Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Hatalmas küzdelemben maradt alul a válogatott Boszniában

A zseniális harmadik negyed nem volt elég a bravúrhoz.

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 83-78 (23-18, 29-20, 10-26, 21-14)

Világbajnoki selejtező, K-csoport, 9. forduló
Bosznia-Hercegovina, Szarajevó, Mirza Delibasic Sportcsarnok, 4500 néző
Jv.: Michal Proc (lengyel), Oskars Lucis (litván), Carsten Straube (német)

Bosznia-Hercegovina: Gegic 14/3, Lazic 16/3, Vrabac 11/3, H. Delalic 3, Kamenjas 20/3. Csere: Campara 9/3, Penava 8/3, Sejfic 2.

Magyarország: Váradi 8, Benke 9/6, Vojvoda 13/3, Filipovity 17/12, Hopkins 3. Csere: Keller 7, Perl 15, Somogyi -, Golomán 6/3, Kiss -.

Már a bemelegítésnél bebizonyosodott, hogy a híresztelések igazak, John Roberson, a bosnyákok honosított játékosa nem tudta vállalni a játékot.  A mérkőzés nagyszerűen kezdődött Filipovity talált be a sarokból, az első hazai támadásból Kamenjas zsákolt közelről (2-3). Ismét a hazaiak 11-ese volt eredményes egy üres középtávolival, Hopkins passzát Váradi váltotta három pontra (4-6). Kemény betörés után Gegic szerzett két pontot, Vojvoda nagyszerű labdája után Hopkins válaszolt. Kamenjas erőszakosan megszerezte a támadólepattanót Hopkins elől, könnyű kosárral egalizált, majd Lazic is betalált (10-8). A cserék után Somogyi bejátszása után Keller iratkozott fel az eredményjelzőre, majd Golomán újra a mieinket juttatta előnyhöz (10-12). Lazic egy büntetőt értékesített a megítélt kettőből, ahogy Gegic is. Campara is a vonal mögé állhatott, ő hibátlanul célzott, Penava pedig egy rontott hazai dobást pöcizett vissza, Sztojan Ivkovics azonnal időt kért (16-12). Egy fault gyanús eset után a bosnyákok labdaszerzéséből Vrabac szerzett kosarat, Filipovity második triplája a lehető legjobbkor érkezett. Gegic talált be kintről, Filipovity viszont szerencsére nem hűlt ki, és harmadik sikeres kinti dobását is elsüllyesztette. A negyedet Lazic kosara zárta. 23-18

A második negyed elején Vojvodával szemben szabálytalankodtak sportszerűtlen módon, így büntetőből megszerezte első pontjait. Penava hármasával 6-ra nőtt a hazai előny, Filipovity szerencsére továbbra is tarthatatlannak bizonyult, most épp a festékből (26-22). Campara gyors egymás után egy triplát és egy ziccert is értékesített, így Ivkovics mesternek ismért időt kellett kérnie. Benke bátor betörése két pontot és egy kiharcolt faultot eredményezett, a büntető is a helyére került. (31-25). A hazaiak heves reklamálása és egy technikai után Perl dobhatott a vonalról, ezt sikeresen tette, Penava 2+1-es akciót mutatott be, majd Filipovity szerzett elképesztő kosarat faulttal együtt, a büntető azonban kimaradt. Lazic és Gegic kosarával először 10 fölé kúszott a különbség, Keller harcos pontjaival lett újra egyszámjegyű a differencia. Vrabac könyörtelen volt a vonal mögül, Perl és Kamenjas váltott kosarat (43-32). Perl büntetőivel 9 pontra csökkent a különbség, Delalic kettőből egyet dobott be. Váradi pontjai után, Lazic tört be nagyszerűen, majd egy gólpasszt is kiosztott Sejficnek. Gegic kosarával már az ötvenet is átlépték a bosnyákok, Lazic zsákolásával pedig már 16-ra nőtt a vendéglatók fórja, Perl állította meg a futást. 52-38

A második félidő elején is gondot okozott a védőlepattanók megszerzése, Lazic dobására végül Vojvoda válaszolt. Vrabac nehéz triplát szórt be, Filipovity vissza dobta a hármast, ráadásul oda is ütöttek neki dobás közben, a büntetőt sem rontotta el (57-44). Delalic tört be legalább olyan szabadon, mint a következő támadásban Vojvoda, természetesen mindketten kihasználták a ziccert. Perl remek dobócsele után talált be középről, Benke triplájával pedig 8 pontra csökkent a hazai előny, időt is kért a hazaiak kapitánya Aziz Bekir (59-51). Golomán sarokból talált be egy dobócsel után, és mivel faultolták is büntetőjével négy pontra zárkóztunk. Váradi állhatott betörése után a vonal mögé, nem hibázott,  hosszú idő után újra egylabdássá téve ezzel a meccset. Kamenjas törte meg a jó magyar sorozatot, egy támadólepattanó után, 2+1-gyel. Vojvoda elképesztő hármast dobott be, majd duplájával egyenlő lett az állás, Perl dudaszós kosarával pedig átvettük a vezetést. 62-64

A záró etap Vrabac zsákolásával indult, Keller óriási blokkja után Perl tört be nagyszerűen két pontért. Vrabac egyenlített, Gegic pedig hatalmasat tömött, Hopkins egy ponttal hozott minket közelebb, Kamenjas a festéből dolgozott eredményesen (70-67). Váradi egy büntetőt dobott be, Campara és Kamenjas pontjaival hétre nőtt a bosnyák vezetés, Sztojan Ivkovics így négy perccel a vége előtt időt kért (75-68). Keller is ott hagyott egy pontot a vonalon, Lazic pedig nem hibázta el a ziccert.  Perl kosaraival az utolsó másfél percre megint csak négy pont lett a különbség, Kamenjas azonban továbbra is tarthatatlan volt (79-73). Benke rendkívül fontos triplát dobott, Gegic 2+1-e viszont a lehető legrosszabbkor jött, Kamenjas pedig eldöntötte a mérkőzést 83-78


Fotó: Girgász Péter

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
agyasin_vitroMendezegismte1Madison Recent comment authors
agyas
Olvasó

Azt mindenki látta, hogy a “zseniális harmadik negyedet” gyakorlatilag a Falco tavalyi összeszokott, védekezni is képes kezdőötöse játszotta. Leszámítva persze a szövetségi kapitányt, aki igyekezett úgy rotálni, hogy a bosnyákok nyerjenek.

in_vitro
Olvasó

A 3. negyedben mikoris a 2021/22-es Falco-s játékosok játszottak, akkor lehetett látni azt amit mindig is mondtam: az összeszokott játékosokat kellene a pályára küldeni. Bár már a nagy részük idén más-más csapatban folytatta, de még érzik egymást s a flow-t. Tudom, hogy sokan nem szeretik a Szhelyi játékosokat (néhány furi szurkoló meg jópár troll sokat tesz is érte – én nem vagyok olyan megértő e tekintetben mint a Főszerkesztő Úr, már rég’ kidobtam volna őket…), de itt a honi válogatottról van szó, s az eredményesség érdekében igazán félre lehetne tenni a vélt s a valós sérelmeket is. Egyébként a katasztrófális… Olvass tovább »

Madison
Olvasó

Szomorú és csalódott vagyok, sokkal többet és jobbat reméltem…

Heindrich
Olvasó

Mentalitásban nem tudtunk felvenni a harcot. Voja és Filipovity éri el a nemzetközi szintet. Itt látszik mennyire fontos hogy ne a játékos tudását túlértékelve keressen az ügynöke külföldi csapatot a légiósoknak… Pearl vergődött, a többiek hozták amit tudnak. Hajrá Magyarország!!!

egismte1
Olvasó

Normális vagy bazdmeg? Tipikus egysejtű

egismte1
Olvasó

Te szedsz szét valakit? Egy gyáva panelharcos vagy

Mendez
Olvasó

Ha Hanga nincs, Perlen kívül nincs egy értelmes játékos a válogatott keretben.
Szolnokról meg sosem volt és nem is lesz soha ők a magyar nb1 örökös lúzerei akik csak akkor tudnak nyerni ha van pénz játékost venni.
Hányadék brigád.

Mendez
Olvasó

Heindrich miatt nagyon sok munkátok lesz a jövőben… csak szólok.

Roundmend
Olvasó

Váradi és Golomán a litván élvonalban, Benke a francia ligában, Filipovity a németeknél légióskodik és egyikük sem futottak még kategória szerepben. Somogyi a spanyoloknál nevelkedett, Perl, Keller, Voja is kiemelkedő a maga nemében, a hiányzó extra klasszis Hangáról meg ugye nem is kell szót ejteni…Egy ilyen, Európa szinten is ütőképesen hangzó és egyéni képességekkel rendelkező garnitúra, önerőből ennyit tud kihozni, sokszor kijött már ennek a csapatnak egy-egy bravúr is, és ha egy ilyen dilettáns Ivkovics akár csak egy kicsit is össze tudna rakni egy ilyen állományt, amire ugye akkor lenne csak esély, ha egy kicsit a kosárlabdához is értene a… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Ha nem is gyerekjáték, de a többivel egyetértek, ilyen kerettel ezt illett volna hozni, a leggyengébb pont az edző volt, ahogy az Ebn is sztem, ott pl Allen felesleges túljátszatásával minden meccsen japán Zséből, de az össze vissza értelmetlen cserékkel is, aminek semmi köze az adott meccshez…

YoWassupFam
Olvasó

Viccesek vagytok… nem oly rég még mélytorokra vettétek a “májsztrót” most meg legszívesebben elküldenétek. Lol. Talán picit túl van értékelve egyénileg a keret nem? Perl&Voja&Keller külföld: besültek mint az állat. Megfelelő rendszerben bárki lehet ACE(Lásd Révész) és nem megfelelőben pedig bűnbak. Eu szinten ezt a csapatot ütőképesnek nevezni merő elfogultság… belső posztokon lévő lyukat nem fogja a perem befoltozni. Egy stabil közép szint vagyunk ahol ilyenek beleférnek cserébe mondhatjuk lassan, hogy stabil EB résztvevők vagyunk. Lelátószakértők bakker….

Cibona5
Olvasó

Stojan! Te vagy az?

Chikán Sándor
Olvasó

A gyenge dobóformán kívül Hopkins nulla teljesítményén is ment el a meccs.Lassu és tényleg szar volt, a baj csak az volt hogy Ivko észre sem vette, nem kellett volna állandóan berakni. Bosnyákok védekezése nagyon agilis volt, azaz sokkal jobbak voltak,sajnos. Ezek döntöttek a javukra, azaz mindenben jobbak voltak, a lepattanózásról már nem is szóltam.Kár volt érte!!!!!!!!!!!!!!!

Rózsabimbó
Olvasó

A nem zseniális első, második és negyedik negyed döntött!

Rózsabimbó
Olvasó

Eljött az idő mester, Jenővel együtt, GAME OVER!

Cibona5
Olvasó

A majsztró szokás szerint szétrotálta a meccset. Különös érzéke van ahhoz, hogy mindig lehozza azt a játékost a pályáról, aki éppen elkapta a fonalat. Akkor maradt volna esélyünk, ha a csehek verik a montikat, és mi is nyerünk. Így most korábban kiderült, hogy nem jutunk tovább. Amúgy semmi baj, a bosnyákok csupán két dologban múltak felül bennünket: védekezésben és támadásban.

SzhelY
Olvasó

nem vomt rossz csak segített a generalissimus az övéinek

Hmafino1
Olvasó

Azért maradjunk annyiban,hogy Ivkovics nagyon szarul meccselt!!

KPSVRKK
Olvasó

Volt olyan ötös amelyik megnyerhette volna a meccset, de gyorsan megbontotta a Maestro.
Hopkinccsal látványosan rosszul játszottunk, de azért volt erőltetve, bőven. Mint az étteremben, ha szar a kaja, de meg kell enni mert kifizettük.

vasipasi
Olvasó

Igen, egy ilyen fizikális csapat ellen a siker kulcsa az lett volna, hogy öt emberrel végigjátszuk a meccset! Hagyjuk már ezt a hülyeséget.

KPSVRKK
Olvasó

Nem 5 emberrel hanem értelmes cserékkel.

Pojaca
Olvasó

Te megeszed a szar kaját ember, csak mert kifizetted? Én simán visszaküldetem, jobb helyeken hoznak helyette újat. Igen, a mondatodban bent a válasz, mert kifizettük!

KPSVRKK
Olvasó

Ember!
Én nem eszem meg.
Pont ezt írtam, ha értenéd, nem személyeskednél.
A válasz a te mondatodban van, mert én ilyen szar formában nem játszattam volna.

Pojaca
Olvasó

Az asszociációdat levezetve, értem a hasonlatot, ami helytálló is, de egyértelműen a következtetést figyelembe véve, te nem küldeted vissza, hanem megeszed!
Hajrá Hungary!

Rózsabimbó
Olvasó

A történelmi siker kapujához érkeztünk!

Rózsabimbó
Olvasó

Szép volt fiúk!
Jenő is hozta a színvonalat!

Roundmend
Olvasó

Mondjuk azért aki ezt a Hopkins gyereket kitalálta, hogy felhívja a semmiből, hogy “Hi Man, mit szólnál egy magyar útlevélhez?”, na azért annak is el kellene valahogy magyarázni, hogy ilyet akkor csinálunk, ha az adott külföldi manus klasszisokkal növeli a válogatott színvonalát, nem pedig akkor amikor ő húzza még lejjebb…

Gecse J. Márió
Olvasó

MILYEN BRAVÚRHOZ??? A BOSNYÁKOK 12 LEGJOBB JÁTÉKOSÁBÓL 6 HIÁNYZOTT (ÉS KONKRÉTAN A 4 LEGJOBBJUKBÓL 4!). SZÉGYEN!!!

Gecse J. Márió
Olvasó

A meccs kezdetekor minket tartottak esélyesebbnek a fogadóirodák, szóval inkább egy kötelező győzelem lett volna ez, mintsem bravúr. Persze értem én, vannak még ma is szent tehenek, főleg ennél a portálnál.

KD
Olvasó

A 21 támadólepattanóval vertük meg magunkat, ilyen szoros meccsen ennyi második esélyt adni egyenlö a vereséggel. Kár érte, az elsö félidöben kellett volna keményebben védekezni. Golománt többet játszattam volna, amikor a pályán volt, jobban kontrolláltuk a pattanokat. Sajnos Áki nem tud kizárni a védöpalánk alatt, valami oknál fogva állandóan üti a labdát, nem pedig letépi. Mivel Montenegró nyert Csehországban, két gyözelemmel vannak elöttünk+ egymás elleniben is jobbak, ezért a hátralevö három meccsünk már nem oszt, nem szoroz.

Milivoj
Olvasó

Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, hogy ha 21 támadólepattanó helyett “csak” 10-et engedélyezünk, (az is sok) akkor simán nyerünk

red-black01
Olvasó

Vállalható vereség?
Végülis csak 3-4 kulcsjátékosuk hiányzott.

SárgaPárna
Olvasó

Vállalható vereség! A cseheket verjük!

SzhelY
Olvasó

Lássuk be a vb nem a mi szintünk

Knézy Ernő
Olvasó

Én is gratulálok, szarok vagyunk a VB-hez.

Marko_tropojából
Olvasó

Bosszantó egy meccs volt. Több labdát szedtek jóformán a palánkunk alatt, mint mi.

Mendez
Olvasó

Nem jóformán, hanem konkrétan többet.
21 támadólepattanó náluk, 20 védő nálunk.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Gratulálok gyerekek ez szánalmas volt.

SárgaPárna
Olvasó

Gondolom te az a típusu ember vagy, aki inkább leviszi a szemetet csak, hogy titokban tudjon inni egy kőbányait a lerakatba, hogy a felesége ne bassza le…

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Így van szívem. Honnan tudtad?

SárgaPárna
Olvasó

Az ilyen gyökerek szoktak remegve a gép előtt ülni várva egy magyar vereségre. Vagy várj, lehet te vagy Sound Lóri? Hogy sikerült a szépészeti műtét a heréden?

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Jaj lelkem, miért vagy te ilyen hülye? Bárcsak én lennék. Jó lenne

Kendeffy Botond
Olvasó

Párna! Inkább beszélgess Magaddal. Így igazad lesz, és megnyugszol!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés