Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hanga Ádámtól kaptak útravalót a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségei

“Ide már tényleg csak tehetség kell!”:

:

A magyar válogatott kiválósága, az évek óta Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám volt a vendége a Nemzeti Kosárlabda Akadémiának. Rátgéber Lászlónak köszönhetően betekintést nyerhetett az akadémia felépítésébe, s az európai színvonalú technikai felszereltség, a körülmények láttán elismerően nyilatkozott: “Ide már tényleg csak tehetség kell!”

Jobban nem is kezdődhetett volna a 2021/2022-es szezon a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségei számára! Olyan vendég érkezett ugyanis hozzájuk, aki a legtöbbjük számára igazi példakép: a sokszoros válogatott, Euroliga-ezüstérmes Hanga Ádám, aki hosszú évek óta Spanyolországban légióskodik, s a nyári szünetben a Barcelonától a Real Madridhoz igazolt.

Bár a 32 éves játékos a feszített tempó miatt kevés időt tud itthon tölteni, nagy örömmel tett eleget Rátgéber László meghívásának menedzsere, Lóránt András, valamint a játékot idén befejező, 76-szoros válogatott Lóránt Péter kíséretében. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója végigvezette a létesítményen, megmutatta számára mindazt az elképesztő technikai felszereltséget, amit az akadémia biztosítani tud az ide kerülő tehetségeknek. Szóba került a parketta, amely világszínvonalat képvisel, az erősítő teremben az Orlando Magicnél is használt modern gépek, valamint az antigravitációs pad vívott ki osztatlan elismerést, a hiperbár kamra láttán pedig Hanga megjegyezte, hogy ilyesmit euroligás kluboknál sem mindig lát.

– Talán fel sem fogják a gyerekek, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak, ha idekerülnek! – fogalmazott Hanga Ádám. – Ide már tényleg csak tehetség kell! Elképesztőek a feltételek, Rátgéber László révén pedig olyasvalaki vezeti ezt az akadémiát, aki bejárta egész Európát, edzőként mindent elért, rendkívül sikeres szakember. Ha újra gyerek lennék, biztosan nagy örömmel jönnék ide, ugyanakkor hozzáteszem, nekem nem kellett sok ahhoz, hogy boldog legyek: elég volt egy labda és egy gyűrű. Olykor még gyűrű nélkül is elvoltam, sőt, ha nem volt labda, akkor anélkül gyakoroltam a dobómozdulatokat!

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékei számára a látogatás fénypontja kétségtelenül az volt, amikor a Fűzy Ákos pályán találkozhattak sokuk példaképével. Hanga Ádámtól kaptak is némi útravalót, motivációt pályafutásuk további szakaszára:

– Szerencsések vagytok, hogy ilyen körülmények között és ennyi kiváló edzővel dolgozhattok együtt! Én későn érő típus vagyok, végigdolgoztam az összes nyaramat, nem csak a válogatottnál, hanem egyénileg is, rengeteg mindent áldoztam fel. Nem volt könnyű, de megvan a gyümölcse! Dolgozzatok ti is sokat, az út kemény és rögös, de higgyétek el, megéri!

Rátgéber László, aki 2012-ben a férfi válogatott szövetségi kapitányaként együtt dolgozott Hangával, elmondta, ő az az ember, akit a munka tett naggyá! Bár a nagy álom, az NBA-be kerülés végül nem valósult meg (nagyon közel volt hozzá, a San Antonio Spurs 2011-ben draftolta), Hanga így sem boldogtalan.

– Nem boldogtalan, mert kiadott magából mindent! Adjatok ki magatokból ti is mindent! – szólt a lelátón ülő gyerekekhez az Euroliga-győztes szakember, Rátgéber László.

„És élvezzétek, amit csináltok”, tette hozzá Hanga, majd vállalt egy kis dobóversenyt az akadémia növendékeiből összeállított leány, illetve fiú csapat ellen. Ezt követően bő negyedórán át járt a keze, készségesen írta alá az elé tett sztárkártyákat, cipőket, pólókat, majd több tucatnyi gyerek mellé állt oda egy-egy fotó erejéig. Látva az arcokat, nem kérdés, látogatásával nagyon sokaknak adott életre szóló élményt!

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés