Connect with us

Bajnokság

Gráczer György: A koncepciónk az, hogy a meghatározó magyar játékosainkkal hosszú távra szerződünk

A Falco ügyvezetője a Nemzeti Sportnak mesélt arról, hogyan jutott a klub a nulláról a csúcsra.:

:

A Nemzeti Sport készített hosszú interjút Gráczer Györgyel a Falco KC Szombathely ügyvezetőjével. A sportvezető mesélt arról, hogy 1980-ban a megyei bajnokság megnyerésével kezdődött minden, hogy miért ülte le beszélgetni Kálmán Lászlóval és nem titkolta akkor lesz teljesen elégedett, ha a csapatnak sikerül kupaaranyat nyerni.

Szerintem igen. Nem volt sérültünk, együtt volt a keret, úgy gondolom, bajnokok lettünk volna tavaly, ha nem szakítják félbe bajnokságot

– válaszolta arra a kérdésre, hogy a pandémia elvette egy bajnoki aranyat a csapattól tavaly, de kitért arra is, mit gondol az idei csapatról.

– Tavaly bővebb volt a rotációnk. Ha Filipovity Márkó a nyáron nem igazolt volna Olaszországba, más csapatszerkezetet alakítunk ki, és öt légióssal terveztünk. Ezzel együtt Keller Ákos ideszerződésével tovább erősödött a magyar magunk, szóval szerintem van rá esélyünk, hogy megszerezzük a harmadik bajnoki címünket. A koncepciónk az, hogy a meghatározó magyar játékosainkkal hosszú távra szerződünk, mert igazán jó hazai kosárlabdázót ritkán lehet kifogni a piacon, a légiósokat pedig gyakran nehéz marasztalni, mert ha jó idényt futnak, elviszik a tehetősebb külföldi egyesületek – tette hozzá.

A teljes beszélgetést, itt lehet elolvasni.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
SzhelYBozicSárgaPárnaNonameSajka Recent comment authors
Sajka
Olvasó

Azért a BB1 szépen kifelejtette, hogy Gráczer az eredeti cikkben több alakalommal megemlítette, hogy a Körmend volt a példakép és Körmendről hoztak sok kosarast. 🙂 Lásd: “– A szomszédvár példája volt előttünk, és ez elegendő motivációt jelentett. Láttuk, hogy Körmenden, egy kisvárosban is sikerült eljutni az NB I-ig, és szisztematikus építkezéssel mi is hasonló utat terveztünk magunknak….” “Akkoriban – ahogy sok szombathelyi – én is Körmendre jártam mérkőzésre. Úgy gondoltam, ha ott sikerült, a megyeszékhelyen is fel lehet építeni egy élvonalbeli klubot, persze azt is tudtam, hogy kellő türelem és kitartás kell hozzá. A saját utamat jártam, de ha találkoztam… Olvass tovább »

Noname
Olvasó

Bizony, jól látod!
A Körmendről, mint a múltról beszél.

Pbask
Olvasó

Ez már egy fóbia,ne is haragudj. Sokszor linkel a bb1 nso cikket, amiből van amit kiemel pár sor erejéig. Itt a jelen meg a tavalyi év került kiemelésre,nem az hogy mi volt 20 éve. Uramatyám. Az eredeti cikk nagyon hosszú,így akkor én is adom az ívet: Gyuri Bácsi szégyenli hogy kosárlabdázott Szégyenli hogy Kálmán Laci az edzőnk volt Ha tehetné lemosná a Fakombinátot, mert csak naffalco létezik Sőt a BB1 nem csak a Körmendi kötödést, még a hazai játékosokat sem akarja nyílvánosságra hozni,milyen utánpótlás nevelésünk volt 🙂 Lásd: Váradi Kornél, Szabó Zsolt és Will Tamás, aztán kis szünet következett, és… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Igen, egy csomó olyan dologról beszélt, ami már nincs, vagy, ha van is futottak még kategória… Fakombinát, Körmend..

SzhelY
Olvasó

Lassan te se leszel

SzhelY
Olvasó

Körmenden akkor is lessz kosárlabda amor a ,,kedvenccsapatod “megint a 2.ligában játszik, a körmend meg az elsőben álarcotfel kisgyökér

Bozic
Olvasó

Fu bazdmeg…

bakiba
Olvasó

Szerintem egy 51%-ban önkormányzati tulajdonban lévő szervezetnél a politika a döntő. Mindegy, hogy éppen milyen oldali. Bármelyik oldalnak fontos, mert ha nem lenne, akkor tuti buknak. Ez a magyar sport ereje és a rákfenéje is. Kevés helyen van valódi tulajdonos. Ettől még elismerés a Falconak.

Godemperor
Olvasó

2000-ben volt 51% tulajdona az önkorinak. Ez a szám már jópár éve 100%.

bakiba
Olvasó

Akkor pláne 🙂

tormentor
Olvasó

Gyuribácsi elfelejti, ha jövőre más szelek fújnak, vagy épp más szhelyi csapatnak is lesz annyi esze, hogy nyújtja majd a kezét, akkor nemcsak az idénynek lesz annyi, hanem cakkundpuder a Falconak is.

hopehely
Olvasó

Gyuri Bácsi mintha a pályafutása lezárására készülne, csodálatos karrierje volt, jó volt olvasni!
Starcsevics Ádám a Bb1 szakírója volt a baloldali városvezetés direkt jelöltje Gráczer György helyére, akit azóta bűncselekmény hiányában felmentettek. Tisztázta magát.
Molnár Miklóst Pro Savaria, és Tóth Kálmán MSZP az új jelöltek, szombathelyi barátaim szerint!
Isten óvja a Falcót a POLITIKÁTÓL!

Pbask
Olvasó

Egyetértek.
A Falco mindig pártatlan volt, maradjon is így,ne a politikusok játszótere legyen.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Addig, amíg a pénz a poltikából jön, addig nem tudod, attól függetleníteni.
Ez nem a Falco, ez a magyar sport.

Redbid
Olvasó

Nemrég volt egy cikk a VasNépében, mely szerint ha jól emlékszem nem bűncselekmény hiányában mentették fel, hanem bizonyítottság hiányában!
Innentől viszont érdekes, hogy anno miért bocsátották el azonnali hatállyal?

Henry14
Olvasó

Mert adni kell a látszatra. Ne lepődj meg, ha újra itt látod…

Redbid
Olvasó

Én meg már azt hittem Gyurka báék láttak valamit, mert akkor szoktak ilyen gyorsan eljárni.
De gondolom az öreg már “nem jól lát”, meg talán az “emlékezete is megkopott kicsit” és így akkor már nem csoda. 🙂

in_vitro
Olvasó

Nos – nem rövid az eredeti cikk, de érdemes elolvasni. Még a helyi szurkolóknak is lesz egy-két újdonság benne.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés