Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Gyász: Elhunyt dr. Koloszár József

72 éves volt.:

:

November 1-én, 72 éves korában elhunyt dr. Koloszár József, az erdőműveléstan professzora, az Erdőmérnöki Kar volt dékánja, a Soproni Egyetem volt rektora, korábbi Magyar Népköztársasági Kupa-győztes kosárlabdázó – írja a hunbasket.hu.

1949. január 24-én született Sopronban, 1967-ben érettségizett a Széchenyi István Gimnáziumban, 1973-ban pedig az Erdészeti és Faipari Egyetemen erdőmérnöki oklevelet szerzett.

Az oklevél megszerzése után több tudományos fokozatot ért el. Az Erdészeti és Faipari Egyetemen, majd jogutódjainak (Soproni Egyetem, Nyugat-Magyarországi Egyetem) Erdőmérnöki Karának Erdőművelés tanszékén, 2007-től pedig az Erdőművelési és Erdővédelmi Intézetében tevékenyen részt vett az oktató, valamint a kutató munkában. E területeken is kiemelkedő eredményeket elérve 1993-tól választott tagja volt a Magyar Tudományos Akadémia Erdészeti Bizottságának, 1999 és 2002 között pedig az Országos Erdészeti Tanács elnöki tisztét is betöltötte.

Nem csak a tudomány területén ért el kiemelkedő eredményeket – a sport, azon belül pedig elsősorban a kosárlabda is nagyon közel állt szívéhez. Tagja volt hazánk első vidéki kupagyőztes kosárlabdacsapatának, az 1969-ben a Magyar Népköztársasági Kupát elhódító SMAFC-nak, 1984 és 1997 között pedig az egyetemi egyesület tanárelnöki tisztét is betöltötte. A kiváló tudós és sportember azt követően is hosszú évekig, folyamatosan látogatta az egyetemi együttes mérkőzéseit a Krasznai-csarnokban, hogy már nem ő volt a SMAFC tanárelnöke.

Temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kováts Imre Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Sopronba egy gimnáziumba jártunk, együtt csapatban játszottunk, együtt örültünk a kupagyőzelemnek. Azóta is minden évben részt vett a régi soproni és székesfehérvári “illetőségű” SMAFC játékosok találkozóján. Nagy tudású, szerény ember volt. Megrendülve vettem tudomásul a hírt. Őszinte részvétem feleségének és családjának.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés