Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gyorsaság, agilitás, erő-felmérésekkel kezdődött a ZTE felkészülése

Carlton Guyton. Zane Knowles, Jordan Barnett, Mustapha Heron és Horti Bálint is munkába állt.:

:

Hétfőn délelőtt egészségügyi vizsgálattal és fizikális felméréssel kezdetét vette a 2021/22-es idényre a felkészülés a Zalakerámia ZTE KK-nál is – írja beszámolójában a klub honlapja. Az első körben Carlton Guyton, Zane Knowles, Jordan Barnett, Mustapha Heron és Horti Bálint vett részt a vizsgálatokon és a felméréseken.

Debreceni Dániel erőnléti edző Bokor Laura fizioterapeuta segítségével mozgáskoordinációs és erőnléti elemekkel tarkított feladatsort állított össze a játékosoknak.

– Funkcionális mozgásminta szűréssel (FMS) kezdtünk, hogy rálátást nyerjünk milyen területekre kell nagyobb hangsúlyt fektetni a szezon során. Szükségszerű tudni, hogy mennyire mobilak, mennyire stabil a törzsük, mindez a sérülések megelőzése érdekében történik. Ezt követően csináltunk két pályatesztet, ahol az agilitásukra illetve a különböző irányba végzett mozgás gyorsaságukra voltunk kíváncsiak. Emellett a konditeremben csináltunk egy komplex erőfelmérést ugyancsak amiatt, hogy kapjunk egy fajta helyzetjelentést azt illetően, hogy milyen fizikai állapotban vannak. – foglalta össze az elvégzett feladatokat az oldalnak az erőnléti edző.

Kedden délelőtt a magyar játékosok következnek, akik hasonló terhelési tesztet végeznek majd a szakemberek segítségével.

Fotó: ztekosar.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nick19 Recent comment authors
nick19
Olvasó

Ránéztem a képre és első blikkre az a kérdés merült fel bennem, hogy azzal a súllyal vajon melyik kosaras nyom fekve? A tárcsák ránézésre 20 kg-osak, ebből van 8 db plusz a rúd is egy 20-as, így összesen 180 kg van felpakolva 🙂
Inkább azt tartom valószínűnek, hogy minden súlyt felpakoltak, hogy rend legyen a teremben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés