Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hatalmas bejelentés Pécsen

A polgármester tartott sajtótájékoztatót arról, hogy indulnak a nemzetközi kupában.:

:

A következő idényben története során először elindul az Európa Kupában a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata.

Az erről szóló keddi sajtótájékoztatón Páva Zsolt polgármester azt mondta, a PVSK kosárlabda-szakosztályának egyik legfrissebb sikere a férfi NB I-ben szerzett bronzérem, amely után a centenáriumát ünneplő PVSK kosárlabdázói méltán léphetnek nemzetközi porondra.

– Az elmúlt egy évtizedben a pécsi önkormányzat ahol tudta, segítette az egyesület munkáját. Bár a július végi sorsolásig nem tudhatjuk, hogy milyen kiadásai lesznek a nemzetközi szereplésnek, az önkormányzat kész a már meglévő támogatásokon felül extra forrásokkal segíteni a pécsi fiatalokat a rangos sorozatban – tette hozzá a polgármester.

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, az Európa Kupa nemcsak a PVSK sportolóinak nagy lehetőség, hanem sportdiplomáciai szempontból a város számára is jelentős előrelépés lehet.

– Játékosként és sportvezetőként is tudom, hogy milyen lehetőség megmérettetni egy nemzetközi versenyen. A PVSK-Veolia nemzetközi porondra lépése nemcsak a pécsi sport, hanem a város számára is fejlődő jövőképet vetít előre – nyilatkozta a sportvezető. Hozzátette, mindent meg fognak tenni, hogy az odalátogató csapatok jól érezzék magukat, és a város jó hírét vigyék szerte Európában.

– Nagy kihívás elé állítja a csapatot a nemzetközi kupaszereplés, ami anyagilag is megterhelőnek ígérkezik, hiszen meg kell erősíteni a csapatot, és a külföldi utazások költsége, a hazai mérkőzések megrendezése is jelentősnek ígérkezik. A hazai szövetségnél már leadtuk a regisztrációt, jövő hétfőig a nemzetközi szövetségnél, a FIBA-nál is meg kell ezt erősítenünk. A FIBA Europe Cup-ban fogunk indulni, amelyben a nemzeti bajnokságok második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjei indulhatnak, az adott bajnokság erejétől függően. A csoportkörbe jutásért várhatóan selejtezőt kell vívnunk, a selejtezőben még területi elv alapján sorsolnak majd párokat. A sorsolás július 24-én lesz Münchenben, Az oda- és visszavágós rendszerű selejtezők első körét szeptember 18-án és 25-én, a második kört pedig október 2-án és 9-én játsszák le. Aki túljut a selejtezőn, az jut be a csoportkörbe, amit október 16. és november 20. között bonyolítanak le. Itt már egész Európából kaphatunk ellenfeleket a négycsapatos csoportok kialakításakor. Egyelőre kevés konkrétum ismert, így azt sem tudjuk, hogy mennyi selejtezőt kell majd vívnunk. Annyi biztosnak látszik, hogy a hazai mérkőzéseinket a Lauber Dezső városi sportcsarnokban tudjuk majd játszani, de fel kell készíteni erre a csarnokot, hiszen a nemzetközi szövetség csak betolható palánkokat engedélyez, és az eredményjelzőn is kérhetnek változtatást. Ezzel együtt bízunk abban, hogy sikerül bejutnunk a csoportkörbe, és színvonalas nemzetközi mérkőzésekkel tudjuk meghálálni szurkolóinknak a kitartó buzdítást – közölte Bán Gábor, a PVSK-Veolia csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója.

Újságírói kérdésre kiderült, hogy a selejtezők és a csoportkör teljesítése nagyjából 50 millió forintos többletköltséget jelent az egyesület számára, amelyhez az önkormányzat, ahogy Páva Zsolt fogalmazott, „tízmilliókban mérhető támogatást ad”. A konkrétumok a sorsolás és a selejtezőkön elért eredmények, majd a csoportkör sorsolása után derülnek ki, addigra válik teljesen egyértelművé, hogy mekkora kiadást kell – a mostani bejelentés alapján az önkormányzattal karöltve – kifizetni a PVSK-nak.

Forrás: MTI, PVSK

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
makelovenotwar69LaposvárOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Laposvár
Olvasó

Lehet, hogy a Lauberrel lesznek gondok a FIBA ellenőreinél, igen elavult. Én pl úgy emlékszem, hogy az egész karzat (kb. 3500 főnyi) egybefüggő fapad. Szerintem ez anno több csarnokban is gond volt, székeket kellett felszerelni. 40 éves épület, nagyon komoly felújításra lesz szükség, hogy megfeleljen a kor elvárásainak, bár ezek szerint a pénzcsap megnyílik így kampányidőszakban. A lehetőség benne van, mert egyébként impozáns csarnok lehetne, de nem 20 miskából…. Alternatíva lehetne a Rátgéber akadémia, minden tekintetben európai top csarnok, viszont ott a befogadó képesség lehet aggályos (kb. 2000 fő maximum, ez egy 160.000-es város nemzetközi szereplésére szerintem pici) https://www.ratgeberakademia.hu/akademia/letesitmenyeink .… Olvass tovább »

makelovenotwar69
Olvasó

ahogy mondod, ez a duma Páva és Vári részéről már kampánybeszéd…
És a cél meg az időzítés miatt lesz is odacsatornázva pénz

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajrá! Az csak előre viszi a magyar kosárlabdát, ha minél több csapatunk méretik meg akármelyik nemzetközi sorozatban is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés