Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Három magyart is igazolt a Pécs

Megkezdődött a jövő évi csapat építése a baranyaiaknál.



:

:

A Pécsi VSK-VEOLIA színeiben folytatja a pályafutását Bíró Olivér, Füzi Róbert és Illés Máté is- adta hírül a klub honlapja.

Bíró Olivér Pécsen született és a PVSK-ban NB I-es játékossá váló korábbi kosaras három éve hagyta el a csapatot. Két szezont húzott le a Falcónál – szerepelt a Bajnokok Ligájában is –, majd az előző bajnokságban az Oroszlányt erősítette. A 3-4-es poszton bevethető játékos most már tapasztalt, rutinos kosarasként tér vissza, ráadásul hosszú távon gondolkozik a PVSK-ban, ugyanis 3 évre szóló szerződést kötött a klubbal – írja az oldal, amelynek mindegyik kosaras nyilatkozott is:

– Nagyon örülök, hogy hazatérhetek – kezdte Bíró Olivér. – Tavaly is már szóba került, hogy idejöjjek, de akkor még máshogy alakultak a dolgok. Most azonban nagyon korán megkeresett már a PVSK-Veolia, és egy számomra rendkívül szimpatikus, hosszútávú szerződést ajánlott, ezért könnyen ment a megegyezés. Az elmúlt három évben sokat változtam, rutinos játékossá értem, szeretnék vezére lenni a következő szezon PVSK-jának!

Bíróhoz hasonlóan Oroszlányból érkezik az 1-2-es poszton szereplő Illés Máté. Az új szerzemény 26 éves, és az OSE Lions csapatában a mögöttünk hagyott szezonban 8,2 pontot, 1,3 lepattanót és 1,6 asszisztot jegyzett meccsenként, ráadásul kifejezetten jó a távoli dobásokban. A hátvéd 2 évre kötelezte el magát.

– Négy évet húztam le Oroszlányban, és azt kell mondanom, hogy nagyon sokat kaptam az OSE-tól, úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem ott. Ugyanakkor az utóbbi időben egyre inkább éreztem azt, hogy környezetváltásra van szükségem, hogy meg tudjak újulni. Amikor ez a gondolat megérlelődött bennem, pont akkor jött a PVSK megkeresése. Mondhatjuk, hogy a lehető legjobbkor. Nagyon nagy várakozásokkal készülök Pécsre, hiszen ez egy teljesen új környezet lesz számomra. De biztos vagyok abban, hogy épp ez fog segíteni nekem abban, hogy tovább tudjak fejlődni. A pályán jellemző rám, hogy nagy odaadással játszok, és hajtok folyamatosan, ezt már most megígérhetem a pécsi szurkolóknak, hogy így lesz a PVSK-ban is. Igyekszem majd mindent megtenni a csapat sikeréért. Nagyon izgatottan várom már az augusztus elejét, amikor indul a felkészülés.

A harmadik új szerzemény az előző bajnokságban Jászberényben szereplő, 1999-es születésű Füzi Róbert. Ő a 3-as poszton érzi magát legjobban, ami persze 195 centis magasságát nézve nem is meglepő. Berényben kicsivel több, mint 18 percet volt parketten meccsenként, ez alatt közel 6 pontot átlagolt. Vele kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az U23-as szabályba is belefér, így ilyen szempontból is kalkulálhat vele a szakmai stáb.

– Mindenképpen szerettem volna előbbre lépni egyénileg, és csapat szinten is. Éppen ezért megtisztelő volt, amikor a PVSK megkeresett, hiszen a pécsi egy erős, jó csapat. Nem is kellett igazán gondolkodnom, hogy igent mondjak-e, amikor megkaptam a PVSK-Veolia ajánlatát. Bár tudom, hogy a leigazolásomban szerepet játszott az, hogy beleférek az U23-as szabályba, én azért szeretnék minél több percet pályán lenni, és jó védekezéssel, hajtós játékkal bizonyítani az edzőknek, és a pécsi szurkolóknak.

Fotó: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
andrásMexx92KoopsSopronKCfanSkcforever Recent comment authors
andrás
Olvasó

Szépen épitkezik a Pécs

Mexx92
Olvasó

Isten hozott titeket srácok Pécsen! Reméljük sok örömet fogtok okozni nekünk azzal ahogyan a PVSK mezben játszotok! A következő idény reméljük márcsak jobb lehet. Hajrá PVSK!

Koops
Olvasó

Üdvözöljük az új igazolások! Reméljük sikeresen be tudtok illeszkedni a csapatba srácok!
Hajrá Vasút!

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Robi! 🙂

Skcforever
Olvasó

Hajrá Robi, sok sikert!!

jb11
Olvasó

Robival jól járnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés