Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Három kecskeméti akadémista az U19-es világbajnokságra készülő válogatott keretében

Váradi Kornélnak hatalmas kihívás ez a munka.:

:

Váradi Kornélt, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét NB I/A osztályban szereplő csapatának vezetőedzőjét kérte fel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a következő, Magyarországon rendezendő U19-es világbajnokságra készülő fiú válogatott szövetségi kapitányának. A felkérést elvállaló szövetségi kapitány azonnal munkához látott és november 15-én és 16-án Székesfehérvárra, az edzőközpontba hívta meg a válogatott 25 fős bő keretét, amelybe három kecskeméti akadémista, Kőházi Bence, Tóth Patrik és Dobos Máté is meghívót kapott.

Váradi Kornél elmondta, hogy Székesfehérváron volt a válogatott első összetartása, amelyre betegség és egyéb ok miatt két játékos nem tudott elmenni, de ők is jelezték, hogy a későbbiekben szeretnének csatlakozni a kerethez.

Három kecskeméti játékost hívtam be a keretbe, akik jól be tudtak illeszkedni a felkészülésbe és fel tudták venni a versenyt a legjobbakkal. Ez hatalmas elismerés a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiának, hiszen óriási munka van abban, hogy az ország legjobbjai közé be tudjon kerülni valaki. Látva azt a munkát, ami Kecskeméten folyik, remélem, hogy a későbbiekben több fiatalt is be tudunk hívni a válogatott keretébe

– hangsúlyozta a kapitány.

A világbajnokság előtt 2022-ben, két korosztály részére is rendeznek Európa bajnokságot. Először a 2004-2005-ös korosztálynak majd a 2005-2006-os korosztálynak. Ebből a két korosztályból tevődik össze az U19-es magyar válogatott vb kerete.

Nagyon meglepődtem, amikor felkértek az U19-es válogatott szövetségi edzőjének, mert élő szerződésem volt a Duna Aszfalt Kecskemét NB I/A osztályban szereplő csapatával, amellyel jól indultunk a bajnokságban. Fiatal edzőként a nemzetközi színtérre történő kilépés a világbajnokságra készülő korosztállyal, hatalmas kihívást jelent számomra

– mondta, hozzátéve, hogy köszöni a Rátgéber László által vezetett Módszertani Központnak az ajánlást, illetve a Magyar Kosárlabda Szövetségnek a felkérést.

Szavai szerint köszönet jár a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőségének, mert ők is úgy értékelték a felkérést, hogy egy nagyon nagy elismerés és nem gördítettek akadályt a távozása elé.

– Külön örülök annak, hogy Forray Gábor visszakerült a csapathoz, hiszen nagyon szép eredményeket ért el vele a Kecskemét és most is jó úton van a csapat, sikeresen szerepel és a harmadik helyen van a bajnokságban – szólt elismerően utódjáról.

Elmondta, hogy decemberben lesz két összetartása a keretnek. A tervek szerint komoly résztvevőkkel bíró nemzetközi tornákon fognak szerepelni, ahol top európai csapatokkal fognak játszani.

– Meg kell szoknunk azt az intenzitást, amilyennel találkozni fogunk a világbajnokságon. Az A divízió legjobb öt csapata fog szerepelni a világbajnokságon, de ha hiszünk a fejlődésben, nap mint nap keményen dolgozunk akkor versenyben tudunk lenni velük. Természetes elvárás és számunkra elérendő cél, hogy versenyképesek tudjunk lenni a legjobb korosztályos csapatokkal – emelte ki azt, hogy milyen az elvárás a csapattal szemben.

Kiemelte, hogy a jó szereplés hatalmas előrelépés lenne a magyar kosárlabdának, mert ezek a játékosok NB I/A osztályú felnőtt csapatok utánpótlását, valamint a jövő felnőtt válogatottjának a hátterét biztosíthatják.

– Ezért fontos, hogy Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ebből a keretből is öt játékost is meghívott a felnőtt válogatott összetartására azért, hogy szokják a felnőtt válogatott légkörét és lássák azt, hogy milyen egy jól működő rendszer és hogyan lehet, minél hamarabb felnőtt profi játékossá válni – mondta zárásként az U19-es válogatott szövetségi kapitánya.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvárt Recent comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Esetleg a bő kerem másik 22 játékosának nevét és klubját is le tudná írni a szerző?
Szerintem sokakat érdekelne.
Köszönöm!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés