Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Gyakorlatilag elkelt az első két hely a Piros-csoportban

Legalábbis ami az alapszakaszt illeti. Újabb fordulón van túl a másodosztály.:

:

Teljes fordulókat hozott az elmúlt hét a másodosztály felső- és alsóházában.

A Piros-csoportban tovább nőtt a különbség a két éllovas és közvetlen üldözőjük között: a listavezető MAFC a harmadik Budafok ellen nyert rangadót. A második Nyíregyháza a Nagykőrös ellen feledtette a korábbi vereséget, míg a TF a Vasas nagy sorozatát is megszakította. Salgótarjánban nyert két ponttal a BKG, az MTK vendégeként növelte győzelmei számát a Veszprém, a Baja Miskolcról távozott győztesen, a Honvéd pedig a PVSK tartalékait győzte le a 22. fordulóban,

A Tiszaújváros elleni Eger-győzelemmel indult a hét a Zöld-csoportban, majd a Pécs verte a Békést. Utóbbi együttes a hétvégén a Bonyhád ellen javított, az újvárosiaknak viszont a Győr ellen sem jött össze a győzelem. Kecskeméten nyert az Újpest, de a Pécs sem rontott – másodjára a DEAC-ot verte –, a Szolnok legyőzte az Egert, az Óbuda vendégeként nyert a Vásárhely, a Cegléd–Pápa rangadón pedig szoros csatában született hazai győzelem.

NB I/B

Piros-csoport

22. forduló

Elengedheti a MEAFC a rájátszást

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a Bajának, sokkal tudatosabban játszott, mint mi, nem véletlenül áll előkelő helyen a táblázaton. Átaludtuk az egész első félidőt, hiába jöttünk fel egylabdányi távolságra. Ez nem az a szint, ahol nem nyújtja be a rutinosabb csapat a számlát. Amerikai légiósunk nélkül így hiába küzdött derekasan a csapat, nem sikerült győzelmet szereznünk. Rájátszásos álmainkat el lehet engedni, ettől függetlenül a saját jövőnkén még annál is keményebb négy mérkőzés előtt állunk az alapszakaszból.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Örülök a győzelemnek, elég jó ritmusban kezdtük a mérkőzést. Sajnos a második félidőben egy kicsit belealudtunk a meccsbe, de úgy gondolom, a végére megint össze tudtuk szedni magunkat, és úgymond magabiztos győzelmet tudtunk aratni.

MEAFC-Miskolc – Bajai Bácska FKE 70-80 (19-24, 14-21, 20-17, 17-18)

MEAFC: Takács D. 18/9, Lippai 14, Kozák M. 11, Kozák B. 8, Béres 8, Homoki 6, Tóth B. 4, Asszú Á. 1, Szőke Gá. -, Sándor B. -.

Baja: Jakab P. 24/6, Pongó 18/6, Vukicevic 18, Nagy D. 10/3, Goldring J. B. 8/3, Kővágó-Laska 2, Goldring G. -, Fehér Á. -.


Simán nyert az MTK vendégeként a Veszprém

A feldobást Sipolins hozta el, majd az első veszprémi támadást Völgyi egyből egy duplával zárta. A túloldalon – Madár labdaszerzésének köszönhetően – nem érkezett válasz. Sipolins nem hibázott a palánk alatt, újabb kettes következett. Az ellenfél gyorsan reagált, és egy gyors támadás végén volt sikeres. A következő veszprémi akcióból nem született pont, ellenben az MTK-val, amely így kiegyenlített. Sipolins nem hagyta, hogy így maradjon, egy zsákolást mutatott be, majd egy kemény védekezés után Madár triplája következett (3. perc, 4-9). Két büntetődobást ítéltek meg a hazai gárdának, amelyből csak egyet tudott pontra váltani, a lepattanót pedig a vendégek szerezték meg, majd Sipolins betörése bizonyult eredményesnek. Kemény védekezésüknek, valamint gyors leindításaiknak köszönhetően hat perccel a mérkőzés kezdete után már tizenegypontos előnyre tettek szert a vendégek. Ekkor a hazai csapat vezetőedzője időt kért (6. perc, 7-18). Ezt követően ismét jó volt a vendég deffenzív játék, majd egy újabb Madár-hármas következett. Egy adok-kapok alakult ki a két csapat között, ám a különbség nem változott. Ez a negyed végéig így is maradt, az utolsó percekben nem esett kosár (10. perc, 12-25) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második negyedet ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták. Gyors támadások voltak jellemzőek mindkét gárdára, amit rendre sikerrel hajtottak végre, így a különbség nem csökkent a tizenharmadik percre (13. perc, 19-34). Ezt Horváth triplája törte meg. Erre nem érkezett válasz a vendégektől, helyette Szatmári leindítása volt hatásos. A túloldalon Czirbus küzdött meg az újabb két pontért. Egy kisebb hullámvölgybe kerültek a veszprémiek, aminek köszönhetően az MTK hét pontra tudott felzárkózni. Sorra hibáztak támadásban a vendégek, majd kétpontos előnynél vezetőedzőjük, Nikola Lazics időt kért. Ezt követően Sipolins a palánk alól tudott szerezni csapatának egy duplát, majd egy jó védekezés után ismét ők támadhattak, aminek a végén Madár triplája volt pontos. Válaszul Bognár dobott egy hármast. A szünetre végül hatpontos előnnyel vonulhattak (20. perc, 39-45).

Törökbálinton is nyert a Veszprém. Fotó: veszpremkosar.hu

A harmadik játékrészt a vendég csapat kezdte, amiből viszont nem tudott újabb pontokat szerezni. Ezt javítva Sipolins szerzett labdát, majd Madár passzából Czirbus palánkalattija volt eredményes. Újabb jó védekezést mutattak be, ezúttal Füzi. A támadást nem tudták végigvinni, egy leindításból került közelebb hozzájuk az MTK. Erre Madár válaszolt egy középtávolival. Czirbus védekezését látták sportszerűtlennek a játékvezetők, mindkét büntetőt biztos kézzel dobta Jakab, majd a túloldalon Szabó tempódobása volt sikeres. A Veszprém védelme felkeményedett. Újabb hármas következett, ezúttal Sipolinstól (25. perc, 45-56). Az MTK továbbra sem talált rést a veszprémi védekezésen, amit sorra meg is bosszultak a vendégek, ismét egy Madár-hármas következett. Hosszú idő után tudott pontot szerezni a hazai csapat, Jakab büntetői találtak be a gyűrűbe. A vendéglátó támadása feljavult, míg a Veszprém nem koncentrált eléggé az akcióknál, így tíz egységre zárkózott a fővárosi együttes (28. perc, 51-61). Nikola Lazics időkérése után a csapatkapitány, Medve triplája rázta fel újra a vendég csapatot, ami után egyből labdát is szereztek. Verasztó ezt az akciót nem tudta ponttal zárni, amit egy tripla formájában ki is használt az ellenfél. A negyed végén még Szabó duplája közben szabálytalankodtak, a pont érvényes és a megítélt büntetőt is bedobta (30. perc, 54-67).

Az utolsó negyedet a veszprémiek kezdték jobban. Egy leindítást követően Verasztó a kosara mellé még egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Majd folyamatos jó védekezés és koncentrált támadás volt jellemző a vendég csapatra, aminek eredményeképp négy perccel a játékrész kezdete után az előnye húsz pont volt (34. perc, 59-79). Ezt Sipolins zsákolása tovább növelte. Válasz ismét nem érkezett, köszönhetően Madár labdaszerzésének, amit követően egy újabb Sipolins-zsákolás jött. Válasz továbbra sem érkezett, míg vendég támadásnál Madárral szemben szabálytalankodtak. Habár pontot nem szereztek, újabb támadást hatástalanítottak, majd a leindítás végén Sipolins palánkalattija talált be. A fővárosiak pontcsendjét Tóth sikeres büntetői törték meg (38. perc, 63-85). A hazaiak időkérését és egy veszprémi labdaszerzést követően Verasztó tört be határozottan, és nem is hibázta el a dobást. Egy perccel a mérkőzés vége előtt a Veszprém fiataljai, Birkás és Veingartner is a pályára lépett. Ismét jól védekeztek a vendégek, majd a leindítást követően ezúttal Kozma volt eredményes. Az utolsó másodpercekben Tóth dobhatott még két büntetőt, amiből egy ment be, de a mérkőzés kimenetelén ez nem változtatott, magabiztosan nyert a Veszprém (40. perc, 64-89).

Horváth Balázs, a MTK edzője: Sajnos megint úgy kezdtük a mérkőzést, hogy nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek. Sikerült a második negyedben az agresszivitásunkon változtatni, és csak azért nem jöttünk vissza egálra, mert az ellenfélnél érkeztek klasszis villanások ebben a periódusban. A második félidőben pedig kijött a két csapat közti különbség. Az az igazság, hogy amíg az ellenfeleink tudnak közel negyven percig agresszívan védekezni és nagy sebességgel kosárlabdázni, addig mi ugyanezt csak tizenöt-húsz perc közötti intervallumban tudjuk megvalósítani, ami ebben a bajnokságban kevés. Szezon elején ez nálunk is negyven perc körüli idő volt, mostanában nem. Azon kell dolgoznunk, hogy ezt újra elérjük, mert amikor van erőnk és agresszivitasunk, addig nagyon szép kosárlabdát tudunk produkálni, amikor viszont nincs, akkor nagyon vérszegényen játszunk. Folytatjuk a munkát, a Veszprémnek pedig gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a rájátszásban!

Nikola Lazics, a Veszprém edzője: Szerintem megérdemelten nyertünk, mert kontrollálni tudtuk az egész mérkőzést. Volt egy periódus a meccsen, az egész második negyed, amikor az MTK dobott huszonnyolc pontot, de ezután a harmadik és negyedik negyedben jól játszottunk, jól védekeztünk, sok könnyű pontot dobtunk. Megyünk tovább.

MTK-Elite Basket – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 64-89 (12-25, 27-20, 15-22, 10-22)

MTK: Jakab P. 14/3, Szatmári Zs. 10, Horváth B. 8/6, Takács A. 8, Farkas S. D. 7/3, Czakó 6, Nagy Sz. Sz. 5/3, Bognár 3/3, Tóth A. 3, Harsányi -, Vranek -, Juhász -.

Veszprém: Madár A. 28/15, Sipolins 26/3, Szabó P. 11, Medve M. 6/6, Czirbus 6, Verasztó 5, Füzi 3/3, Völgyi 2, Kozma G. 2, Birkás A. -, Veingartner -.


Könnyedén hozta a rangadót a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, különösen az első félidei játékhoz, ebben az időszakban mind támadásban, mind védekezésben szinte tökéletes produkciót mutattunk. Ugyanakkor el kell beszélgetnem majd a csapattal, hogy a játékot tisztelni kell, illetve egymást is tisztelniük kell, nem lehet harminc pontos vezetésnél azt gondolni, hogy minden megoldódott, és mindenki a saját dolgaival kezd el foglalkozni, nem azzal, ami a mérkőzésen a feladata a csapaton belül. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell, és addig amíg nem tudunk végig megfelelően koncentrálni ezekben a dolgokban, én nem leszek teljes mértékben elégedett. Az ellenfélnek sok sikert kívánok a továbbiakban!

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok a MAFC csapatának, meggyőző volt, és megérdemelt sikert aratott. Nekünk nem feltétlenül a győzelem volt a cél a mai napon, a visszaépítés folyamatában szerettünk volna előrelépni, ez inkább a második félidőben sikerült, fejben ott voltunk és azzal a mentalitással kosárlabdáztunk, ahogy mi azt szeretnénk, ez lehet a jövőben az eredményességünk titka. Még egyszer gratulálok a hazai csapatnak és sok sikert kívánok neki!

MAFC – Budafok 94-81 (30-12, 32-23, 14-21, 18-25)

MAFC: Richmond 25/6, Tóth P. 22/12, Csapai 11/3, Harazin 9, Katona 8/3, Bordács 6, Lakits 4, Németh B. T. 4, Misek 3, Polgárdy 2, Bartha -.

Budafok: Kiss M. B. 21/9, Siklós 11, Mészáros B. 10/6, Fehér Cs. 10, Kovács S. 8/3, Varga D. G. 8, Horváth M. 6, Puszta D. 4, Dormán 3/3, Jilling -.


Egylabdás meccsen vette be Salgótarjánt a BKG

Mindkét gárda számára nagy jelentőséggel bírt a szombat esti találkozó, hisz’ rájátszásbeli reményei életben tartásához sem a legutóbb nagy meglepetésre a sereghajtó Nagykőrös otthonában elvérző tarjániaknak, sem pedig a négyes vesztő szériából érkező „Prímásoknak” nem fért bele egy újabb fiaskó – vezette fel a meccset a BeszterceKK.hu.

A mérkőzés elején mindenesetre úgy tűnt, a tét súlya inkább a térdszalag-szakadással kidőlt Berkics Bencét nélkülöző házigazdák vállát nyomja: ideges, kapkodó játékkal kezdett, s pár perccel a feldobás után máris 12-4-es hátrányban találta magát a Szabó-alakulat. A csapat erősségének számító kőkemény védekezésből ekkortájt vajmi keveset mutattak a piros-feketék, a centerekről rendre lemaradoztak, de a rivális fürge kisembereit is jobbára csak szemmel követték. Mivel pedig a tettrekészségével társai közül magasan kitűnő Herendicen kívül a hazaiak támadásban sem igazán jeleskedtek, nem sokkal a kisszünet előtt immár kétszámjegyűre növelték előnyüket a Nagy Botond-Park páros vezette vendégek (12-23).

Bár a rövid pihenőt követően hátsó soraikat legalább alaposan rendbe szedték, hiába kaptak hat perc alatt mindössze öt pontot, ezt csupán néggyel tudták ellentételezni a tiszta ziccereiket is sorra mellépötyögtető Nshimbáék. Így, bár hatékonysága az első negyedhez képest látványosan visszaesett, dr. Nagy Ágoston legénysége, egy-egy kósza triplájának köszönhetően, a nagyszünethez közeledve is magabiztosan vezetett. A játékrész hajrája azonban ezúttal az SKSE csapatáé volt, s a nagy munkát végző Karanfilovski által levezényelt 9-3-as hazai roham eredményeként a félidő végére az állás 25-36-ről 34-39-re alakult.

Nagyon szoros meccsen, a végén döntött a BKG. Fotó: hunbasket.hu

A tarjániak a térfélcserét követően is lelkesen erőltették a fordulás előtt már sikerrel alkalmazott zónavédekezésüket, ami a BKG részéről változatlanul sok távoli kísérletet, ám viszonylag kevés találatot eredményezett. A harmadik etap első felében vendégrészről mindössze két trojka esett, amit kihasználva az ebben az időszakban főként Herendic irányító- és Sömenek centerjátékára építő piros-feketék 47-47-nél hosszú idő után végre beérték ellenfelüket. Sokáig mindazonáltal nem örülhettek, a játékvezetők kegyeit továbbra is élvező, három negyed alatt csupán négy személyi hibát begyűjtő, s a labdát minden kétes esetben megkapó szigetszentmiklósiak ugyanis, az utolsó rövid pihenő előtt kivágott 13-3-as futásukkal, pillantok alatt visszaállították a tízpontos különbséget.

Amelyet azután a záró felvonás elején is biztosan őriztek, mígnem 56-67 után a hazaiak egy végső, mindenre elszánt rohamba nem kezdtek. A klasszisteljesítményt nyújtó Herendic (14 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz) és a legjobbkor magára találó Boinitzer a finisbe fordulva egyetlen pontra hozták fel együttesüket, s bár úgy tűnt, Nagy Benedek hármasa és Reizer zsákolása ekkor végképp szertefoszlatják a hazai reményeket, a rendkívül izgalmasan alakuló végjátékban Karanfilovski és Boinitzer révén az SKSE ismét kiegyenlített! Az órán mindössze tíz másodperc maradt, ám ahelyett, hogy egy taktikai faulttal a saját kezükbe vették volna a sorsukat, a tarjániak végignézték, ahogy Nagy Botond hintába ülteti őrzőjét és pillanatokkal a dudaszó előtt kiosztja az addig pontnélküli Armaghaninak a meccsdöntő gólpasszt…

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok az ellenfélnek, de leginkább saját magunkban kell keresnünk a vereség okát. Azt gondolom, egy ilyen „élet-halál” meccset nem lehet így elkezdeni, nem lehet ennyi ordító hibát elkövetni, nem lehet tíz-tizenöt perc jó játékkal nyerni. Már hetek óta a saját dolgunkat nehezítjük meg, azonban a múlton már nem lehet változtatni, nem adjuk fel, próbálunk bejutni a playoffba.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Ellenfelünk jó partner volt egy jó mérkőzéshez, nagyon örülök, mert csapatunknak egy, a legutóbbi, nagykőrösi botlása ellenére is jó formában lévő Salgótarjánt sikerült megverne. Remélem, ezzel a győzelemmel végre magunk mögött tudhatjuk a hullámvölgyet.

Salgótarjáni KSE – BKG-Príma SE 77-79 (19-28, 15-11, 18-23, 25-17)

Salgótarján: Sömenek 18, Herendic 14, Boinitzer 13/3, Karanfilovski 8/6, Piukovics B. 8/6, Hajdu 7, Kovács M. 5/3, Szanyi 2, Nshimba 2, Csabák -.

BKG: A. J. Park 22/6, Nagy Bo. Á. 20/15, Reizer 12, Nagy Be. Á. 9/6, Nagy S. 7, Hegedűs A. 5, Armaghani 2, Szeleczki 2.


A TF vetett véget a Vasas-menetelésnek

Vlaski Vladimir, a TF edzője: Nagyon jól felkészültünk a Vasasból és a gyengepontjaikból, jól kivédtük a Vasas középtávoli dobásait, de ma egyébként is nagyon rosszul dobott ellenfelünk. A mai győzelemhez a fiatalok is hozzá tudtak tenni, akiknek amikor csak lehet, megadjuk a lehetőséget, hiszen megérdemlik.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Sokkal jobban játszott a TF. Nagyon keveset valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Már az első negyedben is csak kergettük a labdát, a félidőre pedig komoly előnyt alakított ki a TF. Megpróbáltunk visszajönni, de csak kapkodás lett a vége.

TF-BP – Vasas Akadémia 82-57 (25-18, 20-14, 20-7, 17-18)

TF: Czura 22/3, Ivosev 20/3, Karosi 10/6, Kerkai 10, Beák G. 7/3, Timkó 6, Kovács B. 3/3, Szántó D. 2, Kopasz M. 2, Somogyfoki P. G. -, Kutrovich -, Villányi -.

Vasas: Andrássy 16/9, Debreceni 7, Steier B. 6/6, Kelenföldi 5, Sólyom Bo. 5, Moravcsik 4, Radics 4, Boros 4, Kozma 3, Barócsi 3, Csík Ro. Z. -, Kódor -.


Egy dupla hiányzott a Honvéd százasához

Rab Gyula, a PVSK edzője: Gratulálok a Honvédnak, jól játszott! Az első negyedet magabiztosan kezdtük, nagyon jó ritmusban kosárlabdáztunk, és egy megnyugtató előnnyel vezettünk. A második játékrésztől a vendégek védekezést váltottak, amit nem jól reagáltunk le, ezzel párhuzamosan pedig kimaradtak a távoli dobásaink. Ez elég volt ahhoz, hogy a Honvéd fel tudjon zárkózni. Amikor átvették a vezetést, már magabiztosan játszottak, és a nagy csatákat megélt rutinos játékosaik jól használták ki a mi rutintalanságunkat. Készülünk tovább, megpróbálunk a hátralévő meccseken javítani a játékunkon, hogy a rájátszásra minél jobb formában érkezzünk. Remélem, addigra a sérültjeink is felgyógyulnak és komplett lesz a csapatunk.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a saját csapatomnak, mert egy nagyon nehéz pályán tudtunk győzni. Hetedik éve vagyok a Honvéd edzője, de még soha nem tudtunk itt győzni. Egy rendkívül tehetséges és jól felkészített csapat ez a Pécs, ezért tudtuk, hogy a mai nagyon nehéz mérkőzés lesz. Azt gondolom, a mérkőzés kulcsa a második félidőben feljavult védekezésünkben, illetve az eladott labdáink leredukálásában keresendő. Ehhez párosult, hogy a védekezésváltásainkkal nem igazán tudtak mit kezdeni a házigazdák, ez a rutintalanságuknak is betudható.

Pécsi VSK-Cargate – Budapesti Honvéd SE 86-98 (27-19, 17-29, 23-25, 19-25)

PVSK: Dragasevic 19/9, Carev 16/3, Riskó 15/3, Laufer 10/6, Bíró L. 9, Mándity M. 8/3, Kocsis Z. 5/3, Futó B. 4.

Honvéd: Horváth Á. 30/12, Stefán D. L. 21, Halász 15/6, Tichov 10/3, Pintér D. 7/3, Szentirmai 5, Kopácsi 4/3, Bea B. 2, Kovács D. 2, Gáspár B. 2, Kármán -, Erdei M. -.


Kétség sem fért a Nyíregyháza sikeréhez

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Az első félidőben nem voltam megelégedve a védekezéssel, mert nem voltunk elég agresszívek, a második félidőben megmutattuk, hogy hogyan tudunk védekezni, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a bajnokság hátralévő részében!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a hazai csapat. Sok sikert kívánok nekik az A-csoportba jutásért!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Nagykőrösi Sólymok KE 92-54 (21-20, 24-18, 22-8, 25-8)

Nyíregyháza: Hobbs 28/6, Tóth G. 18/6, Bazsó 14/3, Mokánszki 10, Sitku 7, Bus I. 5, Szobi 4, Czinger 3/3, Dancsecs 3/3, Vaskó -, Demeter -.

Nagykőrös: Dobos L. 13/6, Lakosa Á. 13/3, Fehér P. J. 13, Viqueira 7/3, Tóth M. 2, Mácsai 2, Bartos 2, Lakatos 2, Jókai -, Csukás -, Molnár M. -, Mester M. -.

Az alapszakasz állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 MAFC 22 18 4 40 1974 1760 0,909
2 HÜBNER-Nyíregyháza BS 22 18 4 40 1980 1665 0,909
3 Budafok 22 14 8 36 1906 1858 0,818
4 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 22 14 8 36 1954 1859 0,818
5 Bajai Bácska FKE 22 13 9 35 1784 1714 0,795
6 Budapesti Honvéd SE 23 13 10 36 1924 1939 0,783
7 Salgótarjáni KSE 22 12 10 34 1680 1644 0,773
8 TF-BP 22 11 11 33 1763 1754 0,750
9 BKG-Príma SE 22 10 12 32 1921 1838 0,727
10 Vasas Akadémia 22 10 12 32 1767 1789 0,727
11 MEAFC-Miskolc 22 8 14 30 1758 1852 0,682
12 MTK-Elite Basket 23 8 15 31 1812 1958 0,674
13 Pécsi VSK-Cargate 22 3 19 25 1796 2112 0,568
14 Nagykőrösi Sólymok KE 22 3 19 25 1606 1883 0,568

Zöld-csoport

23. forduló

Erős kezdés, Eger-győzelem

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Kiváló első félidőt produkáltunk, a játék minden elemében jól teljesítettük. Gyengébben kezdtük a második félidőt, de a félidei előnnyel le tudtuk menedzselni a végjátékot.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Megérdemelten győztek. Az első félidőben ötven százalékos triplával dobtak, akkor is bement nekik, amikor rajtuk voltunk, úgyhogy erről sokat nem tehetünk. Ettől függetlenül nagyon rosszul védekeztünk. Ha megbeszéltünk valamit, azt sem teljesítették, álmos fejjel jöttünk ide, de a második félidőben felébredtünk, viszont ez már kevés volt ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset.

EKE Eger KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK 80-67 (32-11, 23-17, 6-15, 19-24)

Eger: Máté B. 24/18, Szabó M. 18/6, Ungi 10/9, Papp B. 10, Horváth R. 10, Szigedi 4, Szicsák 2, Illés B. 2, Szatmári R. -.

Tiszaújváros: Pöstényi 23/12, Kiss B. 15/3, Lajsz 9, Orliczki B. B. 8, Kovács Z. 5, Szilasi 4, Molnár B. 3/3, Eremiás K. -, Taskó -.


19. forduló

OMNIA Pub & Food Békés – Pécsi NKA 71-92 (23-31, 20-26, 13-18, 15-17)

Békés: Koma 18, Lógár 11, Krisztics 10/3, Vass 9/9, Osiyemi 8/3, Balog G. 5, Kertész 4, Szabó N. 4, Karsai Cs. 2, Nógrádi -.

Pécs: Meleg G. Z. 18/3, Dobrijevics 18, Rátvay B. 16, Benke 10/3, Fülöp Zs. 9/3, Rosic 8/6, Vukasz 8, Herger 2, Váits 2, Horváth Cs. 1, Fekete D. -, Mezei -.


24. forduló

A heti második már nem jött össze az Egernek

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy esélyesként sikerült érvényesítenünk a papírformát. Sikerült jól elosztani a játékperceket, és aki a pályára lépett, mindenki kivette részét a győzelemből. Sok sikert kívánok az Egernek!

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Gratulálok a Szolnoknak!

Szolnoki Olajbányász KK U23 – EKE Eger KOK 79-57 (22-7, 21-12, 14-23, 22-15)

Szolnok: Pallai 25/12, Taiwo 12, Rudner 9/3, Frikker 8, Gilszki 7/3, Kókai 6/6, Frank Á. 5/3, Csák B. I. 4, Orbán B. 3/3, Arnóth -, Nagy D. -, Komlósi -.

Eger: Ungi 15/6, Máté B. 11/9, Papp B. 8/3, Szatmári R. 6/3, Illés B. 6, Szabó M. 5/3, Horváth R. 4, Szigedi 2, Pomázi -, Mohamed -, Szicsák -, Kiss B. -.


Pontgazdag első negyedével rögtön döntött a Pécs

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak! A győzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játékkal viszont nem. Fiatal, tehetséges csapatom van, a tapasztalat azonban hiányzik. Jól kezdtünk, ám egy idő után elveszítettük a ritmust, s ezt követően hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok a debrecenieknek, minden jót kívánok nekik a folytatásra!

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Elég gyenge dobóteljesítményt fogtunk ki ezen a napon, s az ellenfél két magas játékosát nagyon nehezen hatástalanítottuk. Védekezésváltásnak köszönhetően plusz energiákat kaptunk, visszajöttünk, de tíz pont alá nem tudtuk csökkenteni a különbséget. Gratulálok a Pécsnek, további sok sikert kívánok!

Pécsi NKA – DEAC U23 76-59 (31-13, 14-16, 17-17, 14-13)

Pécs: Dobrijevics 16, Meleg G. Z. 15/3, Vukasz 15/3, Rosic 12/9, Rátvay B. 12, Benke 3/3, Horváth Cs. 2, Váits 1, Fülöp Zs. -, Fekete D. -, Herger -.

DEAC: Gáspár M. 15, Asszú Á. 13/3, Opre 13, Sólyom Be. 8, Balázsi 6, Fábián Sz. 2, Várbíró 2, Szekeres -, Zsuga T. -, Nemes D. -, Csikai -.


Kiélezett meccsen verte a Pápát a Cegléd

Vavra András, a Cegléd edzője: Az első félidőben sajnos gyengén védekeztünk, semmit nem hajtottunk végre abból, amit megbeszéltünk, mindenkinek hagytuk, hogy megcsinálja az erősségeit könnyedén, engedtük őket a komfortzónájukban játszani. A második félidőben teljesen megváltozott a hozzáállásunk, odaálltunk védekezésben, koncentráltan védtük le az ellenfél fegyvereit. Nagyot küzdött a csapat, két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben negyvenöt a másodikban huszonkilenc pontot kaptunk, ez döntötte el a mérkőzést. Ezen az úton kell mennünk tovább, remélem, hogy ez a második félidő azt jelentette, hogy sikerült egy kisebb hullámvölgy után visszatalálni a saját játékunkhoz. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást.

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Ceglédnek! Az első félidőben jól játszottunk, jó ritmusban védekeztünk. Szünetben kértem, hogy Tóth Zolikát ne engedjük dobni, mert ő az a játékos, aki meg tudja nyerni nekik a mérkőzést, de sajnos ez nem sikerült, én úgy gondolom, hogy az ő extrájával tudott nyerni a Cegléd. Masszív, jó csapat a Cegléd, de mondom, ő kellett ahhoz, hogy meg tudják nyerni végül, külön gratulálok neki! Én azt gondolom, hogy küzdöttünk, hajtottunk, tettük a dolgunkat, de fizikálisan felőröltek minket, többen voltak, minőségibb játékosok álltak a rendelkezésükre, de mondom, elégedett vagyok a csapatommal, volt esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, de a végén sajnos kimaradtak a büntetők.

Ceglédi KE – Concordia Motax KC Pápa 79-74 (17-20, 19-25, 22-12, 21-17)

Cegléd: Tóth Z. 22/15, Miller 21, Csákvári 11, Hegedűs G. 10/6, Piukovics P. M. 8, Kovács B. B. 4, Nárai 3, Molnár L. -, Gonda -.

Pápa: Sonyák 20/12, Burai R. 16, Balla 11/3, Horváth A. 9/9, Murai 7, Hódi 5/3, Márton Á. 4/3, Keller 2, Bakos D. -, Kocsis T. Z. -, Márton L. -.


Pontból nem volt hiány a Békés–Bonyhád meccsen

Balog Vilmos, a Békés edzője: Végig szoros, kiegyensúlyozott meccs volt, ahol talán az döntött a javunkra, hogy azellenfél jobban elfáradt, mint mi. Volt két hiányzójuk, két meghatározó játékosuk, s ezt tudtuk kihasználni, a javunkra fordítani. Gratulálok a csapatunknak, fontos győzelmet szereztünk. A Bonyhádnak további eredményes szereplést kívánok!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Dekoncentráltak voltunk a mérkőzés végére. Nem gondolom, hogy fizikálisan nem bírtuk, hanem egyszerűen nem játszottunk csapatjátékot, amit addig három negyeden keresztül képviseltünk. Azt gondolom, hogy jól elrontottuk, mert idegenben maximálisan jól játszottunk. Volt két hiányzónk, két meghatározó játékos, ettől függetlenül ezzel a rotációval is a Zöld-csoportnak az alját tudjuk képviselni, s meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést.

OMNIA Pub & Food Békés – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 101-91 (24-28, 23-19, 24-24, 30-20)

Békés: Koma 29, Balog G. 18/6, Krisztics 15/9, Lógár 14/3, Kertész 11, Osiyemi 9/3, Vass 3/3, Szabó N. 2.

Bonyhád: Maskaljevic 27/12, Pupp 18/6, Pajor 11/9, Somogyfoki Sz. 11, Tömösváry 9/3, Gébert 8/3, Rutkai 4, Jakab M. 3.


Óbudai Kaszások – Vásárhelyi Kosársuli 85-91 (19-17, 19-29, 31-19, 16-26)

Óbuda: Rosemond 32/15, Bencsik 14, Vígh 7/3, Ondima 7/3, Jenei 7, Koflanovics 6/6, Reiter 4, Kovács M. 3/3, Keresztesi 3, Bea G. 2, Vámos -, Hegedűs O. -.

Vásárhely: Varga Á. 31/18, Kelemen B. 26/15, Varga Z. 14/3, Pavlovic 9, Hargitai 4, Rostás 3, Perák 2, Bálint E. 2.


Végig uralta a meccset az Újpest

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok az Újpestnek és a saját csapatomnak! Függetlenül az eredménytől a rutintalanság előjött. Folytatjuk a munkát!

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Úgy készültünk, hogy a Kecskemét teljes kerettel áll ki, de a bemelegítésnél láttuk, hogy három meghatározó játékosuk nem fog játszani. Az első félidőben volt egy kisebb hullámvölgyünk, de a második félidőben sikerült koncentráltan játszanunk.

KTE-Duna Aszfalt II. – Újpest-MT 68-88 (19-25, 20-21, 11-21, 18-21)

KTE: Plézer 23/6, Lukács D. 12/6, Varga B. P. 7, Orgona G. 7, Fülöp B. 7, Nagy J. 6, Kőházi Bence 4, Cserkó K. 2, Lukácsi -, Popa -.

Újpest: Mucza 20/3, Rackley 15, Joó 15, Bán T. 15, dr. Franczva 10, Komma 8, Pollák Á. 2, Balogh A. 2, Nagy K. A. 1, Nagy R. I. -.


Odahaza sem jött össze a Tiszaújvárosnak

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a Győr együttesének. Igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, ez egy félidőn keresztül működött. Utána sajnos magukra találtak, mi pedig „ajtó-ablak” ziccereket hagytunk ki. Ezek a helyzetek rendre megbosszulták magukat, kosarakat kaptunk belőlük. A negyedik negyedben az első négy perc után nem tudtunk betalálni. Mindehhez hozzátartozik, hogy voltak hiányzóink, illetve többen betegséggel, kisebb sérüléssel küzdenek a csapatból, nem is tudott mindenki részt venni a heti edzéseken. Ez most ennyire volt elég.

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Egy nagyon harcos és sokszor durva mérkőzést játszottunk itt Tiszaújvárosban. Tulajdonképpen azt kaptuk, amit vártunk, de hál’ Istennek ezt jól tudtuk kompenzálni egy „négy kicsi plusz egy nagy” felállással és a gyors játékkal. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 59-79 (17-20, 13-8, 19-26, 10-25)

Tiszaújváros: Szilasi 18/9, Tóth V. 15, Molnár B. 8/6, Lajsz 6, Orliczki B. B. 4, Kovács Z. 4, Eremiás K. 2, Pöstényi 2, Kiss B. -, Lenke -, Szabó N. -.

Győr: Rátvay T. 17/6, Gáll 16/12, Domsitz 12, Csaba Gy. 10, Berneczei 10, Nagy T. 6/3, Geiger 5, Horváth Á. 3/3, Földesi -, Kámán -.

Az alapszakasz állása:

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Pécsi NKA 22 18 4 40 1813 1514 0,909
2 Ceglédi KE 22 17 5 39 1816 1582 0,886
3 Újpest-MT 21 15 6 36 1635 1456 0,857
4 Concordia Motax KC Pápa 22 13 9 35 1708 1647 0,795
5 Vásárhelyi Kosársuli 21 12 9 33 1659 1672 0,786
6 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 23 13 10 36 1880 1795 0,783
7 KTE-Duna Aszfalt II. 23 12 11 35 1720 1657 0,761
8 Óbudai Kaszások 22 11 11 33 1606 1622 0,750
9 Szolnoki Olajbányász KK U23 22 10 12 32 1559 1590 0,727
10 SMAFC 22 9 13 31 1654 1712 0,705
11 DEAC U23 22 9 13 31 1446 1649 0,705
12 Knipl Kft. Bonyhádi KSE 23 9 14 32 1826 1910 0,696
13 Tiszaújvárosi Phoenix KK 22 7 15 29 1626 1746 0,659
14 OMNIA Pub & Food Békés 22 7 15 29 1809 1909 0,659
15 EKE Eger KOK 23 4 19 27 1561 1857 0,587

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem legutóbb a Vasassal vívott párharcaink voltak ekkora fővárosi derbik. Itt már bizonyos dolgoknak “A-csoport-szaga” volt, a játék és a hangulat is más, csordultig teltház, hangpárbaj, triplák, varázspassz-zsákolások és 62 dobott pont 1 félidő alatt csapatunktól: a pesti, vagy inkább budai kosár NEM halott! A MAFC jövő is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés