Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Három soproni fiatal is a felnőtt válogatott keret tagja!

Ritkán fordul elő, hogy egyszerre három igazán tehetséges kosárlabdázót ad az országnak egyetlen város. Sopron most ezt teszi.:

:

Mindhárman ott voltak az U19-es férfi kosárlabda-világbajnokságon, ketten az U20-as B-divíziós Európa Bajnokságon is, most pedig a magyar felnőtt válogatott bő keretének tagjai. Csátaljay Péter, Csendes Péter és Meszlényi Róbert 2004-ben Sopronban születtek, s bár már nem egyformán, de mindhárman a városhoz kötődnek most is. 

Csendes Péter csapatkapitánya volt Debrecenben az U19-es világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak, majd nem sokkal utána a Macedóniában rendezett U20-as B-divíziós Eb-n is szerepelt a korosztályos nemzeti együttesben. Most pedig az olimpiai előselejtezőre készülő felnőtt válogatott keretének a tagja. A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia neveltje, a Soproni Kosárlabda Club játékosa. 

– Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen korán és ilyen fiatalon bekerültünk a bő keretbe! Számomra óriási motivációt jelent a legjobbakkal itt lenni. Figyelek, mert tőlük megtanulhatom,  mi kell még ahhoz,  hogy magas szinten játsszak – mondta el két edzés között Csendes Péter. 

Meszlényi Róbert is a város neveltje, a kosárlabdával a Soproni Sportiskolában ismerkedett meg, s bár az elmúlt néhány évet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián töltötte, most visszatér Sopronba: a szezont már az SKC csapatában kezdi. Természetesen Csendes Péterhez hasonlóan ő is érzi a kiválasztottak felelősségét és lehetőségét: 

– Nagy megtiszteltetes itt lenni ilyen fiatalon, szeretnék minnel többet tanulni, most  kiváló lehetőségem van erre, ráadásul a legjobbaktól – ért egyet Meszlényi Róbert Csendes Péterrel, akivel az összhang már kisgyerekkorukban kialakult –  s azóta is tart. “Nagyon izgatottan varom a szezont és, hogy bemutatkozzam az A csoportban” – tette hozzá a hazatérő Meszlényi. 

Csátaljay Péter a három játékos közül a legfiatalabb, az idén érettségiző kosaras ennek ellenére már szép karriert tudhat magáénak. A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia neveltje, aki már tizenhat évesen a felnőttekkel edzett és játszott is. A következő szezonra a Zalaegerszeg csapatához szerződött, de Sopron visszavárja…

– A Soproni Sportiskolának nagyon sokat köszönhetek, hiszen minden körülmény adott volt a fejlődéshez, segítettek és támogattak. Jó edzőkkel dolgozhattam, jó csapatokban, a hangulat is mindig jó volt. Abban biztos vagyok hogy szívesen fogok visszatekinteni a sportiskolai évekre. A válogatottba való meghívást én is nagy megtiszteltetésnek érzem, nap mint nap ezért küzdöttem. Igyekszem megállni a helyem és bizonyítani, hogy kiérdemeltem a meghívót – nyilatkozta Csátaljay Péter. 

 N.M.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
BasketonikrszNemmindegy?DunkEmőkefan Recent comment authors
Basketoni
Olvasó

Tehetséges gyerekek (utánpótlás szinten), azonban az NB1-ben és az NB1 B-ben sem alkottak még maradandót! Azt gondolom, hogy a felnőtt válogatotthoz többre lenne szükség…

Nemmindegy?
Olvasó

Süllyed a hajó,remélem jó mélyre mint a Titanik🤣🤣🤣

Rózsabimbó
Olvasó

Ivkovics Milánt a felnőtt válogatottba,

Emőkefan
Olvasó

a pécsi Akadémiából nincs senki?

Pojaca
Olvasó

De! Rátgéber Laci! Módszertani statiszta, megbújik a háttérben!

davemill
Olvasó

Sajnos az most sem fordult elő, hogy három igazán tehetséges gyereket kapott volna az ország. Ez nem a srácok hibája, de súlyos és visszafordíthatatlan személyiségzavart okoz az érdemtelen kiemelés. De megkövetem őket, ha megcáfolnak 5 éven belül.

Pojaca
Olvasó

Először is sok sikert kívánok a pályafutásukhoz a 3 fiatal embernek!
Mivel a válogatott cikkekhez nem lehet kommentálni, itt megteszem!
Ivkovics! Ez a tegnapi mi volt? Ahogy fogalmaztál, a második félidőben még a berendezést is alig találtuk el! Kérdezem én, miért? Persze a kifogásod megint meg volt, hogy korai kiválás miatt szerkezeti gondok bla-bla. Valaki megtiltotta neked, hogy Eilingsfelden kívűl ne tegyél be még 4-és posztra játékost? Csápot, pápot volt már ez megint!

Dunk
Olvasó

Most már muszály lesz. Eilingsfeld kiesett.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Nem a srácokat akarom szidni, mert nem ők választották be magukat, de míg pár éve egy Somogyinál indokoltnak éreztem, hogy ott legyen játéktudás alapján, most ezt nem feltétlen érzem mindegyikük esetében

krsz
Olvasó

Lehet köpködni a véleményemért, de még Somogyi sem válogatott szint jelenleg sem. Egyszerűen annyira siralmas helyzetben van az utánpótlás, hogy vagy beépítenek valakit/valakiket idő előtt, vagy ha egyszerre kellene ezt megtenni, akkor abban a pillanatban összeomlana a csapat. Ne legyen igazam, de ínséges évek jönnek férfi fronton a sportágban.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Azért sajnálom, hogy nem csak utánpótlásban megy arcra és kapcsolatokra a kerettagság. Pallai, Vincent és lehetne még jó pár nevet mondani akik előrébb vannak de hát ők biztos jobban tudják. Nagyon szomorú és sötét jövő vár a Magyar kosárlabdára..

Milivoj
Olvasó

Ők nem annyira jóemberek…, a játéktudás, a képességek csak sokadlagos szempontok

Dobey
Olvasó

Pallai gondolom még lábadozik, Vincent meg meg Amerikában van/volt, nyilván ezt most kihagyja. Tőlük függetlenül még sajnos igaz amit írtál.

Rózsabimbó
Olvasó

Magyarország – Izrael 68-90 (20-20, 22-25, 11-21, 15-24)

Figyelek, mert tőlük megtanulhatom, mi kell még ahhoz, hogy magas szinten játsszak – mondta el két edzés között.
Petike!
Gondold át kiktől akarsz tanulni!

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá srácok! Hajrá Sopron!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés