Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hatalmas tradíciókkal rendelkező európai klubok vesznek részt a Rátgéber Akadémia tornáján

Magas lesz a színvonal.:

:

December végén, a két ünnep között nagyon színvonalas nemzetközi felkészülési tornát rendez a Rátgéber Akadémia: az I. Füzesi József Emléktornán hat junior fiú csapat vesz majd részt. A mezőny rendkívül erős, elfogadta meghívást két szerb klub, a KK Partizan és a Mega Mozzart, a bosnyák OKK Spars Sarajevo, az orosz Lokomotiv Kuban, valamint az U18-as magyar válogatott is.

Mint az akadémia honlapja írja, néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen, nemzetközi szinten is kifejezetten erős felkészülési tornát rendezzen a Rátgéber Akadémia. A kemény, magas színvonalú szakmai munkának, eredményeinek, fanatizmusuknak azonban kezd beérni a gyümölcse: az I. Füzesi József Emléktornára (amelyet az akadémia nemrég elhunyt korábbi mentoredzőjéről nevezett el) olyan klubok is örömmel fogadták el meghívást, mint a hatalmas tradíciókkal rendelkező szerb Partizan Belgrád, vagy az orosz Lokomotiv Kuban – mindkét egyesület felnőtt csapata a nemzetközi porondon, az Európa Kupában szerepel.

– Régebben annak is örülhettünk, hogy ilyen klubok ellen egyáltalán pályára léphettünk, s ha sikerült, bizony nem sok babér termett – fogalmazott az oldalnak a Rátgéber Akadémia sportigazgatója, a fiúszakág vezetője, Csák Magdolna. – De ez sosem szegte kedvünket: mentünk és tanultunk más kosárlabdakultúrát képviselő ellenfeleinktől. Mostanra pedig eljutottunk odáig, hogy erős külföldi csapatok számára is méltó ellenfelek vagyunk! A magas színvonalú szakmai munkánknak, a sikereinknek pedig megvan az eredménye: egyrészt folyamatosan egyre több meghívást kapunk rangos külföldi tornákra, másrészt a mi meghívásunkra is örömmel mondanak igent olyan klubok, mint például a szerb Partizan! Nagyon jó visszaigazolás ez számunkra a munkánkat illetően, bizonyítja, hogy jó úton járunk!

Az utóbbi hónapokban az akadémia jó hírét vitte több korosztályos csapat is szerte Európában. A kadett és serdülő fiúk Németországban brillíroztak, Münchenben négyszer is legyőzték a Bayernt, sőt, utóbbiak nem sokkal később Szlovéniában három topcsapat ellen is nyertek, nem kis meglepetést okozva! A junior fiú csapat a bajnoki rajtra készülő Partizan otthonában játszott szoros edzőmeccset, nemrég pedig a serdülő fiúk három napon belül legyűrték Belgrádban a Partizant, a Zvezdát és a Vizurát is.

– Ezeket a mérkőzéseket, valamint például a december végi emléktornát arra is fel szeretnénk használni, hogy minél szélesebb körben megmutassuk magunkat, a szakmai munkánkat, a kosárlabdakultúránkat. Szeretnénk megismertetni a külföldi klubokkal, csapatokkal, hogyan dolgozunk, mit képviselünk, milyen körülményeket és szakmai színvonalat biztosítunk a nálunk pallérozódó tehetségeknek. A célunk az, hogy szívós és következetes munkával Európa legjobb műhelyei közé emeljük a Rátgéber Kosárlabda Akadémiát! – fogalmazott Csák Magdolna.

Az I. Füzesi József Emléktorna résztvevői:

A-csoport: Mega Mozzart (szerb), NKA Pécs, OKK Spars Sarajevo (bosnyák)
B-csoport: KK Partizan (szerb), Lokomotiv Kuban (orosz), U18-as magyar válogatott

A program:

December 28., kedd: Lokomotiv Kuban–KK Partizan (16:00), Mega Mozzart–OKK Spars Sarajevo (18:30).

December 29., szerda: U18-as magyar válogatott–Lokomotiv Kuban (10:00), NKA Pécs–Mega Mozzart (12:30), KK Partizan–U18-as magyar válogatott (17:00), OKK Spars Sarajevo–NKA Pécs (19:30).

December 30., csütörtök: 5. helyért (11:00), 3. helyért (14:30), 1. helyért (17:00).

Fotó és forrás: ratgeberakademia.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés