Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Győzelemmel búcsúzott a DEAC

A Kaposvár hazai pályán kapott ki a tét nélküli mérkőzésen.

  •   

Kaposvári KK - DEAC-Tungsram 82-91 (24-20, 20-19, 21-27, 17-25)

Bajnokság, középszakasz, középház, 10. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kaskötő Brigitta (Téczely Tamás)

Kaposvár: Krnjajski 16/6, Diggs 15/9, Puska 6, Hendlein 12/6, Csorvási M. 12. Csere: Plézer 4, Antalics -, Paár 6, Bogdán 11/3.

DEAC: Kerpel-Fronius G. 4, Polyák 11/9, Valerio-Bodon 14/6, Drenovac 21, Dzeletovics 19/3. Csere: Aska 12, Gáspár M. 5/3, Neuwirth 3/3, Kiss K. -, Balázsi 2, Udemezue -.

Szorosan alakult a találkozó első negyede a mindkét fél számára tét nélküli találkozón. A Kaposvár vette a kezébe az irányítást, de a DEAC nem akart leszakadni. A negyed közepén ötpontos volt a somogyiak vezetése. Hazai oldalon Csorvási élt többször is a lehetőséggel, míg a vendégek oldalán Drenovac volt az első számú pontfelelős. A 9. percben Neuwirth triplájával feljött 20-18-ra a DEAC, de erre Csorvási és Krnjajski is felelt. A játékrészt Aska büntetői zárták (24-20).

Hiába indult két hazai kosárral a második negyed, a folytatásban a hajdúságiak fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. A 15. percben Gáspár 2+1-es akcióját követően a vezetést is átvették, ekkor 31-32 állt az eredményjelzőn. A kaposváriaknál Hendlein és Csorvási volt eredményes, a somogyiak elsősorban a palánk alatt éltek. Kosárra kosár volt a válasz, a DEAC-nál Drenovac szállította a kosarakat. A félidő ötpontos hazai vezetéssel zárult (44-39).

Diggs hármasa nyitotta a második félidőt, a túloldalon pedig Drenovac talált be. Öt-hat pont körül állandósult a Kaposvár előnye. Csorvási újabb pontjai után Dzeletovics dobott triplát, majd még további két akciót is az erőcsatár fejezett be. Ezzel 56-54-re a DEAC-nál volt az előny. Krnjajski hármasával kapaszkodott a KKK, de Drenovac védését továbbra sem tudták megoldani a kaposváriak. A negyed végén egy pontot megőrzött előnyéből a vendég csapat (65-66).

Az utolsó játékrészben már nem adta ki a kezéből a vezetést a DEAC. A Kaposvár még próbálkozott, de már nem sikerült igazán közel kerülniük a vendégekhez. Mindkét oldalon mindenki lehetőséghez jutott, aki a szezon során idáig kevesebbet szerepelt. A mérkőzést Dzeletovics közelije zárta, ezzel beállítva a végeredményt (82-91).

Fotó: DEAC Kosárlabda Facebook

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BebeKareem Abdul-JabbarRubik75Mike21KKK72 Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Elpuskázott lehetőségek.
Elsősorban Puska úr elemzését várjuk, elvégre ő a klubvezető.
Az előbbi bajnokságban hiányolta a középszakaszt.
Jogunk van tudni valójában mi történt.
Valaki például azt írja, éjjeli sörözések voltak.
Puska úr kontrollálta-e az edzéseket,
hogy mi folyik ott?
Adófizetőnk vagyunk, érdekel minket a pénzek sorsa.

Bebe
Olvasó

Ooo nem is egy éjjeli sörözés volt, jó párszor futottunk össze velük az éjszakába, amivel nincs is baj, amíg megszakadnak a pályán

Rubik75
Olvasó

Számunkra sajnos véget ért a bajnokság.Az idei bajnokságban benne volt a jobb szereplés lehetősége.Az alapszakaszt végig úgy tolta le a csapat,hogy szinte minden meccsen volt legalább 2 játékos az alapcsapatból aki nem játszott sérülés vagy betegség miatt,és még így is reális esély volt az 5.helyre,ami szép teljesítmény lett volna.A középszakasz utolsó 4 mérkőzésén mi történt az nagy kérdés.2 meccsen esélyünk nem volt,a Szeged ellenit elveszteni +14ről az pedig művészet volt.A tegnapi meccs nem osztott nem szorzót a lényeg,hogy játszottak a fiatalok.Biztos sokan nem értenek egyet velem,az idei csapaton nagyon nem változtatnék,ha van rá mód Hillardot és Pricet megtartanám.Diggs nálam olyan… Olvass tovább »

Mike21
Olvasó

Gratulálok a Deacnak a győzelemhez! A meccset le kellett játszani, voltak szép jeleneteink, fiatalok jól szálltak be, tetszett Antalics Dani A csoportos debütálása. Engem meglepett, hogy ennyien kijöttek a Kecsap utáni csalódás után, jó volt látni a gyerkőcöket is a lelátón. Szeretném külön is megköszönni a Szurkolótársaimnak az egész szezont. Bár keveset hangsúlyozom, sokkal többet kéne, de remélem tudjátok, úgyis olvassátok, hogy nagyon sokat jelentetek számomra. Nélkületek nem lenne ugyanaz ez az egész, jó volt veletek együtt itthon, idegenben is átélni a szezont, 2020 február után, ismét a lelátón. Visszanézve a szezon képeit, videóit zárásként remélem ősszel sokkal több mosolyt,… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Nem tudok szó nélkül elmenni Csabai-Kaskötő Brigitta ténykedése felett, voltak tévedései mint minden játékvezetőnek de nem akart primadonna lenni mint Cilike. Cilikének javasolnám a színpadot ott nagyot tudna alkotni szerintem !

Alulu
Olvasó

Javasolnám Mónok és Fekete úr véleményének meghallgatását légiós választások előtt.

HajraKapos
Olvasó

Kicsit a jövőbe tekintve.
Csorvásinak szerződése van jövőre. Hogy ez jó, vagy sem, mindenki döntse el magában. Roli kérdés, de szerintem 1 évet még maradni fog. Puskát és Bogdánt mindenképpen megtartanám, és Paar-t is kivennem az ifiből, és vele meg Puskával oldanám meg az U23-as szabályt. Borist kedvelem, de sajnos vele is csak eggyel többen vagyunk. Helyette próbálnêk magyar irányítót igazolni. Kérdés, hogy kit. Plézer igazából marad vagy sem, nem oszt, nem szoroz, sajnos. 4 külföldit hoznék, de semmiképpen sem 4 amcsit, ez mint látjuk, nem megoldás. Hirtelen ennyi.

KKK72
Olvasó

Plézert már idén Puska simán tudta volna helyettesíteni, Plézer igazolása teljesen felesleges volt így utólag. Borisz t nem bántanám bár ma túlvállalta magát sokszor, bizonyítani akart amit nem kellett volna én megtartanám, Paár Márknak szerintem is helye van a keretbe. Légiósok? Hát volt már a kaposvár sikeres amerikaiakkal is de a vegyes felállás volt a nyerő legtöbbször ha a délszlávok voltak többségban. Ősszel is hajrá Kaposvár !

HajraKapos
Olvasó

Nem akarom bántani Boris-t, nincs vele semmi bajom. Amíg az U23-ba befért, kész főnyeremény volt. Sajnos közêptávolija nincs, büntetője meg borzalmasan rossz. A büntetője, amit aztán orrverzesig lehetne gyakorolni. Ha van helyette jobb, akkor hozni kell.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés