Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Győzelemmel kezdte az előszezont a DVTK

Cyesha Goree volt a legeredményesebb.

Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 68-64 (12-16, 16-11, 24-15, 16-22)

Edzőmeccs
Miskolc, Körcsarnok, 150 néző
V.: Sallai I., Gergely Cs., Lengyel Á.

DVTK: Medgyessy 8, Pusztai 6, Škorić 7/3, Goree 22/3, Kiss A. 2. Csere: Szűcs R. 12/6, Zele 8/6, Frindt, Szegeczki 3/3, Vég-Dudás, Bacsó, Kecskés.

MBK Ružomberok: Stašová 13/9, Turudić 19, Mištinová 6/3, Fekete 10/3, Yatskovets 5. Csere: Havranová, Dudašová 5/3, Moravčiková 6.

Goree szerezte a találkozó és az új szezon első kosarát, de aztán zsinórban szerzett nyolc pontjukkal meglódultak a szlovákok. Goree újabb duplája zárta le a hazaiak gólcsendes időszakát, majd a vendégek Fekete nevű játékosa dobta be az egyik büntetőjét (4-9). Goree 2+1-es akcióval vétette magát újfent észre, de Stašová hármasával ismét a rózsahegyiek növelték az előnyüket. Szűcs Réka szemfüles labdalopása után ziccerrel fejezte be az akciót, majd egy szép tempódobásból Pusztai is megszerezte első pontjait a DVTK mezében (11-12). A negyedből hátralevő bő egy percben Moravčiková négy pontja mellett Medgyessy Dóra egy jó büntetőjét jegyezhettük fel (12-16).

A második negyedet is a fehér mezesek kezdték jobban, több mint három és fél perc kellett ahhoz, hogy újra diósgyőri pontnak tapsolhassanak a nézők, ekkor Medgyessy értékesítette az egyik büntetőjét (13-20). A szlovákok duplájára Goree válaszolt egy remekbe szabott triplával, időt is kért a vendégcsapat (18-22). A következő percekben lendületben maradt az Aluinvent DVTK, Medgyessy és Pusztai találatai után újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző (22-22). A félidő előtt a vezetést is sikerült megszereznie a magyar csapatnak, mert a rózsahegyi duplára Szűcs reagált egy nagyszerű hármassal (25-24). E műfajból még láthattak egyet-egyet a kilátogató drukkerek a szünetig, a hazaiakét a fiatal Szegeczki Nóra hintette be így minimális hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok (28-27).

A fordulás után kísértetiesen hasonlóan alakultak az események, mint a mérkőzés elején, ugyanis Goree kettese után ezúttal hét rózsahegyi pont érkezett, de megrázták magukat a hazaiak és egy kis Goree-show után újra megszerezték a vezetést (36-34). Vendég-dupla után Maja Škorić percei következtek, hiszen két kettese között a szerb csapatkapitány nagyszerű gólpasszt is adott Pusztai Petrának, és a remek periódus végén Zele vágott be egy hármast (45-36). Juraj Sura időkérését követően Turudić szépített, egymás után kétszer is ő talált be a vendégek részéről, ugyanakkor a diósgyőriek is termelték a pontokat. A harmadik negyed eredménye egy Goree-tempóval és Turudić büntetőivel alakult ki (52-42).

A folytatásban felváltva estek a kosarak, a záró negyed felénél Szűcs Réka labdaszerzése majd ziccere ragadtatta tapsra a szurkolókat, erre Mistinová reagált egy hárompontossal. A hajrát megnyomta a Ružomberok, és bő két perccel a találkozó vége előtt egy pontra zárkózott fel, Medgyessy kosara a legjobbkor jött (65-62). Turudić kettese izgalmakat ígért, amelyeket Zele igyekezett lehűteni egy a sarokból elengedett triplával, és mint kiderült, ez a mérkőzés végeredményét is jelentette – tudósított a klub hivatalos honlapja.

Fotó: dvtk.eu/Osztie Tibor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés