Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szabó Mihály Emléktornát Kecskeméten

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia legendás edzőjére emlékeztek a színvonalas tornával.:

:

Május 11-én, szombaton került sor a III. Szabó Mihály Emléktornára a fiú serdülő korosztályban. A tornán ezúttal két kecskeméti csapat mellett a Debreceni Akadémia vett részt. A hazaiaktól az U13-as és az U14-es gárda képviseltette magát a rendezvényen.

Szabó Misi bácsira jó szívvel emlékeznek a kecskeméti kosárszurkolók, egykori kollégái és tanítványai. Az Akadémián hisznek abban, hogy egy intézmény akkor válik komollyá, híressé és elismertté, ha a benne munkálkodók életútjukkal, munkájukkal és sikereikkel építik annak történelmét. Misi bácsi ilyen volt, szigorú, de következetes edző, kemény, de igazságos szakember, akinek sok tanítványa felnőtt válogatottságig, első osztályú bajnokságig jutott.

A megnyitón részt vett Szabó Mihály fia, Szabó Péter, aki a munkára hívta fel a figyelmet a gyereknek mondott beszédében, hogy sok edzéssel meg lehet valósítani az álmokat – ezt vallta Misi bácsi is. Péter emellett köszönetet mondott az Akadémiának is, hogy ápolják édesapja emlékét. A torna azt a célt szolgálta, hogy az országos döntők előtt minél több játéklehetőséget biztosítson a csapatoknak.

Az első találkozót a két kecskeméti gárda vívta meg egymással, ebből a küzdelemből a nagyobbak, az U14-esek jöttek ki jobban és 100–31-re győztek. Az U13-as csapat maradt a pályán, és a DEAC KA-val is megmérkőzött, itt a cívis városiak 91–56-ra diadalmaskodtak.

A Kecskeméti Akadémia U13-as csapatának vezetőedzője, Bindics Gábor elmondta, hogy az eggyel nagyobb korosztály ellen megfogyatkozva léptek pályára (ugyanis három kiváló játékosuk U12-es, és másik tornán szerepeltek), de hasznosnak gondolta a lehetőséget, hogy nagyok ellen gyakoroljanak. – Nehezített körülmények között léptünk pályára, és bár az első találkozón még ijedten játszottunk, végül jó szájízzel hagytuk el a parkettet, hiszen a második meccsen felszabadultabban kosaraztunk. Főleg a második félidőben szép kosarakat sikerült szerezni felállt védelem ellen, és voltak indításkosaraink is – nyilatkozta Bindics Gábor.

A torna fináléjában tehát a két országos döntőre készülő gárda, a kecskeméti U14-esek és a DEAC KA csapott össze. A kiélezett meccset végül a debreceniek 79-67-re megnyerték, így aranyérmesek lettek. A csapatok ezzel hangoltak a jövő héten sorra kerülő pécsi nyolcas döntőre.

Jól szolgálta a felkészülésünket ez a torna, örülök, hogy a szezon finisében egy olyan csapattal játszhattunk, amely velünk együtt ott van az országos döntőben – nyilatkozta az utolsó mérkőzés után a kecskemétiek vezetőedzője, Lakosa Zsolt. – Azzal, hogy ott vagyunk a legjobbak között, elértük az idei alapcélunkat. A pécsi tornán nálunk magasabb, fizikálisabb csapatokkal fogunk játszani, de agresszivitásban felvehetjük velük a versenyt – tekintett előre Lakosa Zsolt, aki hozzátette, külön öröm számára, hogy egykori jó barátja, Szabó Mihály emléke előtt tiszteleghettek ezen a napon.

A torna All Star csapatában Bencsik Dávid (Kecskeméti KA U13), Fárbás Benjámin (DEAC), Balázsi Csanád (DEAC), Polyák Dominik (Kecskeméti KA U14) és Szablics Miklós (Kecskeméti KA U14) kapott helyet.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés