Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Harmadik helyen végzett a Rátgéber Akadémia csapata a hagyományos zágrábi Karácsonyi Kupán

Az U14-es fiúk kitettek magukért.:

:

Pokoli erős mezőny jött össze az idei Karácsonyi Kupára, a huszonnégyes mezőnyben ott voltak a legjobb délszláv csapatok, továbbá olyan kiváló klubok képviseltették magukat, mint például az izraeli Maccabi Tel Aviv. A Rátgéber Akadémia U14-es fiú gárdája ezúttal is kitett magáért, a legjobb négy közé verekedte magát, a bronzmeccsen pedig az utolsó negyedben tizenkét pontot vert a Zadarra, megszerezve a harmadik helyet.

Az első két napot hibátlan mérleggel zárták, hiszen magabiztosan nyertek a Zapad, a Roling, a Krka és a Cedevita Junior ellen is, hogy aztán az elődöntőben jöjjenek az izraeli fiatalok. Ezen a mérkőzésen “becsúszott” egy vereség, ám a bronzmérkőzésen csodás sportolói erényeket csillogtattak meg játékosaik, akik levetkőzték csalódottságukat, legyőzték a fáradtságukat, és tudásuk maximumát nyújtva két vállra fektették a Zadart. Mindez azt jelentette, hogy az Akadémia harmadik helyen végzett, így maga mögé utasította többek között a Zadart, a Splitet, a Cedevita Olimpiját, a Cedevita Juniort és a Cibonát is.

Két olyan csoportmérkőzéssel kezdtünk, amelyen mindenkinek több játékperc jutott. A harmadik és negyedik meccsen komoly ellenállást tanúsított a Krka és a Cedevita Junior is. Utóbbi összecsapás nagyon emlékezetes marad, hiszen a szezon eddigi legjobb védekezését nyújtotta a csapat! Az elődöntőben a Maccabi Tel Avivval találkoztunk, s nem hogy pariban voltunk, győzelmi esélyeink voltak: bár végül tizenkét ponttal kikaptunk, ez a különbség azért alakult ki, mert másfél perc alatt le akartuk dolgozni öt-hat pontos hátrányunkat, emiatt faultoltunk és sok külső dobást vállaltunk, ebből pedig most ellenfelünk jött ki jobban. A Zadar elleni bronzmérkőzés előtt a legfontosabb kérdés az volt, hogy sikerül-e pár óra alatt rendbetenni a fejeket, hiszen elég csalódottak voltak a srácok azért, mert lecsúsztak a döntőről. Sikerült! Annak ellenére, hogy a hatodik meccsünket játszottuk, mindenki nagyon igyekezett. A fáradtságból adódóan sok hibát vétettünk, de hatalmas akaratunknak köszönhetően kiváló ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni. Amit pedig az utolsó negyedben csináltak a srácok, az arra enged következtetni, hogy ebben a csapatban több olyan játékos is akad, aki mentálisan az NB I-es kosárlabdára is alkalmas lehet! Mindenki ki tudott lépni a komfortzónájából akkor is, amikor a legeslegfáradtabb volt. Hatalmas volt a szívünk, számomra megható volt az, amit a fiúk produkáltak. Ismét bizonyítottuk, hogy az európai nemzetközi utánpótlás top csapatai közé tartozunk! A torna után egyértelműen többek lettünk, de nem csak szakmai téren. Amit a fiúk a bronzmérkőzésen csináltak, az példa lehet minden sportoló számára

– nyilatkozta a vezetőedző, Moosz Milán.

A tornán ott volt a csapattal az Akadémia szakmai igazgatóhelyettese, Zalay Zoltán is, aki szerint kiváló teljesítményt nyújtottak a srácok a három nap során.

Hét-nyolc évvel ezelőtt még csak álmodni mertünk arról, hogy pariban lehessünk az ilyen csapatokkal. Most pedig ott tartunk, a délszláv ellenfelek szólnak amiatt, mert szerintük túl keményen védekezünk! Ez óriási elismerés az Akadémiánkon zajló szakmai munkát és természetesen a fiúk teljesítményét illetően is. Nagyon jó volt látni, hogy a csapatunk kiadta magából a maximumot, a három nap alatt lejátszott hat mérkőzésen megmutatta a karakterét! Nagyon elégedett voltam a látottakkal, minden dicséretet megérdemelnek a gyerekek, de hátradőlnünk továbbra sem szabad, ugyanilyen keményen kell dolgoznunk a folytatásban is

– fogalmazott Zalay Zoltán.

A Karácsonyi Kupa végeredménye: 1. Helios Suns, 2. Maccabi Tel Aviv, 3. NKA Pécs, 4. Zadar, 5. Split, 6. Cedevita Olimpija, 7. Korona, 8. Zapad, 9. Krka, 10. Pardubice, 11. Cibona, 12. Dubrava, 13. Bosco, 14. Graz, 15. Kastav, 16. Cedevita Junior, 17. Vrijednosnice Osijek, 18. Glina, 19. Kraljevica, 20. Maribor, 21. Novi Zagreb, 22. Friedenauer Berlin, 23. Dinamo, 24. Roling.

Eredményeink: NKA Pécs–Zadar 66-50, Maccabi Tel Aviv–NKA Pécs 71-59, Cedevita Junior–NKA Pécs 40-69, Krka–NKA Pécs 40-55, NKA Pécs–Zapad 48-20, NKA Pécs–Roling 74-22.

A torna All Star ötösébe beválasztották az Akadémia játékosát, Fekete Ádámot.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KosarkapusMilivoj Recent comment authors
Kosarkapus
Olvasó

Szép volt srácok!
Aki már játszott ott lent délen, tudja, hogy milyen jó eredmény ez!

Milivoj
Olvasó

Tudjuk…., a körülmények olyanok, hogy csak a Real Madrid mérhető hozzá, már a délszlávok is rettegik az Akadémia védekezését, stb…, de 10 év alatt EGY(!) A csoportos játékost se sikerült kinevelni, válogatottról nem is beszélve…, így viszont ez a fajta öndicséret büdös

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés