bízunk benned BAJNOKI címig vezérled a csapatot!!!!Persze tudjuk sok ember munkája is benne van ebben a sikerben és mindenkinek köszönet. Neked és Gyuri bácsinak külön.HAJRÁ HAJRÁ FALCÓ!!!!!!!!

Záporlámpácska
Olvasó

Since you came here,your hard work has been paying off,Gasper!
This is absolutely amazing,I love Falco,and I love your work so much,I can see that you are truly giving your whole heart and soul in to your work!
You are an amazing,professional coach.
I would be absolutely heartbroken and sad if you would leave us,I hope you are not,but even if you do,your hard work will be appreciated greatly,but I hope more than anything that you would be with us for more time.
Our people absolutely like what you are doing!
Thank you so much for your work! ???

crazybasket
Olvasó

Gasper! We are very thankful for you are the head coach of Falco! Really thank you for everything! Our success story will continue! Once Falco, Always Falco!!!????
#together

Pbask
Olvasó

You are the best coach in the existence of Falco,Gasper,you wrote history.
i hope you are going to stay next year,if you will go away it would leave a big space in Falco’s life.

GASPER!!! ??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés