Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Harmadik lett a Morgen Ferdinánd Emléktornán a Paks

Megverték a Szegedet.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE Szedeák 71 – 65 (12-16, 20-19, 17-16, 22-14)

Morgen Ferdinánd Emléktorna
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok

Paks: Atkinson Jr. 17/3, Eilinsgfeld 17, Kovács 14/3, Gulyás 11/3, Pajor 4, Taiwo 4, Karosi 2, Frank 2

Szeged: Filipovic 11, Desmond 11/3, Wesley 8/6, Balogh 8, Kovács 7, Kerpel-Fronius 6, Mayer 5/3, Bognár 4, Tyler 3, Polányi 2, Milic -, Bella -,

Az Atomerőmű SE hat ponttal, 71-65-re legyőzte a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét a X. Morgen Ferdinánd Emléktorna bronzmérkőzésén.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Foghíjasan ugyan, de töretlen lendülettel kezdtük a bronzmérkőzést. Eilingsfeld ziccere nyitotta a találkozót, majd Polányi Kristóf volt eredményes. Pár ponttal meg tudott lógni a vendég gárda, de Taiwo, Kovács és Atkinson Jr. pontjaival végig közel tudtunk maradni. Nem született sok kosár az első periódusban, 7 perc után 10-10 volt az állás. Nem működött jól a védekezésünk és a támadásokban is megtorpantunk, az első negyedet 12-16-os állással zártuk.

Polányi kettese nyitotta a második etapot, majd Eilingsfeld duplája is jó volt. Öt perc elteltével sem változott sokat a játék képe, Frank gyorsindítása után már csak 3 pont volt a hátrányunk. (22-25) Gulyás értékesített két büntetőt a félidőhöz közeledve, a másik oldalon Desmond tempója is sikeres volt. Sok volt a szabálytalanság a mérkőzés ezen periódusában, egy perccel a negyed vége előtt Karosi szerezte meg az első pontjait. A félidőre végül 32-35-ös állással mehettünk.

Sokkal bátrabb játékra, pontosabb dobásokra és keményebb védekezésre volt szükségünk a második félidőben ahhoz, hogy harmadik helyen zárhassuk a találkozót. Gulyás kettese után támadóbb szellemű kosárlabdát kezdtünk el játszani. Percekkel később ismét gulyás Milán volt eredményes, ezúttal a hárompontos vonal mögül. Három perces kosárcsend következett nálunk a harmadik negyed végén, nem találtuk a ritmust, pontatlan dobásaink voltak és rossz helyzetkiválasztásaink. Rengeteg lehetőséget szalasztottunk el, viszont a vendégek sem palléroztak, így a hátrányunk nem nőtt rohamosan. (49-51)

A Frank-Pajor-Gulyás-Karosi-Eilinsgfeld ötössel kezdtük meg az utolsó etapot, azonban ebbe hamar bele kellett nyúlnia Csirke Ferencnek. A küzdelmes percek után négy és fél perccel a végső sípszó előtt Kovács hárompontosával egyetlen pontra zárkóztunk fel. (62-63) Atkison Jr. maradt üresen a hármas vonalnál, a fiatal amerikai játékos pontjaival hosszú idő után vettük át ismét a vezetést. Ezután Gulyás Milán tört be remekül a gyűrű alatt, a 11. pontja nagyon fontos volt a csapat számára, növelni tudtuk az előnyünket a hajrára. (67-63) Kovács két tempója is jó volt, a végére összekaptuk magunkat, így a harmadik helyet be tudtuk húzni a X. Morgen Ferdinánd Emléktornán.

HIRDETÉS
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SebuDennistöbiFrancotormentor Recent comment authors
töbi
Olvasó

Janinak nagyon menő fülbelógója vagyon 🙂

Franco
Olvasó

Három légiós is hiányzott? Mi van velük?

Dennis
Olvasó

Yordan Minchevet akik visszasírták, kiváncsian várom, hogy most mit fognak mondani!

Sebu
Olvasó

Mi történt Yordannal? Miért nem játszott?

tormentor
Olvasó

Fogyunk szépen

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés