Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Bácsalmási Gábor

Őszinte részvétünk a családnak!:

:

Nagy veszteség érte a magyar kosárlabda-társadalmat: életének 50. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Bácsalmási Gábor testnevelő tanár, kosárlabda edző.

Mondhatni “beleszületett” a sportágba, hiszen édesapja, a szinte napra pontosan két és fél éve, 2020 decemberében elhunyt dr. Bácsalmási László az 1983-ban Ronchetti-kupát nyerő BSE női együttesének volt másodedzője.

Gábor nemcsak külsőleg, mentalitásában is hasonlított édesapjára. Tőle is távol állt a hangoskodás, a tanítványokkal való emelt hangnemben, nyomdafestéket nem tűrő módon való kommunikálás. Napjainkban ritka csendes, szerény, alázatos edző távozott közülünk.

Az elmúlt évezred vége felé jó néhány később válogatott kosarassá váló játékos kapta tőle az alapokat. Akik nem jutottak ilyen szintre a kosárlabda pályán, azon tanítványai közül is valamilyen formában sokan a sportág közelében maradtak – akár edzőként, sportvezetőként, technikai vezetőként.

Bácsalmási Gábor nyaranta rendkívül színvonalas egyéni képző táborokat tartott, amelyeken volt válogatott tanítványai is gyakran részt vettek. Már javában szervezte az idei nyári tábort… július 30-án lett volna 50 éves – írja az MKOSZ honlapja.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kapuskiraly Recent comment authors
kapuskiraly
Olvasó

Isten Nyugosztaljon Gábor!!! Hihetetlen, felfoghatatlan! 🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés