Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Báder észrevétele: Alekszics bátrabban nyúlhatna a fiatalokhoz

Vojvodának elég kellemetlen helyszín Győr.:

:

Szurkolói ankétot rendeztek Szolnokon, melyen a játékosoktól és klubvezetőktől is kérdezhettek az érdeklődők. A legaktuálisabb témaként természetesen a Magyar Kupa nyolcasdöntője került szóba. Az Olaj címvédőként érkezik Győrbe és első ellenfele a Pécsi VSK-VEOLIA lesz.

Jó emlékeik azonban nincsenek a Tisza-partiaknak a helyszínről, ugyanis két évvel ezelőtt 59-58-ra legyőzte őket az Alba Fehérvár a döntőben.

– Ismerjük a pályát, meg az egész csarnokot, de azért egy 40-45 perces dobóedzés nem árt a csapatnak – mondta Vojvoda Dávid. – Készülünk a Pécsre. Nehéz ellenfél lesz, a szezon elején szerintem elég kellemes meglepetés volt a PVSK. Nem lesz egyszerű. Szerintem a Pécs pont az a csapat, amelyiket mindenki szeretné elkerülni. Meccsről-meccsre fogunk haladni. Nem az jár a fejünkben, hogy a Pécset biztosan letudjuk és továbbjutunk, hanem tényleg az első meccsre fókuszálunk. Mindenki teljes erőbedobással edz, 100 százalékot nyújt az edzésen. Nem akarunk mi lenni a negatív meglepetés, és az első meccs után hazajönni. Nyilván mindenki minket akar megverni, a címvédőt.

Győr egy elég kellemetlen helyszín nekünk, ezért elhatároztuk, hogy most ezt a várost is bevesszük.

A szolnokiak klasszisa szerint a harci szellem tökéletes a csapatnál.

– Azzal biztos, hogy azzal nem lesz probléma. Nyilván Jaylin Airington hiányzik a rotációból, és ő egy elég fontos játékosa a csapatnak. Sztrahinja Milosevics egyre jobb formába kezd lendülni. Nyilván ő is sokat kihagyott, de szépen lassan kezdi a formáját visszanyerni, és erőnlétileg is rendben lesz.. A címvédés a cél.

Báder: Alekszics nem a fiataloknak akar rosszat

Báder Mártont a fiatalokról kérdezték a szurkolók, főleg Samuel Taiwo volt a középpontban.

Elhangzott, hogy Taiwo ugyan “kosármagyarnak” számít, azaz nem légiós, ám a nemzetközi kupában nem lehetett játszatni, mivel szülőhazájának szövetsége vitában áll a FIBA-val. A nigériaiak azt nehezményezik, hogy ők elkezdenek fölépíteni egy-egy tehetséget, akit aztán egy európai ügynök elvisz tőlük, mindenféle nevelési díj fizetése nélkül.

Frikker Marcell, Csák Bence, Rudner Gábor Frank Áron helyzete is szóba került, mert a szurkolók keveslik a játékidejüket. Rudner tavaly májusban sérült meg, amelyből gyakorlatilag decemberre épült föl.

– Gábor egy nagyon szorgalmas gyerek, tényleg nagyon rendes srác és jó játékos is – folytatta Báder Márton. – De ennek van egy útja.

Abban én is egyetértek, hogy voltak olyan mérkőzések, amikor Dragan Alekszics egy kicsit bátrabban hozzájuk nyúlhatott volna. De hangsúlyozom itt, hogy ő nem a fiataloknak akar rosszat.

Nyilván mi lennénk a legboldogabbak Tóth Zoltánnal és a vezetőséggel, ha olyan merítési lehetőség lenne Magyarországon a fiatalok között, hogy minden évben bajban lennénk, melyiküket igazoljuk le.

Báder rávilágított arra is, hogy miként állnak a magyar fiatalok európai összehasonlításban.

– Jelen pillanatban az U16-os magyar válogatott 27. Európában, az U18-as 25., az U20-as 28. Ez Luxemburg-szint. Ez a jövőnk. Három-öt év múlva a tizenhat éveseknek már kopogtatni kéne az NB I-es csapatoknál. Én voltam Szerbiában légiósként, ott az van, hogy a fiatalok jönnek föl és el akarják harapni a torkodat. De tényleg! Ott van ilyen!

A magyar válogatottnál is vannak kényszermegoldások

– Nálunk nézd meg a magyar válogatottat – folytatta az ügyvezető. Nem akarok senkit megbántani közülük, de ott még mindig vannak kényszermegoldások. Ott nem küzdés van, hogy ki legyen a tizenkettő, hanem az fix. Néha úgy össze kell szedegetni a játékosokat. Szóval ez egy nagyon bonyolult és nagyon nehéz dolog. Igen, lehetne bátrabb Dragan a magyarokkal, viszont, ha a Szegedet mondjuk tíz ponttal vered meg, akkor már kicsit savanyú a szőlő. Vagy nem olyan az emberek kedve. Tehát “a Szegedet verjük meg harminccal, a Körmendet hússzal, a Falcot hússzal!” Tudjuk, hogy ezt várják el a szurkolók.

Kiemelt kép: olajtv.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
olajoshalArtur DokiKinter for presidentBilbaopatyomkin Recent comment authors
olajoshal
Olvasó

Báder már többször elmondta ezt a mondókát, és a legtöbb szurkoló szerint még mindig ő beszél hülyeséget. Nem nyalom Marcit se elől, se pedig hátul, de mondjuk kicsit jobban rálát a magyar kosárvilág dolgaira, mint mi elfogult szurkolók. Különösen imádom, mikor egy-egy meccsen üvöltve szidják Alekszics mestert és azt skandálják, hogy takarodj. Érdemes lenne megnézni, hogy mit és mennyit hozott be eddig a klubnak az Olaj-Alekszics duó. És akkor pont kerülne a mondat végére. Mert a többi csapat a fél karját oda vetné, ha ennyit és ilyet kaphatna. Marcinak pedig a Luxemburg példája is egy újabb ébresztő azoknak, akik nyitott… Olvass tovább »

Artur Doki
Olvasó

Még mindig nem vágom,hogy miért is kellemetlen helyszín…
Talán sejt valamit????

Bilbao
Olvasó

Kiemeltek valamit, ami nem is úgy hangzott el. Voja nem azt mondta, hogy “Győr egy elég kellemetlen helyszín nekünk, ezért elhatároztuk, hogy most ezt a várost is bevesszük.” hanem, hogy “Győr egy elég kellemetlen helyszín nekünk, nekem is, főleg. Úgyhogy jó lenne bevenni Győrt is.”

Kinter for president
Olvasó

Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem a kettő jelentéstartalmilag 100%-ban megegyezik. Egy-egy interjú írásos anyaga sosem úgy adja azt vissza teljesen, ahogy elhangzott. Ezzel addig nincs baj, amíg a jelentésen nem változtat és ahogy én látom, aközött, hogy “..elhatároztuk, hogy bevesszük Győrt”, illetve a “jó lenne bevenni Győrt” között nincs lényegi különbség.

Bilbao
Olvasó

Nincs baj Veled 🙂 Lényegi különbség nincs, de azért van egy kicsi, ami pont elég muníció azoknak, akik b*gatni szeretnék az Olajt 🙂

patyomkin
Olvasó

Megy a pokerparty…a falusi, a sotet, es a bucka jatszanak, persze neha masokat is engednek az asztalhoz ulni. Megy a beetetes,egy-egy jatekot neha nyerhetnek a sugarasok, az asszonykorus karmestere is, vagy a tobbi szerencses. Egyedul a mindig nyaladzo I.Csulaszlot nem engedik soha nyerni, szerencsetlen minden leosztasnal azt hiszi, na most hazaviszem a sarga varosomba a nagy dijat…aztan semmi, mindig csak a krokodilkonnyek.A sok ehes szaj mar koveteli a sikert, de a mi lacikank annyira luzer, hogy meg a sajat fia is baszogatja allandoan…apa, mi az a…??? :))) Termeszetesen ez egy fikcio, a valosaggal valo barmilyen egyezes csak a veletlen muve… Olvass tovább »

Rouge
Vendég
Rouge

“…Tehát “a Szegedet verjük meg harminccal, a Körmendet hússzal, a Falcot hússzal!” És ennek azért meg kell felelni…”

Nem.

Ha a Frikker, Csák, Rudner, Frank Áron és Taiwo ötös csak egyetlen egy ponttal veri meg a falcot, nos, akkor Marci hidd el nekem,
hogy senki sem fog egy rossz szót sem szólni….

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

derryl
Olvasó

Marci! Kamuzni nem kell, senki nem akarja, hogy a Körmendet, vagy Falkót 20-al verjük, ha van játék, és a rotációba belefér egy-két gyerek is! Ha nem vennéd észre, régóta ezt a hozzáállást kérjük, aminek gyönyörű példáját mutatta szombaton Baszki mester!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés