Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Győzelemmel zárta a szezont a Pécs

Szabó Zsolt extrája nem volt elég a vendégeknek.

PVSK-VEOLIA - Zalakerámia ZTE KK 103-93 (29-34, 26-16, 25-23, 23-20)

Play-out 1. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp P., Goda L., Minár L. (Gorka Sz.)

PVSK: Ruják 7/3, Lewis 10, Dragasevics 8/6, Budimir 12/12, Brkics 29. Cserék: Carev 10/6, Funderburk 21, Rátvay 2, Krivacsevics 4.

ZTE: Simon 20/3, Simó -, Bonifert 8, Vuko 17, Szabó 30/9. Cserék: Makkos 2, Csuti -, Antóni 16/12, Büki -.

A play-out utolsó mérkőzésén a Pécs látta vendégül a Zalaegerszeget.

Simon Kristóf vezérletével jobban kezdett a ZTE, de Brkics zsákolásával felzárkózott egy pontra a Pécs (5-4). Hiába Budimir triplája, jó ritmusban játszottak a vendégek, akik a kiépített ötpontos előnyüket nem hagyták csökkenteni (10-15). Lewis hárompontos kísérlete lejött, Szabó próbálkozása bement, kétszámjegyűre hízott a zalai fór (10-20). Szabó remekül játszott, hét perc alatt tizenöt pontnál járt, nagy fölényben volt a ZTE (14-27). Funderburk révén bejött tíz alá a PVSK, ráadásul a negyed hajrájából is jobban jöttek ki a hazaiak. 29-34.

Remekül kezdték a második negyedet a baranyaiak, egy 7-0-ás futással a vezetést is átvették, de még időben tudott reagálni a vendég együttes (38-41). Antóni már a harmadik hármasát dobta, az egy percig kitartó fordítást leszámítva megint futott az eredmény után a Pécs (40-44). Funderburk vette hátára a csapatát, zsinórban szerzett hét pontot, ezzel újfent a PVSK járt előrébb (46-44). Elkapta a ritmust a hazai gárda, innen már nem engedte vissza ellenfelét. 55-50.

A fordulás után sokkal élesebben jött ki az öltözőből a pécsi csapat, amely Brkics 2+1-es akcióját követően tizenhárommal lépett meg (67-54). A Brkics-Funderburk vezette hazaiak gondosan ügyeltek arra, hogy sokkal közelebb ne tudjon jönni a Zalaegerszeg. 80-73.

A negyedik negyed derekára megint tízre hízott a pécsi előny, amelyről már nem tudott visszajönni a Zalaegerszeg. A Pécsi VSK-VEOLIA szinte végig vezetve verte meg a zalaiakat, így győzelemmel zárta a 2020/2021-es idényt. 103-93.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lddMinden6óHollóKoops Recent comment authors
ldd
Olvasó

Jó pihenést!

Minden6ó
Olvasó

Cseppet sem megkerülhető kérdés:Stárics és a vének Tanácsa nyilatkozzon a szezonról!Ki a felelős!?

Holló
Olvasó

Vége a szezonnak hálisten Kornélka akkor ideje felállni.Igaz nem csak nem csak neked,hanem a Vének tanácsának is.Hat év alatt visszakormányoztátok a klubot oda,ahonnan átvettétek.Nem pózolni kell a 100.győzelemnél,meg az új edzőnél,hanem mérleget vonni és elmenni.Kornélka felfogod mekkora klub felett dirigálsz?És azt is,hogy évek óta eredményben minősíthetetlenül?Nem tiltogatni kellene a közösségi médiáról azokat a szurkolókat,akik több évtizede ZTE szimpatizánsok,azért mert leírják,hogy menni kéne.Talán tiltogatás helyett ki kellene állni a szurkolók elé.Miben lehetett a hiba…de ez sincs.Csak a pózerkodás…Igérgetünk,nagyot mondunk,visszavisszük a klubot ahonnan átvettük,utánpótlásozunk,zalaizunk,Top4ezünk,Bajnokok ligájázunk,Csarnokot építünk,Tóth Ádámot hazahozzuk,minden idők ajánlatával…csak azok a feltételek,amik szabva lettek neki nincsenek a közeg felé elmondva.Kornélka elfogyott… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Tisztelt vezetőség!
Bivaly nyalja ki a szemeteket, amit műveltek nézőkkel és a szurkolókkal! Csapatot inkább nem is mondom, hogy a játékosok páran mit mondanak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés