Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Minden esélyünk meglesz, hogy dobogós helyen végezzünk”

Lukács: az új szabállyal út nyílik a fiatalok előtt, de csak azért, mert valaki fiatal, még nem garantált, hogy pályára is kerül.

  •   :

:

Az új szezonban egy 23 éven aluli kosarasnak pályán kell lennie az alapszakasz-bajnokik első fél­idejében. Az Albában így több játékos juthat komolyabb szerephez. A felnőttválogatottal többször gyakorló – de tétmérkőzésen pályára még nem lépő – 19 esztendős bedobó, Lukács Norbert különösen.

– Ezzel a szabállyal út nyílik a fiatalabb játékosok előtt arra, hogy több alapszakasz meccsen bizonyíthassák rátermettségüket, de csak azért, mert valaki fiatal, még nem garantált, hogy pályára is kerül, ugyanis minden csapatnak lesz 3-4, vagy akár több fiatalja is. Nálunk hét ifjú játékos bevethető a felnőtt együttesben, köztük én is. Ha nem változtatnak a szabályon, akkor még négy évig kedvezményezett lehetek – mondta Lukács a feol.hu-nak.

A karantén alatt szorgalmasan gyakorolt egyedül otthon. Azóta a csapattal tréningezik?

– Júniustól egyéni foglalkozások zajlanak, kondizunk minden nap, a csapattal majd augusztus közepén kezdjük a felkészülést, addig továbbra is egyéni edzésekre kerül sor a csarnokban. A válogatott keretbe többször invitáltak, információim szerint a felnőtt nemzeti együttes összetartása legközelebb augusztus elején lesz egy hét erejéig, remélem, ismét meghívást kapok.

A csonka bajnokságban az Alba a 6. helyen állt, amikor lefújták. Mit remél az újtól?

– A cél mindenképpen az, hogy az élmezőnyben végezzünk, ha lehet minél előrébb. Szeretnénk előkelő pozícióban zárni a 2020-21-es idényt. Ha az egyesület megfelelő légiósokat szerződtet, akkor minden esélyünk meglesz, hogy dobogós helyen végezzünk. Az eddigi, nyári igazolások alapján úgy látszik, nagyon jó csapat formálódik, így optimista vagyok.

Az edző, Forray Gábor egyik nyilatkozatában kiemelte, öntől különösen sokat vár az új bajnokságban.

– Jól ismerjük egymást, már többször dolgoztunk együtt a válogatottnál, a felnőttekkel és az utánpótlásban is. A tavalyi nagyváradi korosztályos Eb-n ő volt a vezetőedző, sajnos az első, Koszovó elleni meccsen megsérültem, a bokám miatt haza kellett utaznom a kontinenstornáról, később a felnőtt csapat edzőtáborát is ki kellett hagynom.

fotó: albakosar.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés