Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gyászol a magyar kosárlabda: elhunyt Szabó IV. György

Az egész kosártársadalom gyászolja.:

:

Elhunyt Szabó IV. György a korábbi kíváló magyar kosárlabda játékvezető – tudta meg a BB1.hu az elhunyt családjától.

Szabó György édesapját, Szabó Ödön Ronchetti-kupát is nyert mesteredzőt a szekszárdi kosárlabdázás atyjaként tisztelték, gyermekei pedig jelenleg az A-csoportos női klubot vezetik – emlékezett meg róla az MKOSZ.

Szabó IV. György pályafutása során nemzetközi porondon is bizonyíthatott, vezette az MKOSZ játékvezetői bizottságát is.

67 éves korában hunyt el.

A család gyászában osztozunk, őszinte részvétünket fejezzük ki.

Időközben az Atomerőmű KSC Szekszárd közleményt adott ki:

Fájdalommal tudatjuk, hogy Szabó György egykori játékvezető, a szekszárdi és magyar kosárlabda ikonikus alakja életének hatvanhetedik évében elhunyt. A család a temetésről később intézkedik.

Az elhunytat a Kosárlabda Sport Club Szekszárd saját halottjának tekinti.

Nyugodjék békében!

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
ValvanoJ.R.BenitezcsocsaArtur DokiMithridatész Recent comment authors
Valvano
Olvasó

Nyugodjon békében. Azon kevés játékvezetők egyike volt az elmúlt évtizedekben, akinek volt tekintélye a pályán. Kb. egy kezemen meg tudnám számolni az összeset. Őszinte részvétem a családnak!

J.R.Benitez
Olvasó

Sajnos csak ezek a tragikus hírek döbbentik rá a kosárlabda társadalmat, hogy a spori és az ellenfél nem ellenség. Ugyanúgy van családja, gondja, baja, öröme. Falco meccsen is alakitott párszor, de ezek a maiak csak szeretnének úgy vezetni mint Ő! Nyugodjon békében!!!!

csocsa
Olvasó

Részvétem a családnak!
Haaaaaajrá Gyuribá’!!!?

csocsa
Olvasó

Ha nem érted a hsz-t,ne “diszlájkolj”!

Artur Doki
Olvasó

Isten nyugosztalja…
Szekszárdiként minden volt, csak ASE házibíró nem,jó persze nem is kellett.(pedig anno,a paksi csapat többször vitte magával külföldre nemzetközi tornákra,)
Nagyon sokszor kibabrált velünk,mindezek ellenére szerintem bírtuk a fejét(na jó,adott pillanatban biztos nem,amikor ment az 1-2-3-4)
Meg mondjuk sok embernek csípte a szemét,amikor a paksi Körmend vendégszerepléseknél az egész család ott bájolgott a vendégekkel,mondjuk Róla nem tudtam,hogy piros-fekete érzelmű,a feleségéről köztudott volt mindig…
Ha jól emléxem,Ő fújta az első kupagyőzelmünket Kaposváron(Váradival),2001ben…többen odajöttek hozzánk a meccs után,hogy nem értik hogy tudtunk nyerni Kaposváron a hazaiak ellen,két finoman szólva nem Ase érzelmű sípmester mellett…)))

Ikonikus alak volt,hiányozni fog.Részvétünk a Családnak.

Mithridatész
Olvasó

Ha jól emlékszem Körmenden búcsúzott az aktív játékvezetéstől, és vastapsot kapott!
Még a sípját is kidobta a közönségnek…

Egy-kettő-három-négy, nyugodj békében Szabó “Négy”!

MTE!!!

Laposvár
Olvasó

Ház ez most derült égből seggberúgás 🙁 Legyen neki könnyű a föld, a családnak pedig őszinte részvétem. Sokszor kapott hideget-meleget, de én pl. nagyon bírtam. Jó humora volt a pályán és azon kívül is. A maiak az edzőcipőjét sem vihetnék. El vagyok keseredve 🙁

Laposvár
Olvasó

Aki erre negatívot nyomott, az mit érez? 🙂

kinemugral
Olvasó

NYUGODJ BÉKÉBEN

derryl
Olvasó

De sokszor szidtuk, kiabáltunk rá mindent, ami éppen eszünkbe jutott, ma pedig visszasírnánk a pályára, ha tehetnénk. Sajnos ez márcsak gondolatban lehetséges, őszintén, tiszta szívvel.
Nyugodj békében Gyuri bá!

SPARTAN
Olvasó

🙁 Nagyon sajnálom.

Voltak a játékvezetők és volt Szabó IV…. Én bírtam… karakteres figura volt…persze szépülnek az emlékek…de ez így van rendjén… Vitathatatlan, hogy ő és egész családja sokat tett/tesz ezért a sportért…
Őszinte részvétem a szeretteinek…nyugodjon békében.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hatalmas Körmend-szurkoló volt, a fia meg még nagyobb… De ez a pályán soha nem derült ki róla. A körmendi tábor nem igazán volt vele jófej, és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Persze a körmendin kívül a többi bunki tábor is anyázta őt, rendesen. Most már nincs ennek jelentősége, semminek nincs jelentősége az ő vonatkozásában. 🙁 🙁 🙁 Azért remélem, hogy azok a “szurkolók”, akik vörös fejjel kiabálják egy-egy játékosra, játékvezetőre folyamatosan a válogatott, becsületsértő ocsmányságokat, pláne, akik tettlegességgel is büntetnek vagy büntetnének, legalább ilyenkor elgondolkodnak… Áhhh, ez naivitás! show must go on, ugyebár… Pedig jó lenne megérteni, valamint megértetni mindenkivel, hogy… Olvass tovább »

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Nyugodjon békében!

SárgaPárna
Olvasó

Nyugodjon békében! 🙁

pirosf
Olvasó

RIP…utolsó meccsét ha jól emlékszem Körmenden vezette…a végén kidobta a sípját a B középbe…talán valakinél meg is van,mint ereklye..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés