Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Háromból háromnál tart a Nyíregyháza

Hét emberrel tudott győzni Siska János csapata.

MTK-Elite Basket - HÜBNER-Nyíregyháza BS 60-67 (10-16, 12-17, 21-16, 17-18)

Piros-csoport, 3. forduló
Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium
V.: Győrfy R., Pécsi Zs., Jankovics V. (Gorka Sz.)

MTK: Jakab 21/9, Juhász 5, Horváth -, Takács 7/3, Hegedűs 13/3. Csere: Dobos 4, Farkas -, Nagy 5/3, Láncos -, Harsányi -.

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Vaskó 2, Mohácsi 16/6, Szobi 10/6, Tóth 13. Csere: Bus 7/3, Czinger 2.

Több hiba után a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést Szobi révén, míg az első pontot a hazai oldalról Takács szerezte büntetőből. Nem feltétlenül szóltak kosáresőről az első percek, de Szobi triplája, Mohácsi közelije és Ubilla betörése után már 1-9-re vezetett a vendég csapat, nem véletlenül kért időt az MTK. Jakab hármasával meglett az MTK első mezőnykosara is, majd az irányító egy ziccert is a helyére küldött. Mohácsi faulttal együtt is eredményes tudott lenni, de a megítélt büntetője kimaradt (6-11). Jakab tartotta a lelket az övéiben, csapata tíz pontjából hetet szerzett a nyíregyházi születésű hátvéd az első negyedben, de a Blue Sharks így is megbízható előnyt épített ki. 10-16.

A második etap is Szobi kosarával indult, ezúttal egy hármas került a helyére, sőt utána két pontot is hozzátett még, tizenegyre hízott a különbség. Tóth kettese után ismét szünetet kértek a fehér-mezesek (10-23). Hegedűs trojkájával és Jakab közelijével bejött tíz alá az MTK, ezúttal Siska János hívta magához az övéit. Rendezték a sorokat a vendégek, Tóth egyből betalált, sőt, büntetőt is dobhatott. Jakab és Dobos célzott jól, Mohácsi triplája érkezett válaszként. A továbbiakban nem változott érdemben a játék képe, magabiztosan vezetett a Nyíregyháza a nagyszünetben. 22-33.

Tóth kosarára Jakab és Hegedűs találatai érkeztek, majd Ubilla és Mohácsi is pontot dobott (29-40). A Jakab vezette hazaiak feljöttek hat pontra, de visszavette az irányítást a Blue Sharks és tartotta a magabiztos előnyét. A negyedben Bus is megszerezte első pontjait hosszú kihagyás után, viszont Jakab még egy hármassal kozmetikázott a különbségen. 43-49.

A záró etapban Bagi középtávolijával négy lett közte, sőt, Takács triplájával egy labdán belülre jött az MTK, de megint egy nagy futással leszakította ellenfelét a vendég együttes (48-54). Újfent megemberelte magát a fehér-mezes alakulat, de megint volt tartás Mohácsiékban. Jakab nagyot játszott, de egymaga nem tudta megfordítani az állást, a Nyíregyházából viszont mindig volt, aki fellépjen a kritikus időszakokban. Összességében szoros meccset játszottak a felek, de megérdemeltem győzött Siska János csapata. 60-67.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés