Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Harmincat vert a Falco a Nyíregyházára

A szombathelyiek már a második félidő elején lerendezték a sereghajtót.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-99 (19-23, 18-25, 16-30, 16-21)

Bajnokság, 17. forduló
Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Fodor Attila (Bogárdi János)

Nyíregyháza: Perry 11/3, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 16/6, Copes 12. Csere: J. Williams 10, Kiss B. 7/3, Bonifert 1, Fazekas 3, Bazsó -.

Falco: Pot 21, Brown 5, Kovács B. 7/3, Tiby 13/9, Keller Á. 11. Csere: Barac 19/6, Perl 17/3, Hansen -, Verasztó 6/6, Sövegjártó -, Takács Z. -, Horváth Ád. -.

Országos 2-esnek ígérkezett a Falco nyíregyházi vendég játéka. A 15 meccs alatt csupán 1 vereséget begyűjtő listavezető szombathelyiek látogattak a sereghajtó, 1 győzelmet és 14 vereséget számláló Nyíregyháza otthonába. Ahogy arra számítani lehetett, a Falcónak igazán meg sem kellett izzadnia találkozón, úgy is simán nyert, hogy Cowels nem lépett pályára. Jóllehet, a túloldalon Dickerson nem kapott lehetőséget.

Az első negyed még szorosabban alakult, ebben a szakaszban meccsben tudtak lenni a nyírségiek. Sokszor jó megoldásokkal válaszoltak a szombathelyi támadásokra, sőt a 8. percben Perry büntetőit követően 17-16-nál még a vezetést is átvették. A vendégeknél Pot játszott ihletett formában, míg hazai részről Perry mellett Pipiras volt ponterős. Hiába vezettek azonban a hazaiak, Perl megmozdulásainak köszönhetően vezetéssel zárta az első tíz percet is a vendég csapat (19-23).

A folytatásban is volt még lendülete a nyíregyházi csapatnak. Pipiras hármasával előbb feljött a 13. percben 26-27-re a Nyíregyháza, majd Copes duplájával újfent náluk volt az előny. Sokáig azonban nem örülhettek, mert Tiby hamar egyenlített a büntetővonalról, majd Keller zsákolását követően már hárommal vezetett a Falco. Perl és Pot továbbra is lubickolt támadásban, valamint a vendégek védekezése is szigorúbb lett, így ennek köszönhetően nehezebben találtak a gyűrűbe a hazaiak. Pot ziccere zárta az első félidőt, ami még a dudaszó előtt pont belefért (37-48).

A harmadik negyedben aztán már momentumai sem voltak a nyírségieknek, a Falco egyre nagyobb előnyt harcolt ki kényelmesen játszva is. Ugyan Pipiras bedobott egy újabb hárompontost a játékrész közepén, amivel visszajöttek 15 pontra a Cápák, azonban ettől nagyobb sikerélményük már nem volt. Barac büntetőjével húszpontos volt a differencia, ami továbbnőtt a hátralévő percekben (53-78).

A záró tíz perc már nem tartogatott izgalmat, a Falco keretéből mindenki pályára léphetett. Az egyetlen nyitott kérdés az maradt, hogy meglesz-e a századik pont a vendégeknek. Az esély megvolt rá, Verasztó tripláját követően tartottak 99-nél a vendégek, ám a hátralévő két percben már nem sikerült a gyűrűbe találniuk. A mérkőzés utolsó pontját Bonifert jegyezte a büntetővonalról, aki ezzel beállította a végeredményt (69-99).

Fotó: hunbasket.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
VulcanoettamogahKDMarillionagyas Recent comment authors
Vulcano
Olvasó

Egyébként jó volt olvasni, hogy sokan, akik tavaly mindennek elhordták Konakovot (meghogy Zollner jobb edző wtf) azok kost megkövetik magukat. Viszont jó lenne ilyet mindenkitől olvasni. Én az első pillanattól az utolsóig kiálltam Milos mellett, aminek meg is lett az eredménye. Ahogy a győri kupadöntő után kiálltam Gasper mellett is. A többi törtênelem.
Szóval gratula Milos!🟡⚫🔥

KD
Olvasó

Ez volt a realitás a két csapat között még Cowels nélkül is. A mai jó kör volt nekünk, Alba és főleg Szolnok zakó, így meglepődnék, ha nem lenne meg az alapszakasz elsőség és vele végig a pályaelőny a rájátszásban. Az Alba centerének érkezésével valaki azt fejtegette, hogy mindenki a saját posztjára kerül, és most megállíthatatlanok lesznek. Hát ebből Szegeden nem sok látszott. Remélem, Cowels jővő hétre rendbe jön. Hajrá Falco!

Mendez
Olvasó

Cowels ott lesz jövő héten.

Marillion
Olvasó

Pot ma kijàtszotta ami benne van…remélem legalàbb +1 évre hoztuk! Mindenki annyit tett a közösbe ami ma elég volt! De Brown tovàbbra sem gyözött meg hogy öt le kellett igazolni…nem talàlja a jàtékàt nàlunk…védömunka még oké de ritka gyenge dobószàzalék még tiszta helyzetekböl is…és semmi vàratlan megmozdulàs!

Xero
Olvasó

Engem meggyőzött.. Ő adja kb. a védekezésünk alapját. Bárkit lekövet lábon és szinte egész meccsen tudja ezt hozni. Nekem az hiányzik tőle, hogy biztosabban dobja az üres triplákat. A váratlan villongást a támadásokban megoldja más.. Ma nem ment jól neki a dobás, de remélem a rájátszásra kijön belőle az is, amikor tényleg kell.

Mendez
Olvasó

Érdekes a szurkolói meglátás és a statisztika közötti különbség.
Brown 40%-os triplázó, mégis mindenki azt látja, hogy gyenge dobó.
Tud ő dobni, de nem ez a fő feladata.
Majd ha kell, amikor kell akkor bedobja.
Ő az a játékosunk, akiben még rengeteg tartalék van, a rájátszásban remélem kihasználjuk még ezt a pluszt is…

Xero
Olvasó

Igazából én sokszor azt látom, hogy az extrákat nagyon jó százalékkal bevágja, amikor meg üresen van, akkor sokszor nem megy be neki. Nyilván erre az érzésre ma ráerősített az 5/0-val….. (amik között volt olyan is, hogy jó ütemben kapta és egyedül állt, mint az ujjam.) De mivel nem ez a legfontosabb feladata, engem ezzel annyira nem kerget ki a világból.. De ha bajnokok akarunk lenni, akkor nyilván az lenne a legjobb, ha jól is értékesítené ezeket is.

agyas
Olvasó

Nem volt túl izgi, de azért bele-bele néztem, és akkor Verasztó kétszer is hármast dobott. A nagyon hiteles bb1 írójának gondolom pont akkor kellett kimenni.

Xero
Olvasó

Szép volt fiúk! 💛🖤
Úgy láttam Pot élvezte, hogy “játszhat” egy kicsit.. 😛
Jövő héten ennél nehezebb lesz a Deac ellen… Remélem Cowels felépül addig! (Legyen bármi is az oka annak, hogy nem játszott..)

Pbask
Olvasó

Cowelssel mi történt hogy nevezésre se került?

Petike97
Olvasó

Eddig senki sem tudja…De árulkodó jelek sem voltak.

Mendez
Olvasó

Egy ellenfél maradt, a szolnok.
Milos, adott a feladat, elemezz, taktikázz, oldjuk meg barátom.

Mendez
Olvasó

Nézem a statot, Perry felét dobta annak amit szokott.
Na ezt hívják védekezésnek.
Gratulálok Milos.
A két rivális csapat most kezd szenvedni, mi meg most kezdjük élvezni a játékot.

ettamogah
Olvasó

Perry az utolsó másfél negyedet kiülte, valószínűleg a meccsen szerzett sérülés miatt, tehát nem a kiemelkedő védekezés az átlag alatti pontszámának az oka.

Marillion
Olvasó

Mikor Konakov élesebb hangot üt meg idökérésnél…azutàn vàltunk mindig szigorúbb védekezésre….eddig ez mindig bejön!

agyas
Olvasó

Érdekes megfigyelés, de ha igaz, akkor a meccs előtt is ordibálhatna.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés