Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Három magyart és két légióst igazolt a PEAC

Komoly nevek érkező és távozó oldalon is. Van esély a nemzetközi kupára.:

:

A 2018/2019-es bajnoki idényt követően öt új játékost szerződtetett a PEAC-Pécs csapata. A bajnoki döntős Aluinvent DVTK-tól érkezik Szabó Fanni, a PEAC nagy visszatérője a magas posztokra a 22 esztendős Kaposi Pálma, aki 2016 őszétől az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait az University of Minnesota hallgatójaként. A szintén 1994-es születésű, 186 cm magas Hegedűs Janka, a fővárosból, az MTK együttesétől szerződött Pécsre. Egyes posztra a 27 esztendős, 173 cm magas amerikai Maegan Conwright érkezik, aki az előző idényben a lengyel élvonalban szereplő Politeknika Gdansk együttesét erősítette. 18 pont és 5,4 gólpassz volt az átlaga. Illetve magas posztra a 30 esztendős, ukrán válogatott Taisiia Udodenko írt alá. Az előző évadban klubja szintén Lengyelországban, a Sleza Wroclaw-ban szerepelt. A 190 cm magas, négyes poszton bevethető kosárlabdázó 11,8 pontot és 6,8-as lepattanót átlagolt. Az előző években olasz, cseh és fehérorosz gárdáknál kosárlabdázott. Jelenleg az ukrán válogatottal készül az Európa Bajnokságra, a selejtezőkön Alina Iagupova mellett a nemzeti csapat húzóembere, ahogy az volt a 2017-es EB-n is, ahol 15,3 pontja mellé 9,3 lepattanót átlagolt a csehországi kontinensviadalon – derült ki a klub honlapjáról.

A PEAC új igazolásai (fotó: peacpecs.hu)

A közeljövőben még egy centert szeretnének igazolni, és vele együtt a tervek szerint három idegenlégióssal vágnak neki a 2019/2020-as idénynek. Természetesen a PEAC-PÉCS szakvezetői az újonnan érkező játékosain kívül továbbra is számítanak az érvényes szerződéssel rendelkezőkre: Gémes-Sarok Nikolettre, Ruják Nórára, és a három utánpótlás válogatottra, Wentzel Nórára és Tenyér Zsófiára és Varga Eszterre is, akik mellett – ahogy eddig is – a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségeivel fognak a bő kerettel kiegészülni, Vojinovic Milicával és Habling Larával. A tavalyi, felnőtt kerethez tartozó néhány fiatal játékos pontos szerepe még a későbbiekben dől el.

Simon Zsófia mellett távozik Julie Vanloo, Sarah Imovbioh, Katarina Tetemondova és Alyssia Brewer is.

Az előző évadban hetedik helyen záró csapat egyébként saját jogán újra elindulhat a FIBA Európa Kupában, miután a honi szövetségnek öt EK-s helyet kínált a FIBA. Ehhez azonban az MKOSZ elnökségének még el kell fogadnia a klub jelentkezését.

Címlapfotó: Twitter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés