Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Hanga Ádám csapatánál ketten is elkapták a koronavírust

Spanyolországban a játékosok 75 százaléka nem akarja befejezni a szezont. Klasszisunk az Euroliga folytatására alig 15 százalék esélyt ad.

  •   :

:

Örömmel számolt be az edzések újraindulásáról Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázója. A 31 éves játékos csütörtökön a Kossuth Rádiónak mesélt arról, milyen érzés volt több mint két hónap szünet után újra belépni a csapat edzőközpontjába.

Jó érzés volt újra munkába menni. Hétfőn volt a kötelező orvosi vizsgálat, kedden megkaptuk az eredményeket. Mindenkié negatív lett, illetve egy orvosnak és egy erőnléti edzőnek lett pozitív, ám antitestes, azaz már túl vannak a fertőzésen

– mondta a válogatott kosaras.

“Szerdán reggel tartották meg az első edzést, három hatos csoportban gyakoroltunk másfél órás turnusokban. Belépéskor mérik a testhőmérsékletet, a cipőt kinn kell hagyni, folyamatosan megy a fertőtlenítés, saját labdánk van, egymásnak nem passzolunk, edzéscuccokban érkezünk és távozunk, nem használhatjuk az öltözőt, és három palánkon gyakorlunk tíz méterre egymástól” – sorolta a szokatlan körülményeket.

Ami a bajnokság befejezését illeti, Hanga Ádám közölte, május 25-ig eldől: lesz-e folytatás, amelyre ő ötven százalék esélyt lát.

A játékosok 75 százaléka nem akarja befejezni a szezont. Szerintem nem lesz elég idő a csapatedzésekre, hiszen még három hétig csak egyéni edzések lehetnek, de az biztos, hogy ez már nem az a bajnokság lesz, amit elkezdtünk. Azt is hallottam, hogy Spanyolországban februárig minden mérkőzés zárt kapus lesz


– fejtette ki a válogatott játékos, aki az Euroliga folytatására alig 15 százalék esélyt ad.

 

A klubnál a járvány idejére alkalmazott 70 százalékos fizetéscsökkentésről szólva Hanga Ádám elmondta, az elején volt feszültség a csapaton belül, mert mindenki csak néhány napos leállással számolt. A klubnak ezzel együtt már két hónapja nincs bevétele, és mostanra rendeződött a helyzet, a kosarasok egységesen kezelik a helyzetet.

A családi viszonyokról a 201 centis játékos elmesélte, öt-hat hétig ki se mozdultak otthonról, de a gyerekek tudtak a kertben játszani, ő pedig sokat erősített.

“Korábban reggel 45 percet töltöttem együtt a gyerekekkel, de most volt időm megismerni őket, sokat tanulunk együtt. Boldog vagyok, hogy kihoztam a karanténból a maximumot” – tette hozzá.

A spanyol bajnokság 18 klubja korábban megállapodott abban, hogy a március elején, 23 forduló után félbeszakadt pontvadászatot csak a tabella első 12 együttese folytatja, a többiek számára véget ért az idény, de egyikük sem esik ki a második vonalba. A 12 gárda – sorrendben a Barcelona, a Real Madrid, a Zaragoza, a Tenerife, a Bilbao, az Andorra, a Valencia, a Baskonia, a Málaga, a Burgos, a Gran Canaria és a Badalona – két hatos csoportban vív majd körmérkőzéseket, majd az első két-két együttes jut tovább az elődöntőbe, ennek győztesei pedig a fináléba. A minitorna megrendezésére a Barcelona is bejelentkezett.

Forrás: MTI

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvárt Recent comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Na – egyebek mellett – ezért is kezel titeket mindenki bulvár(szenny)oldalként, kedves BB1. Kattintásvadász cikkek, szenzációhajhász attitűd.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés