Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Hanga Ádám is gratulált a válogatottnak

Sztojan Ivkovics elmondta, miért volt szüksége újra Tóth Norbertre.

  •   :

:

Ma délután – magyar idő szerint – öt órakor Ukrajnában játssza második Eb-selejtezőjét a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánnyal beszélgettünk a délelőtti edzés után.

– Még egyszer köszönjük Szombathely városának, az MKOSZ-nek, minden körülményt biztosítottak a jó szereplésünkhöz. A Falcónak is, mert velünk együtt éltek, illetve köszönjük minden szurkolónak, mert nem csak helyiek voltak, az utolsó 2-3 perc varázslatos hangulata vitt minket előre – emlékezett vissza Ivkovics a csütörtöki mérkőzésre. – Rendesen elfáradtunk, rövid rotációval játszottuk az első meccset, mert tudtuk, hogy a szlovének milyen erőt képviselnek. Ötös rotációval játszottunk a külső sorban (Benke, Váradi, Perl, Vojvoda és Ferencz), ez jelen pillanatban a legerősebb magyar ötös. Hiányzik Hanga, Pongó pedig már ott kopogtat az ajtón. 2022-2026-ra megvan a külső sora a magyar válogatottnak, amely bizonyította a szlovének ellen, hogy bárkivel fel tudja venni a kesztyűt. Négyes pozícióban nem sírtunk, a nyári munkánk pedig potyára ment, mert a három négyesünk (Eilingsfeld, Juhos és Golomán) objektív okok, betegség miatt kiestek. Hálásak vagyunk, és köszönjük azoknak, akik eljöttek, és gyorsan alkalmazkodtak a feladatokhoz. Rosco szenzációsan játszott, Szabó kicsit ideges volt támadásban, de védekezésben levette a szlovének legjobb négyesét, hatalmas munkát végzett a pályán. Filipovity a legjobb barátomnak a fia, és nem hiszem, hogy bárki ebben az országban jobbat akarna neki, mint én. Edzésen tudni kell mindent, ha pályára akarsz lépni. Ezt letisztáztuk, itt nincs különbség az edzések és a mérkőzések között. Ő 2022-re kiegészítő szerepet kap, a 2026-os Európa-bajnokságra viszont főszereplővé kell, hogy váljon. Váradit a hollandok ellen, amikor betettük az utolsó két percre és hibázott párat, ugyanazok a hangadók, akik Márkónak is jót akarnak, azt mondták, nem volt jó döntés. Márkónak ugyanaz a sorsa lesz, ha fejben bírja, övé a jövő, csak ki kell tartania. A centereket nem akarom különösebben boncolni, mert mindenki tudja, hogy Ákos a number one, Horti pedig számomra legjobb kiegészítő center.

Ezt követően azt is megindokolta, miért került Tóth Norbert Darrin Govens helyett a keretbe.

– Az ukránok nagyon erősek, magasak hármas és négyes poszton, jellemzően alsó poszton is játszanak, ezért terveztük Tóth Norbi csatlakozását, mert ő az alsó poszt védések legjobbja Magyarországon. Van benne kurázsi, van szíve, bármelyik pályán bárkivel szembeszáll. Nem biztos, hogy pályára fog kerülni, de azt tudom, ha játszik, akkor kő kövön nem fog maradni. A játékosok is azt szokták mondani, de jó, hogy velünk van, és nem ellenünk.

Végül az esélyekről is beszélgettünk.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a papírforma, a realitás nem mellettünk szól, de akár hatalmas lépést tehetünk, és biztosíthatjuk az Európa-bajnokságon való részvételünket. Az első akadályt hoztuk, most jön a második. Az ukránok megverték az osztrákokat, de nem szabad elfelejteni, hogy Ausztria két legjobbja, az ottani Vojvoda és Hanga nem játszott. Sok múlik azon, hogy fejben mennyire fogjuk bírni, hazai pályán láttuk, hogy kibírtuk a játékvezetői nyomást, és utolsó percekben, korrekt fújással tudtuk hozni a meccset. Alkalmazkodni kell a körülményekhez. Ezen a mérkőzésen nincs veszíteni valónk, viszont nyerni nagyon sokat tudunk vele. Hanga Ádám gratulált, velünk van, kontaktban vagyunk, biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnokságon újra találkozik a srácokkal.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

  •   
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
makelovenotwar69krapulaksz simonLebronz dzsemszColeTomika2 Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Csak a meccs után olvastam ezt a cikket. Így azt kell mondjam, bejött…
Gratulálok még egyszer a csapatnak!
Hajrá magyar kosárlabda!

krapulaksz simon
Olvasó

Remélem ez nem fogja hátrányosan befolyásolni megítélését a Barcában.

Cole
Vendég
Cole

Grat a válogatottnak, csak így tovább!
Tóth Norbi is jó döntés volt, védekezésben sokat tud segíteni.
Alacsony poszton amúgyis bővebb a keret.
De vajon miért szükséges majdnem minden nyilatkozatban a szurkolók valamely kis csoportjára utalni, akik valamilyen kritikát fogalmaztak meg?
Én biztos szó nélkül hagynám, annál is inkább, mert látszik, hogy sok esetben a klub(un)szimpátia is elég 1-1 fórumozónak, hogy éles kritikát fogalmazzon meg 1-1 játékossal kapcsolatban. (még válogatott meccs kapcsán is)

wiley
Olvasó

Már megint megy a vetítés… Szabó jól védekezett? 😂😂😂 Csak arról nem maradt le,aki nem játszott… 😂 Tàmadásban meg vak… Filipovity 30 évesen talán bekerül végre a rotációba…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Hát nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, de nem baj. Ma egy kicsit figyelj jobban, arra a védekezésre! Ivkó is látja, hogy Filipovitynak, akkora arca van, hogy azon bármelyik meccs elmehet. Nem alkalmas arra, hogy a csapat érdekei alá rendelje magát. Ha megtanulja, hogy hol a helye, akkor később lehet a válogatott húzóembere is. Ebben egyetértek Ivkóval.

wiley
Olvasó

Persze hogy véded a zetés játékost! 😂 Fogalmatlan vagy a kosárlabdához. A Szöszikéd egy kettő-kettőt nem tud levédeni,1-1-ben meg szinte bárki megveri olyan lassú. Támadásban meg fakezű.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Egesz evben magasabb szinten jatszott Marko, mint egy szanalmas valogatott meccs ahol csak fejetlenul futkaroznak egymasnak a jatekosok, ahogy ez ma is lathato, ismet 0 elkepzeles basszuk oda Vojvodanak azt majd lesz vmi😀

wiley
Olvasó

Hát igen…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Egész évben magasabb szinten játszott, mint az európa bajnok elleni meccs. Értem. Azt hiszem nincs több kérdésem.

Boban
Olvasó

“…ezért terveztük Tóth Norbi csatlakozását, mert ő az alsó poszt védések legjobbja Magyarországon.”
Na, ma is tanultam valami újat… 🙂

Üvegtigris
Olvasó

Tehát 2-3perc volt szurkolás,nem én mondom hanem a májsztro.Milett volna ha vannak szurkoĺók a fanatikusabból,nyerünk 10-el.

Suns
Olvasó

Te, azért a nyelvtanórákat nagy kár volt ám kihagyni. Megpróbáljuk értelmezni, mit is akartál írni, de hidd el, nem egyszerű…

KPSVRKK
Olvasó

Vicces ahogy a mester feni Tóth Norbi baltáját.

Hajrá Magyarország!

rainbow
Olvasó

Tóth Norbi jó lesz! Nagyon kell.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés