Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Győzelemmel zárta az idényt a Kaposvár

Krnjajski és Rivers is nagyot játszott a vendégeknél.

PVSK-VEOLIA - Kaposvári KK 85-91 (18-16, 23-28, 29-22, 15-25)

Play-out 10. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Ádám J., Török R., Fodor A.

Pécs: Ruják 7/3, Lewis 18/3, Funderburk 14, Budimir 14/6, Brkics 19. Cserék: Carev -, Dragasevics 3/3, Krivacsevics 10.

Kaposvár: Krnjajski 23/9, Baki 2, Rivers 33/9, Bogdán 2, Hendlein 14/3. Cserék: Puska 2, Paár 2, Plézer 13/9.

Szomszédvári rangadóval zárta a szezont a Kaposvár együttese, amely a Pécshez látogatott a play-out 10. fordulójában. A baranyaiaknak még egy mérkőzésük van hátra az idényből, szombaton a Zalaegerszeget fogadják.

Egy-egy elhibázott támadás után Rivers kosara nyitotta meg a pontgyártást a találkozón, Budimir válaszolt egy befutás után (2-2). Összességében jobban kezdtek a somogyiak, Hendlein közelije után már 2-6 volt az állás. Feljavultak a hazaiak, előbb Lewis süllyesztett el egy triplát, majd Brkics küzdött óriásit egy támadólepattanóért, amivel a fordítás is meglett (9-8). Lefagyott a KKK, miközben folyamatosan érkeztek a pécsi kosarak, egy nagy futás után már 16-8 volt az eredményjelzőn. Hendlein hármasa állította el a vérzést, jól hajráztak a vendégek. 18-16.

Rivers büntetőivel hamar egyenlített a Kaposvár a második felvonás elején, de Krivacsevics és Budimir is betalált a túloldalon (22-18). Plézer jól szállt be a padról, két trojkát is eleresztett, végig ott loholt az ellenfele nyakán a KKK (27-26). Minden felzárkózási kísérletre jól reagáltak a hazaiak, főként a Lewis-Budimir-Brkics tengely volt elemében (37-32). Krnjajski csinált egy 2+1-es akciót, majd Riverstől érkezett négy pont zsinórban, újra a somogyiak vezettek, időt kért Dragan Alekszics (37-39). Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel mennek a csapatok a nagyszünetre, ám Krnjajski közel a félpályáról eleresztett palánkos hármasa beakadt. 41-44.

Mint az első kettőt, úgy ezt a negyedet is Rivers indította, ezúttal egy hármassal. Hendlein kapott jó labdát Krnjajskitól, kezdett is volna ellépni a Kaposvár, de Budimir triplája megállította a somogyiakat (44-49). Rivers nagy kedvvel játszott, már a huszadik pontját szerezte, ezúttal Dragasevics válaszolt a túloldalon (47-52). Lewis révén megkezdte a felzárkózást a PVSK, sőt, Brkics kosarával egyenlítettek a hazaiak (56-56). Plézer is jó napot fogott ki, már a harmadik trojkáját süllyesztette el, de erre is tudott reagálni a Pécs (62-61). Kiélezett meccset játszottak a felek, felváltva változott a vezető csapat kiléte, izgalmas utolsó negyedre volt kilátás. 70-66.

Rivers megtartotta jó szokását, a záró etapot is ő indította, ráadásul ezután egy betörést is sikeresen véghez vitt (70-70). Felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, nem tudtak dűlőre jutni a csapatok (76-77). Kicsit megtorpant a PVSK, miközben Krnjajski és Rivers is eleresztett egy-egy hármast, négy perccel a vége előtt kezdett meglépni a Kaposvár (76-83). Funderburk talált utat a gyűrűig, de jött Rivers válasza, ráadásul Hendlein is betalált (78-87). Nem adta fel a Pécs, előbb Lewis, majd Brkics köszönt be, időt kellett kérnie a vendégeknek egy perccel a vége előtt (82-87). Innen viszont már nem tudott közelebb jönni a baranyai együttes, az utolsó negyedben meglépett a Krnjajski és Rivers húzta KKK, így győzelemmel zárta az idényt. 85-91.

Fotó: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BezseVicces fiú vagy, SullyHajraKaposCibuláre BucimbungaMexx92 Recent comment authors
Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Egyáltalán nem kritikaként írva, de… Amikor egy egyetemi város csapata, amelynek saját akadémiája van, tétnélküli meccseket játszik, ráadásul amúgy is pocsékul játszik és akkor így áll fel:

Lewis
Funderburk
Budimir
Brkic
Carev
Krivacevic
Dragasevic
Aleksic
Ciric

+ 1 szem Ruják.

Akkor senki nincs, aki ezen elgondolkodik, hogy MI VAN?

Bezse
Olvasó

Éljen a tao meg a ner ?

HajraKapos
Olvasó

Szép búcsú az idénytől. Gratulálok a fiúknak a teljesítményért. Pécsen nyerni mindig öröm, pláne, ha azt vesszük, hogy csak Rivers játszott nálunk a 4 légióssal szemben. A pécsi “sztár” edző nem nagyon volt tisztába, többek között azzal sem, hogy miről kellett volna szólnia egy tét nélküli play-out szakasznak. Nem, nem arról, hogy a légiósok 30 percet felett átlagoljanak. ? De úgy tűnik, hogy őket többre tartotta, mint azokat a fiatalokat, akik esetleg még jövőre is ott lesznek. Hajrá Kaposvár!

Mexx92
Olvasó

Egyet kell veled értenem. A tét nélküli meccseken már nyugodtan játszhatnának a fiatalok. Dehát a kedves edzőnk ezt nem preferálja

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nem láttam sajnos a meccset, de gratulálok a győzelemhez! Most a vezetőségen a sor, harcolni a következő szezon elérhető legoptimálisabb feltételeiért! HAJRÁ KKK/OSE!!!

Mexx92
Olvasó

Ez igen megint kire fogja a kedves vezetőség a vereséget? Veljkora, a bírókra netán a B közép hiányára? Kicsit magukba nézhetnének és nem mindig másban keresni a hibát. Kedves vezetőség ezt ti basztátok el szóval amit főztetek egyétek is meg mégha nem is ízlik. Még mindig kitartotok mellette ezekután is? Ha igen akkor készüljetek arra hogy nem lesz néző aki kimegy a meccsekre. Mielőtt megint minket szurkolókat fenyegettek gondolkodjatok el arról, hogy kinek is van nagyobb szüksége a másikra ?

Pvskpanthers
Olvasó

ne haszálj félre érthető szavakatnehogy megint a “vegyétek le a mezt” letépjuk a mezre értelmezék

Mexx92
Olvasó

Bárhogyan is fogalmaznék ezek mindent kiforgatnak

KPSVRKK
Olvasó

Egész jó meccs lett a végére, örülök, hogy felszívták magukat a fiúk, gratulálok!
Borisz élete meccsét játszotta, itthon visszafogta a hazai pálya izgalma.
Mindenki dobott pontot aki pályára lépett, úgy, hogy egy légióssal játszottunk…mondjuk Demetre odatette magát.
Jövőre reméljük nem későn startolunk és végre lehet egy jobb idényünk.
Hajrá Kaposvár!

Pvskpanthers
Olvasó

kedves vezetöség jó ötlett a szurkolókat fenyegetni a véleményükért ilyen teljesitmények után .Persze tudjuk mindenki szereti Dragant rajtunk kivül

Koops
Olvasó

Ez igen… Mi volt a probléma megint??
Motiváció esetleg vagy fáradékonyság? Még jobb nem volt elég néző vagy szurkoló aki biztatta volna a csapatot? Erre a produkcióra ki kíváncsi őszintén kedves vezetőségünk?
Nagyon jó lesz ha vége lesz ennek a cirkusznak már..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés