Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Harminc ország edzői, vezetői vettek részt a FIBA Pécsett megrendezett konferenciáján

Mindenki elégedetten távozott.:

:

A FIBA European MiniBasketball Convention and Coaching Course elnevezésű eseményének Pécs és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia volt a házigazdája, ami különösen nagy megtiszteltetés annak fényében, hogy ilyen jellegű kongresszust most először rendezett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség.

Harminc országból érkeztek edzők, vezetők a FIBA konferenciájára, amelyen a legfiatalabb korosztályokkal, a 7-12 éves gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára tartottak három napon át továbbképzést elméleti és gyakorlati előadásokkal. Előbbiekre a Palatinus Hotelben, utóbbiakra a Nemzeti Kosárlabda Akadémián került sor.

– Három kiváló nemzetközi előadót hallgathatott a mintegy hetven résztvevő: az olasz Maurizio Cremoninit, a spanyol Sergio-Lara Bercialt, továbbá az Akadémiánk szakmai igazgatóhelyettesét, a szerb Nenad Trunicsot – mondta Éles Péter, a Rátgéber Akadémia sportmenedzsere, az esemény főszervezője. – A vendégek között olyan ismert korábbi játékosokat köszönthettünk, mint például a görög Konstantinos Tsartsarist, aki annak idején a Panathinaikosszal háromszor nyert Euroligát, valamint Európa-bajnoki arany- és világbajnoki ezüstérmes, továbbá a lengyel Katarzyna Motylt, aki a Gdynia színeiben többször is megfordult ellenfélként a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A nagyon szoros, a vasárnapi, a FIBA alapítványi programjaival együtt négynapos esemény végén minden résztvevő nagyon elégedetten távozott Pécsről, a FIBA vezetői részéről csupa pozitív visszajelzés érkezett.

– A FIBA mini kosárlabdával foglalkozó európai kurzusának keretein belül először rendeztünk egy ilyen edzőtovábbképző konferenciát, amelyen ötven szakember vett részt, vagyis maximális létszám vett részt a csütörtöktől vasárnapig tartó programsorozaton – fogalmazott Michael Schwarz, a FIBA edzőképzésért felelős vezetője, aki az utóbbi fél év során már másodszor élvezte a Rátgéber Akadémia vendégszeretetét, hiszen januárban előadóként részt vett az itt megrendezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián. – Nagy köszönettel tartozunk a magyar szövetségnek, és különösképp a Rátgéber Akadémiának, amely kifogástalan feltételeket és a legmagasabb szinten motivált munkatársakat biztosított számunkra erre a négy napra!

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés