Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hatalmas csatában verte a Szeged a TF-et

Úgy tűnt, a hazaiak kiütik az újoncot, a végére viszont egál meccs lett. Bergstedtet kiállították, mert meglökte a játékvezetőt.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Serco-TF-BP 90-85 (24-18, 31-21, 22-14, 13-32)

Bajnokság, 24. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző
V.: Kapitány G., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Faidt M.)

Szeged: Boltics 15/3, Wirth 6, Ponjavics 7, Juhos 15/3, Sulovics 7. Csere: Krapic 18/6, Kerpel-Fronius 20/6, Bonifert 2.

TF-BP: Krnjajski 3/3, Buzás 11/9, Clark 16/3, McLane 21/9, Bergstedt 2. Csere: Filipovic 5, Rikalo 27/12, Szobi -, Meleg -, Beák -.

Két, már biztosan alsóházas együttes találkozott egymással.

8-2-vel nyitott a Szedeák, amely lendületesen kezdett, 13-5-nél kért először időt a TF. Hiába, nem tört meg Juhosék ritmusa. 20-9 is volt már az állás, a negyed végére kozmetikázott ugyan az újonc, de nem volt esélye a fordításra.

Juhos került faultproblémákba, a második negyed elején már három hibája volt. 26-22-ig zárkózott a sereghajtó, kezdett izgalmassá válni a meccs. Még időben eszmélt a Szeged, Krapic vezérletével újra tíz fölé tornázta a különbséget. Ellenállhatatlanok voltak a hazaiak, nem működött a TF védekezése, 55-39 volt az állás a félidőben.

A harmadik negyed elején megint rákapcsolt Pipan együttese, de csak tízig tudta faragni a hátrányát. 61-51-nél Kerpel-Fronius dobhatott hármat, sőt négyet, mert Rikalo reklamálásért technikait kapott. Egy kimaradt, de nem sokkal később így is húsz lett a differencia. Az utolsó percben, 73-53-nál nem akármilyen jelenet következett:

Bergstedt reklamált egy támadó faultot, majd meg is lökte a játékvezetőt, amiért kiállították a dán válogatott centert.

Kerpel-Fronius ezúttal hármat dobhatott, kettő ment be, 77-53-ról indult a záró felvonás.

Úgy tűnt, kiütés lesz a vége. A TF azonban nem így gondolta, és három légióssal is repesztett egy 21-2-es szériát, amivel teljesen nyílttá tette a meccset! Rikalo hármasa után, 1:18-cal a vége előtt már csak egy pont volt közte. Időt kért a Szedeák. Büntetőcsatát hoztak az utolsó másodpercek. Ha nehezen is, de végül behúzta a meccset Andjelko Mandics csapata.

Fotó: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Cool GadgetHeroKriszpbaskmissfortune599 Recent comment authors
pbask
Vendég
pbask

remélem legalább kapitányt lökte meg
látni bergstedtnek ki van a töke a vezetéssel,nyilatkozat 6 perc alatt 6 fault..meg tudom érteni

HeroKrisz
Olvasó

Igazából sajnálom Bergstedtet, és meg tudom érteni a problémáját. Nem egy világverő csapat a TF, de azért abban a keretben több van mint amit az eredmények mutatnak… csak hát a fejétől bűzlik a hal… meg ha egy rendes edzőjük lenne…

pbask
Vendég
pbask

Pipannak jó pedigréje, ő is egy bábu lenne?

Cool Gadget
Olvasó

Pippant most láttam először meccsen. Egy jó szava nincs egyik játékosához sem. Egy hiba után azonnal cserél, így eléri, hogy a második félidőre már csak zavart játékosai vannak, akik nem mernek vállalni. Ebből az állományból egy Baszki mester simán kózépházas csapatot csinálna. Pippan nagyon rossz pedagógus, és csapnivaló vezető. Szakmailag biztos ott van, de nem véletlen, hogy az euroliga utan itt tart.

missfortune599
Olvasó

Innen látszik hogy gyenge ez a Szeged

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés