Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hatalmas bravúr, a TF idegenben verte a Pécset

Pedig nem is játszott az újonc legjobbja, Clark.

Pécsi VSK-Veolia - Serco-TF-BP 76-77 (29-16, 15-24, 15-12, 17-25)

Bajnokság, 19. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző
V.: Török R., Boros T., Kulcsár T. (Faidt M.)

PVSK: Pongó 7/3, Taylor 18/6, Csirics 17/9, Budimir 15, Horti 4. Csere: Antóni 6/3, Wright 7, Bíró, Demeter 2.

TF-BP: Krnjajski 14/12, Buzás -, Kozma 5/3, McLane 12/3, Bergstedt 21. Csere: Szobi 2, Rikalo 21/15, Beák -, Filipovic 2.

A hazai pályán imponáló (7 győzelem – 1 vereség) mérleggel rendelkező PVSK a sereghajtó, mindössze egy sikerrel rendelkező TF-Budapestet fogadta a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A baranyaiakhoz visszatért a sérülése után Andrija Csirics, a másik oldalról viszont hiányzott az eltiltott Donte Clark, akit a játékvezetők az Alba Fehérvár elleni mérkőzésen, egy rúgásért kiállítottak.

“Nem szabad, hogy úgy álljunk a mérkőzéshez, mintha meglenne a győzelem. Fontos lesz, hogy az első pertől kezdve koncentráltan játsszunk. A sok pozíciós játékukat kell elsősorban megállítani.” – nyilatkozta röviden a találkozó előtt Csirke Ferenc vezetőedző.

Nos, ebből végül szinte semmit nem sikerült megvalósítani, hiszen bár az első negyedet ponterős játékkal még megnyerte a PVSK, a szünetre már 44-40-es állással mentek pihenőre a csapatok. Ráadásul éppen az egyik palánk alatti játékos, McLane volt a TF pontfelelőse.

A harmadik etapra visszaestek a játékosok a pontgyártással, sok volt a hiba mindkét oldalon. Nem volt túl magas a színvonal, a Vasút rátett újabb három pontot a különbségre.

A fővárosiak azonban nem adták fel. Megérezték a vérszagot, rákapcsolt Rikalo, és továbbra is ott loholtak a hazaiak nyakán. Egyre idegesebbé, feszültebbé vált a hazai csapat, a TF viszont legjobbja nélkül is egál meccset játszott. Sőt, a legvégén jött a slusszpoén, az ex-pécsi Boris Krnjajski triplájával először nyert idegenben a TF, Ales Pipan első sikerét aratta a sereghajtó kispadján. Meglepő, de a ZTE után a Tethetséges Fiatalok a második vendég csapat, amely boldogan távozhatott a Lauber Dezső Sportcsarnokból.

fotó: pvsk-panthers.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
PécsiPárducRougeBaráti ÀdàmHenry14S.Pippen Recent comment authors
PécsiPárduc
Olvasó

Csirke Krnjajskit éveken át levegőnek nézte és eszébe sem jutott beépíteni a csapatba. Holott egy U18, U20 válogatott játékosról van szó, aki a PVSK 2X U20-as bajnokcsapatának és a tavalyi U20-as ezüstérmes csapatának elsőszámú irányítója volt. Ehhez képest Feri 2015/16-ban 4 meccsen 39 percet, 2016/17-ben 6 meccsen 20 percet, 2017/18-ban 4 meccsen 13 percet (!) adott neki a bizonyításra. Ferinek 3 éve lett volna arra, hogy felépítse, beépítse a csapatba, helyette 3 év alatt teljesen leépítette őt. Tavaly nyáron pedig lenyilatkozta, hogy az irányító posztot Pongó és Simón fogják megoldani felváltva. Csodálkozik valaki, hogy a nyáron elmenekült Pécsről? A TF-nél… Olvass tovább »

Henry14
Vendég
Henry14
Baráti Àdàm
Olvasó

Lefizettek Rikalot, hogy dobjon 5 triplát ?

S.Pippen
Olvasó

Talán nem kellett volna Csirke mesternek lefakezűznie saját fiait. Lehet, nem esett jól nekik…

seanmaguire
Olvasó

Ha Csirke ezek után sem mond le, akkor nagyon komolytalan figura.

drszepkaroly
Olvasó

Dehogy mond le, két kézzel kapaszkodik a padba. Miközben rajta röhög mindenki.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Jesszumpepi

panther
Olvasó

Ez már szégyen ! Ennek a szezonnak most van vége!

Ettől kezdve nem a felsőházról kell álmodozni, hanem azért kell “remegni”, hogy az első 8 meglegyen…

Minden tiszteletem a TF-nek, de ha őket sem tudjuk legyőzni itthon, mit akarunk majd a Szolnok-Falco-ASE hármas ellen? És mit akarunk majd a lendületbe jövő és ellenünk mindig kettőzött erővel küzdő Kaposvár ellen idegenben ?

Nem szoktam ilyet írni, de az utóbbi hetek eredményei tükrében az edző felelőssége is felvetődik. A hozzáértők azt szokták mondani, hogy ilyenkor sürgősen valami új impulzus kell egy csapatnak.

Persze én csak egy laikus vagyok, úgyhogy nem tudom, mi a kiút.

Rouge
Vendég
Rouge

Számold össze a magyar pontokat,
abban talán megint ti vagytok a jobbak és büszkén húzd ki magad…a TF ellen is “győztetek” ebben a relációban..:):)….persze ezt nem kötekedésből írom….sőt…:):)

Ja, a legjobb nyolcba pedig nem fogtok bekerülni, az alba simán előz benneteket.
Ezért kár “remegned”.

Az utolsó mondatoddal pedig maximálisan egyetértek, kiscsávó.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Vajon Csirkének lefőtt a kávé??

derryl
Olvasó

A hagymát már dinsztelik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés