Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ha nem halasztják el, akkor Kanada és Ausztrália sem indul az olimpián

A koronavírus az ötkarikás játékokra is kihatással van.:

:

Több ország, köztük például az Egyesült Államok is kérte a 2020-as tokiói olimpia elhalasztását a koronavírus miatt, amely továbbra is terjed a világon.

Ezt követően a Kanadai Olimpiai Bizottság jelezte, hogy ha idén lesznek megtartva a játékok, akkor sem delegálnak sportolókat rá. Ez érinti a kosárlabda válogatottjukat is, amely az egyik legerősebb kerettel rendelkezik, ha mindenki egészséges és rendelkezésre áll. Többek között olyan nevek fémjelzik a kanadai nemzeti csapatot, mint az NBA-ben pattogtató Andrew Wiggins, R. J. Barrett, Kelly Olynyk, vagy Jamal Murray.

Kicsivel később a világranglistán 3. ausztrálok is jelezték, hogy az ország küldöttsége nem vesz részt az olimpián. Kanadához hasonlóan nekik is bivalyerős keretük lehetett volna, méltó kihívója lett volna az USA-nak a Ben Simmons, Andrew Bogut, Patrick Mills, Joe Ingles, Aron Baynes ötös.

A NOB (Nemzetközi Olimpiai Biztosság) elnöke, Thomas Bach egyelőre még nem hozott érdemi döntést az ötkarikás játékokkal kapcsolatban, de már vizsgálja az esetleges halasztás következményeit és a lehetséges új időpontokat.

Fotó: australia.basketball

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés