Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Győzött Újbudán a BKG, Jászberényben gálázott a Nyíregyháza

Dragasevics utolsó másodperces büntetőivel fordított Óbudán a Cegléd. Ez történt a B-csoport második fordulójában.:

:

Két forduló után már csak három hibátlan csapat maradt a Piros-csoportban.

A TF remek védekezésének köszönhetően kis túlzással már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést Salgótarjánban, így a hazaiak maradtak nyeretlenek. A BKG szolgáltatta a forduló meglepetését, a szervezetten játszó szigetszentmiklósiak szinte végig vezetve gyűjtötték be idegenben a gyengén dobó MAFC skalpját. A Kaszások is közel álltak egy hasonlóan nagy bravúrhoz, hiszen húszpontos hátrányt ledolgozva ők voltak kedvezőbb helyzetben a Cegléd elleni találkozó egy labdás végjátékában. 90-90-es állásnál, 2,3 másodperccel az órán Supola dobhatott két büntetőt, és bár csak az egyiket értékesítette, úgy tűnt, hogy ő szerzi a győztes találatot – nem így lett, mert a záró dudaszó pillanatában Dragasevics is kiharcolt két dobást, majd pontra is váltotta mindkettőt, ezzel a CKE szerezte meg első bajnoki győzelmét. A Jászberény-Nyíregyháza keleti rangadón a második negyed vége jelentette a fordulópontot, amikor az addig jobbára az eredmény után futó Kék Cápák egy 17-2-es rohammal magukhoz ragadták a kezdeményezést, a folytatásban már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. Nagyon jól tartotta magát, a félidőben még vezetett is Pécsen a DEAC U23-as együttese, ám végül magabiztos különbséggel diadalmaskodott a tavalyi ezüstérmes. Minden negyedet megnyerve őrizte meg veretlenségét a Vasas a MEAFC ellen, a piros-kékek 2004-es születésű hátvédje, Cseh Botond ismét a mezőny legjobbja volt. A játéknap zárómeccsén, Fóton szinte végig vezettek a házigazdák a Budafok ellen, ám a piros-feketéknek Dormán Balázs 2+1-es akciójával sikerült hosszabbításra menteniük a találkozót. A túlórát azonban már a Kinney-Markovics kettős vezette Megyeri Tigrisek bírták jobban, mindkét gárda 1-1-es mutatóval várhatja a folytatást.

A forduló csapata: Nagy Botond (BKG, 36 VAL, 2. alkalommal került be) – Cseh Botond (Vasas, 34 VAL, 2.) – Kevin Swanson (Budafok, 29 VAL, 1.) – Bordács Soma (MAFC, 34 VAL, 1.) – Olasz Ádám (CKE, 35 VAL, 1.). Hatodik ember: Jake Newman (BKG, 28 VAL, 1.). Legjobb U20-as: Cseh Botond (2.).

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

Férfi NB I. B, Piros-csoport, 2. forduló

Salgótarjáni KSE – TF-Budapest 62-78 (9-21, 8-20, 24-24, 21-13)

SKSE: Karanfilovszki 2, Monye 1, Cserényi 9/3, Hargitai 4, Lajsz 5. Cs: Váits 15/3, Ormai 12, Vas-Teplán 8/6, Kalassai 6/6, Monye J. -, Gaál -.

TF: Simon 2, Szanyi 2, Karosi 11/3, Kelenföldi 19/3, Anda 6. Cs: Farkas 18/9, Tömösváry 9, Dancsecs 5, Lőrincze 4/3, Szántó 2.

Dániel Péter: Az, hogy a csapat képes két ennyire ellentétes félidőt játszani, azt gondolom, arra vezethető vissza, hogy nem vagyunk teljesen tisztában azzal, mi is a feladatunk itt. Nem konkrétan a taktikai dolgokra gondolok, hanem arra, hogy ki miért kosárlabdázik, mennyire profin, vagy nem profin kezeli a mindennapokat. Az egy dolog, hogy a támadójátékunk nem működött az első húsz percben és szinte semmit sem tudtunk bedobni, mert az ilyesmi előfordul, az viszont, hogy védekezésben nem vagyunk képesek megcsinálni, amit elterveztünk és nap, mint nap gyakorolunk, az leginkább arra vezethető vissza, hogy nem vagyunk eléggé koncentráltak és energikusak a mérkőzés elején. Mivel a fordulás után megmutattuk, hogy mégiscsak meg tudjuk csinálni a dolgainkat mind védekezésben, mind támadásban, azt gondolom, hogy a problémának mélyebb gyökerei vannak. Az én feladatom lesz a folytatásban, hogy ennek utána járjak, és amit kell, azt a lehető leghamarabb kijavítsam.

Beák Gábor: Azt gondolom, hogy egy nagyon küzdős mérkőzést játszottunk a salgótarjániakkal. Hál’ istennek az első félidőben ki tudtunk alakítani egy komolyabb különbséget, amit elsősorban szoros és kemény védekezésünknek köszönhettünk. A folytatásban némileg alábbhagyott a lelkesedésünk, picit fellazultunk és ellenfelünk is óriási szívvel küzdve jött fel, de szerencsére sikerült megtartanunk az előnyünket és győztesen hagyhattuk el a pályát.

A mérkőzés visszanézhető a Sport Salgó Kft YouTube-csatornán.

Újbuda MAFC – BKG PRIMA Akadémia 67-79 (9-15, 20-23, 24-18, 14-23)

MAFC: Polgárdy 4, Pintér -, Buzás 9, Bordács 21 (+18 lepattanó), Komma 6. Cs: Katona 8/6, Kovács 8/3, Biber 7, Pápai 4, Misek -.

BKG: Nagy Be. 11/9, Nagy Bo. 29/15, Büki 3/3, Bartos 8, Nshimba 4. Cs: Newman 19, Szeleczki 2, Edelényi -, Halász -, Csomós -.

Lakits András: Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez, azt gondolom, a játékuk alapján megérdemelt. Értetlenül állok a saját teljesítményünk előtt, ilyen rossz dobószázalékot még talán soha nem láttam a csapattól, rengeteg tiszta dobást hagytunk ki. Ez nagyon meglepett, nem látom az okát. Ilyen dobóteljesítménnyel szinte lehetetlen mérkőzést nyerni. Nagyon hosszú még a szezon, most láthatóan hiba csúszott a játékunkba, ezt ki kell javítanunk a jövő héten, dolgozni fogunk rajta. Nem látok más problémát a dobásaink hatékonyságán kívül, ebben viszont nagyon gyengén teljesítettünk ma. Fejlődnünk kell ezen a téren, és akkor sikeresek lehetünk.

Dr. Nagy Ágoston: Örülök, hogy az új játékosunk győzelemmel mutatkozott be. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat jó kosárlabdát játszott, ma egy kicsi szerencsénk is volt.

Óbudai Kaszások – Ceglédi KE 91-92 (19-32, 28-22, 25-27, 19-11)

Kaszások: Boros 16/3, Lakosa 18/6, Supola 12/3, Szabó 5/3, Armaghani 15. Cs: Pollák 9/3, Kármán 9, Varsányi 4/3, Balázsi S. 3, Horváth -.

CKE: Herendics 4, Velkey J. 22/18, Dragasevics 20/12, Gordán 1, Olasz 27. Cs: Csorvási 9, Csaba 9, Horváth Á. -, Horváth M. -, Fodor.

Takács Máté: Elsőnek is szeretném értékelni a csapatom teljesítményét. A második meccs telik el azzal, hogy felhalmozunk egy jelentős hátrányt, ugye mindkét fordulóban mínusz 20 pontról kellett visszajönnünk, az első félidőre gyakorlatilag a botrányos jelzőt tudom használni. Össze kell szedni magunkat, védekezéssel szeretnénk mérkőzéseket nyerni, nem túldobni az ellenfeleinket. A második félidőben nagyjából ez jól működött, fegyelmezettek voltunk, viszont így is egy pont gazdag találkozót játszottunk. Ami a másik részt illeti és ez elkeserítő számomra, hogy a mérkőzés után visszanézve a felvételeket gyakorlatilag egy játékvezetői hiba pecsételte meg a sorsunkat. Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen színvonalú összecsapást, egy ilyen hiba döntsön el. Természetesen nekünk is van ebben sarunk, hiszen 53%-al büntetőztünk csapatszinten, ebben mindenképpen javulni kell a védekezésünk mellett. Gratulálok a ceglédi csapatnak és további sok sikert kívánok.

Siska János: Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, mert egy nagyon jó és kemény mérkőzést játszottak. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert egy nagyon sokat egy-egyező, gyorsan játszó Kaszások ellen kellett játszanunk. Örülünk a győzelemnek, építkezünk tovább, a Kaszásoknak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Jászberényi KSE – Hübner Nyíregyháza BS 65-89 (23-17, 17-30, 14-21, 11-21)

JKSE: Santiago 7/3, Dunai 4, Boka-Magó 2, Meleg 7, Rátvay 8. Cs: Kucsora 17/3, Mester 9/6, Dékány 6, Oroszi 3/3, Horváth N. 2, Kocza -, Pilinszki -.

Nyíregyháza: Bus 15/3, Geiger 17/9, Végső 16/12, Szobi -, Völgyi 5. Cs: Bonifert 13/3, Nagy S. 8, Vaskó 6/6, Tarján 6, Füzi 3/3, Magyari -, Verebély -.

Puskás Artúr: Először is gratulálok a Nyíregyházának, teljesen megérdemelten nyertek. Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a lélektan döntött. Az első félidő utolsó perceiben totális áramkimaradás volt nálunk, kaptunk három triplát saját időkérésünk után. Nyolcpontos vezetés után felélesztettük a Nyíregyházát és hétpontos hátránnyal mentünk az öltözőbe, mint egy vert sereg. Pedig az első félidő nagy részét mi kontrolláltuk. Egy perc alatt három rossz döntést hoztunk, és megfordult a mérkőzés, s így nagyszünetre a Nyíregyháza lehetett optimistább. A második félidőben kapartunk, mindent megpróbáltunk, de egyrészt a Nyíregyháza van annyira jó csapat, hogy nem engedte a felzárkózást. Mi pedig még nem vagyunk annyira jók, hogy egy ilyen helyzetet megoldjunk. Nem történt tragédia, dolgozunk tovább, hogy a hibáinkat kijavítsuk, hosszú még ez a szezon.

Horváth Ákos: A srácok óriási akaraterejével továbbra sincs baj. Ahogy nem volt a Budafok elleni találkozón sem, de ott néhány vadhajtás nehezítette a dolgunkat. Fegyelmezetlenek voltunk, s ezt meg is beszéltük. Egy kulturált, profi csapatnál ugyanis nem fér bele, hogy rögtön az első mérkőzésen beszédért két technikait kapjon. Okosabbnak, alázatosabbnak kell lennünk. Ebben nagyon előre léptünk az előző héthez képest. Egy abszolút önbizalommal teli Jászberényhez jöttünk, akik nagyon jól indultak ma is, és a végeredmény ellenére ez egy nagyon nehéz találkozó volt. Nagyon sokáig ki-ki mérkőzés volt ez, majd a harmadik negyed végén tudtunk meglépni, amikor nekünk minden sikerült, nekik pedig semmi. Nyilván megdolgoztunk ezért, mert csak nehéz dobóhelyzeteket engedélyeztünk a hazaiaknak. Játszottuk a saját ritmusunkat, s valahol ez is a célunk. Sokfelől érkeztek az új játékosaink, s egy egészen új szisztémát szeretnénk összerakni, ami nem megy egyik napról a másikra. Szerencsére sokan vagyunk, így azt is meg kell találnunk, hogy hogyan osztjuk el a játékperceket. Inkább legyünk egy jó közösség, mint egy-egy játékost kiszolgáló csapat. Tehát egy nagybetűs csapat kialakítása a célunk.

A mérkőzés visszanézhető a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Pécsi VSK-Veolia – DEAC U23 102-76 (24-16, 16-30, 30-17, 32-13)

PVSK: Micsovics 17, Frank -, Németh 15/3, Bíró 14, Horti 6. Cs: Antóni 15/6, Halász 12/3, Mokánszki 8/3 (+11 lepattanó), Plézer 7/3, Radó 4, Molnár M. 4, Harka -.

DEAC: Ságodi 13/3, Hőgye 16/9, Várszegi 14/9, Hegedüs -, Czermann 6. Cs: Turán 12/6, Bata 7/3, Tóth G. 5, Varga 3, Balázsi Á. -.

Szrecsko Szekulovics: Nem vagyok elégedett az első félidőben látottakkal. Szerencsére jókor jött a szünet, mentálisan erősebben léptünk pályára a második félidőben. Először javítottunk a védekezésen, aztán a támadójátékunk is feljavult. Ha valaki a végeredményt nézi, akkor úgy tűnhet, mintha ez egy sima győzelem lett volna. Ez egy kemény mérkőzés volt, egy ilyen fiatal csapat ellen nem elég 10 percig jól játszani, a végéig folyamatosan kell koncentrálni. Gratulálok a csapatomnak!

Kádár Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, igazából ez az utolsó negyed el is döntötte a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy U23-mas csapatként a bajnokaspiráns ellen közel 30 percen át egál mérkőzést játszani a mi részünkről nagyon pozitív. Ebből tudunk építkezni a jövőben.

A mérkőzés visszanézhető a PVSK Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Vasas Akadémia – MEAFC-Miskolc 95-68 (28-19, 24-20, 19-16, 24-13)

Vasas: Takács 6/3, Cseh 23/3, Fekete 8/6, Pleesz Á. 4, Bagó 13. Cs: Andrássy 16, Medve 14/12, Kelemen 6, Farkas 5/3, Pleesz G. -.

MEAFC: Tóth B. 5/3, Kozák M. 9, Sándor 4, Czirbus 12/6, Gerőcs 5/3. Cs: Pintér 8/6, Kozák B. 7, Velkey G. 6/6, Lippai 5, Molnár L. 4, Ragályi 3, Gadus -.

Stephen Arigbabu: Gratulálok a csapatomnak, mert követte a megbeszélt taktikát. Szerettük volna megakadályozni a könnyű ziccereket, ezért az első félidőben igen erősen koncentráltunk a védekezésre. Kaptunk néhány távoli hárompontost, ekkor tehát nem pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, a második félidőben azonban határozottan feljavultunk a védekezésben. A miskolciak ellen nem könnyű játszani, a védekezésük gyakori váltogatása miatt, ezért most nagyon örülök a győzelemnek. Sok sikert kívánok a MEAFC-nak a szezon hátralévő részében!

Váczi Péter: Először is gratulálok a hazai csapatnak, teljesen megérdemelten nyertek, sok sikert kívánok Nekik a továbbiakban. Próbáltuk megnehezíteni a dolgukat, de ez csak szakaszokban sikerült. Két dologban szerettünk volna fejlődni, a tripladobó százalékunkban, abban fejlődtünk. Viszont a lepattanózásban nem sikerült. Ezen mindenféleképpen változtatnunk kell, mert ebben a bajnokságban ilyen szinten nem lehet elbukni a lepattanó párharcot, mint ahogy ma elbuktuk. Megyünk tovább, dolgozni fogunk, tudjuk, hogy két nagyon jó csapattal találkoztunk az 1-2. fordulóban. Van munka, csináljuk a dolgunkat. Fogunk még győzelmet szerezni ebben a bajnokságban.

A mérkőzés első félideje visszanézhető a MEAFC TV YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót – Budafok 81-74 h. u. (18-14, 26-22, 18-22, 8-12, 11-4)

Fót: Kinney 18 (+16 lepattanó), Csík 8/6, Richter 4/3, Szabó N. 2, Juhos 3. Cs: Markovics 24/12, Tichov 16/6, Bálint 4, Kékesi 2, Békési -.

Budafok: Moravcsik 7 (+11 lepattanó), Horvát Ár. 8/6, Piukovics -, Swanson 23/3, Varga D. 8. Cs: Dormán 21, Szántó 4, Tursics 3/3, Tóth B. -, Siklós -, Lucey -.

Surmann Gábor: Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak, és gyorsan hozzá kell tegyem, hogy a szurkolóinknak is, akik átsegítettek minket a nehéz pillanatokon. Gyakorlatilag kétszer nyertük meg a mai találkozót és a legszebb az egészben, hogy a hosszabbításban is sikerült megújulnunk annak ellenére, hogy a lélektani előny már nem nálunk volt. Ezért külön büszke vagyok a srácokra. Az első blikkre erősen véleményes 2+1-es budafoki egyenlítő találatot vissza kell majd nézzem, addig nem szeretnék állást foglalni. Véleményem szerint, amely csapat jóformán végig vezet, annak a győzelmének érdeme megkérdőjelezhetetlen. Nyílván, meg kell tanulnunk több dolgot még, pl. lezárni egy adott találkozót plusz 10 pontos előny birtokában. Ma is kihagytunk döbbenetes számú ziccert és nem dolgoztunk jó szelekcióval több esetben sem. De továbbra is nagyon új csapatunk van és szükségünk van időre még. Öröm volt látnom, hogy többen – ahogy azt el is várom – előre tudtak ma lépni. Nehéz összecsapásra számítottam, az is lett belőle. Velünk ellentétben ez a Budafok egy rendkívül összeszokott, jó játékosokból álló nem tipikus újonc csapat. Dormánnak külön gratulálok sok gondot okozott ma a védelmünknek, ami egyébként összességében jól funkcionált. Most örülünk első idei közös sikerünknek, s abban is biztos, hogy jövő héttől már felszabadultabban és ezáltal eredményesebben fogunk kosárlabdázni. Köszönjük még egyszer szurkolóinknak. Jövő héten találkozunk!

Károly Máté: Gratulálok a Fótnak a győzelemhez! Büszke vagyok a csapatomra is, a mai napon is nagyot küzdöttünk! Védekezésünk ma sem volt rossz, de támadásban kritikus szituációkban hibáztunk és több rossz döntést is hoztunk! Egy kis szerencsével talán nyerhettünk volna, de így többet tanultunk a meccsből! A következő alkalommal jobbak leszünk!

Fotó: Girgász Benedek/hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jockeykaszásokk4eventeVB365Baszketboll Recent comment authors
kaszásokk
Olvasó

Brutális, hogy milyen hiba döntötte el a meccsünket!!! Várhatóan szoros lesz a Piros-csoport, egy-egy elfújt meccs döntően befolyásolhatja a végkimenetelt… és persze megint nem lesz semmi következménye… Hervay, Sentényi, Tóth Kitti trió egy másodosztályú meccsen, röhej…

Ahogy hallottam, a MAFC-meccsen is volt egy-két érdekes ítélet, Fóton pedig szokás szerint brutálisan lejtett a pálya a hazaiak felé, kész csoda, hogy ekkora szembeszélben hosszabbításig jutott a Budafok…

Hihetetlen, hogy a magyar kosárlabdában évek óta messze a leggyengébb teljesítményt a bírók nyújtják, és senki az égvilágon nem akar kezdeni ezzel semmit.

Jockey
Olvasó

Nem tudom miaz a -10 gondolom a bírók családja… a kaszások meccsről teljesen igazad van nem engedném ezt a hármast többé felnőtt szinten fújni. Ha ezek után is engedik (és fogják is) az a magyar kosárlabda és a játékvezetés szégyene. Ez van ha Böbe néni Zsolti bácsi az általánosba tanítja a kosárlabdát (nyilván nem jók benne) de hát szereti a kosárkabdát és kevés a JV amugy is…

Baszketboll
Olvasó

Mi értelme van annak, hogy a pirosban játszhat egy légiós? Esetleg valakinek ötlete/infója?

4eventeVB365
Olvasó

Azért, hogy lássak és szokják a fiatalok milyen egy más kosárlabda kultúrából / amcsi ellen játszani . Plusz edzésen is lássanak ezt azt, mitől jobb, mint ok . Aki fel akar jutni esetleg az csak kibír egyet fizetni, hiszen ha fel is jut , következő szezonban legalább hárommal többet kell majd.

Baszketboll
Olvasó

Köszi a választ! Nincs gondom a szabállyal, csak hirtelen nem sok logikát láttam benne. De ugye több szem többet lát. Szóval köszi mégegyszer!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés