Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Harris vezérletével nyert a Paks

Tarthatatlan volt az ASE légiósa.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 90-84 (27-20, 21-25, 20-21, 22-18)

Bajnokság, 1. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Minár László, Nyilas István (Faidt Mihály)

Paks: Kovács 9/6, Evans 15/6, Harris 22/12, Coleman 14/3, Lóránt 14. Csere: Faust 12/3, Szalai -, Porter 4, Kis -.

KTE: Wittmann 23/9, Vukcsevics -, Djeraszimovics 20/6, Djuraszovics 20/6, Karahodzsics 8. Csere: Thomas 8, Molnár -, Révész 5.

Djuraszovics közeli kosarával indult a találkozó, amelyre Lóránt válaszolt egy középtávolival. A negyed derekán Thomas duplája után ellépni látszott a Kecskemét (5. perc: 11-15), azonban a csereként beállt régi-új ismerős, Faust nagyot lendített a paksiak játékán és megfordította az állást (27-20).

A második játékrészben Evans triplája után 10 is volt közte, de Wittmann és Révész visszahozta az övéit és a 13. percben már csak négy volt a különbség. Ezután Djeraszimovics percei következtek, aki csapata legeredményesebb játékosa volt az első 20 perc után a maga 17/6 pontjával. A nagyszünetre egy labdányi különbségre tornászta fel magát végül a KTE (48-45).

A fordulás után Evans kezdte meg a pontgyártást, de Wittmann ziccere után maradt a minimális különbség. Sőt, a magyar válogatott irányító újabb kosara után már 54-54 volt az eredményjelzőn 23 perc játék elteltével. Több támadásnyi gólcsend után Evans talált be egy 2+1-es akcióval, amire két gyors tripla érkezett a túloldalon, így átvette a vezetést a Kecskemét (27. perc: 61-64). Ezután azonban csak két pont érkezett a vendégoldalról, így 68-66-os eredménnyel várták a csapatok a negyedik negyedet.

A záró felvonás elején sem látszódott még, hogy melyik gárda tud ellépni a másiktól. Akár a Kecskemét, akár a Paks dobott kosarat, mindig jött rá válasz. Aztán érkezett Harris és zsinórban szerzett 4 pontot, ezért 7 perccel a vége előtt időt kellett kérnie Forray Gábornak. A hazaiak hátvédjét azonban ez sem állította meg, újabb triplájával héttel húzott el a Paks. Innen már nem tudott visszajönni a Kecskemét, az ASE győzött a végig kiélezett találkozón.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az Atomerőmű SE a jegybevétel teljes összegét felajánlja Gereben Lívia felépülésének támogatása céljából.

 

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Artur DokiBall don't lieatomvárosCadillac Eldorado BroughamBen Recent comment authors
Ball don't lie
Olvasó

Látom a ’19-’20-as szezonban is folytatódik a szokásos birkózás ha kikapunk…

A csapatnak gratulálok, kellemes meglepetés, hogy egy egyelőre ilyen “szedett-vedett” csapattal is végéig meccsben tudtunk lenni.

atomváros
Olvasó

Nagyon hiányzott Jani, hiányzott a meccsen a játéka. Azt is látom, hogy a zetések nem véletlen örültek,amikor Kis Raul eljött tőlük. 6 perc játék, 0 kísérlet, 0 dobott pont, semmi védekezés, -1VAL, egyedül ő mínuszos. Érmet akarunk az idén, de az A csoportban, nem a B- ben. Hajrá Atom!

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Révész nagyon szép műsort rendezett a színészi vénáját kár, hogy eddig ennyire elnyomta. Vukcsevics 10 leütéseből legalább 2-re be lehet fújni a borítást. Portertől hiányoltam a pontokat, de ez még csak az első meccs volt, de ennyit a negatívumokból.

A játékvezetés meg olyan amilyen, a lényeg egészsége senkinek se kerüljön veszélybe.
Kecsó a meccsen egy percig adta fel, de ez most így jött ki mi örülünk.
Szép volt fiúk!

redmiller
Olvasó

Kemal meg a saját szemébe nyúlt, Wittmann orrba vágta magát, Djuraszovics hasba vágta magát, Djeraszimovics meg ziccerben tarkón… Második félidőben

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Igaz, ebben is van valami igazság.
hoppá és lehagytam egy fontosat Wittmann azért ott van a szeren nagyon, ma is bizonyította ezt.

ldd
Olvasó

Az várható volt, hogy a Jani komoly kiesés egyrészt, más részt a mai mezőnyben szerintem a Kecsó tudja az egyik leg kontrolláltabb játékot hozni.

Tom67
Olvasó

Ez hazai pályán kurva karcsú volt a Pakstól! Vittétek a mixemet basszátok meg!

Jokic
Vendég
Jokic

Kit érdekel, hogy vitték a mixed? ?

Tom67
Olvasó

Például engem baszdmeg!!!

Tomba01
Olvasó

Forray csak fele annyit fordítana a csapatára mint a reklamálásra…Djeraszimovicson látszott, hogy sajnálja, szegény nem tud egyszerre mind a 3 bírónál reklamálni!
Rólunk csak annyit Jani nagyon hiányzott!
Hajrá ASE!!!

redmiller
Olvasó

Remélem legközelebb lesz óra is mindkét palánkon, ne be keljen mondani a támadóidőt…

Artur Doki
Olvasó

Két gyöngyszem Fofótól:
Odakiabált Nyilasnak: B…meg!
Pont néma csend volt egy pillanatra,totálba lehetett hallani…

Aztán meg a végjátékban pont Ő kért időt,ám ahelyett,hogy a csapatát látta volna el instrukciókkal,rohant az asztalhoz majd a bírókhoz reklamálni…

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Paksnak!
Nyilas áramot vezess, ne meccset!!!
20. perc alatt kemény 4 faultot fújtak az ASÉ-ra….

Ben
Olvasó

A mutatott fegyelmezettség szerint teljesen megérdemelten.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés