Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Govens: Szrecsko egy olyan edző, aki alatt újra élvezhetem a játékot

A szegediek játékosa tudja, hogy milyen apró dolgokon múlik a győzelem.:

:

Örülök, hogy itt lehetek. Egy olyan versenyképes csapattá szeretnénk válni, aki bárkire veszélyes lehet, gyors játékot játszik, ez pedig remélhetőleg minél több szurkolót is vonz majd a csarnokba

– nyilatkozta Govens Darrin, aki korábban több magyarországi klubban is játszott, az új szezonban azonban már a Szgedet erősíti.

A 32 éves kosaras korábban kétszer is ezüstérmet, 2019-ben pedig bajnokságot nyert aktuális csapatával hazánkban: 2016-17-ben a VAL-értékeket tekintve a legértékesebb játékosnak bizonyult.

– Érdekes, mert mióta Magyarországon játszom, csak egyszer tudtam nyerni az újszegedi sportcsarnokban, szóval remélem, ez a szám azért hamar növekszik. Remélem, most már hazai játékosként sikeresebb leszek, de viccet félre téve, nem aggódok e miatt. A kemény munkában és a csapatteljesítményben hiszek, nem az egyéni statisztikám számít. Mondhatom, hogy itt nőttem fel Magyarországon, játszhattam a válogatottban, ami egy óriási megtiszteltetés számomra. Furcsa helyzetbe csöppentem, mert bár 32 éves vagyok, mégis én vagyok a csapat legidősebb játékosa, nekem kell most a fiatalabbakat segíteni, vagy oldani a hangulatot egy-egy viccel. Remek érzés, mert ezáltal én is fiatalabbnak érzem magamat. Emlékeztet arra, miért is kezdtem el kosárlabdázni, hogy élvezni kell ezt a gyönyörű játékot. A szezon arról szól majd számunkra, hogy minél keményebben játszunk, és hozzuk ki magunkból a maximumot – fejtette ki a szegediek új játékosa a klub honlapjának.

Szrecsko irányításával élvezheti a játékot

Govens hozzátette, szeretné átadni azt a tudást a fiataloknak, amelyet pályafutása alatt megszerzett: különösen azokat a kis apróságokat, ami a különbséget jelentheti egy meccsen a vereség és a győzelem között.

Számára nem ismeretlen Szrecsko Szekulovics, a csapat vezetőedzője, mivel a Falcónál dolgoztak már együtt.

Természetesen nagy szerepe volt Szrecskónak abban, hogy Szegedre szerződtem, hiszen két és fél évet dolgoztunk közösen korábban. Furcsa helyzetben vagyunk egy ilyen időszak után, de Szrecsko egy olyan edző, aki alatt újra élvezhetem a játékot

– mondta.

Ha hívják, megy a válogatottba

Govens 2017-ben bemutatkozhatott a magyar válogatottban is.

– Ha a szövetségi kapitány újra hív, én készen állok. Addig is azon vagyok, hogy fizikailag rendben legyek, valamint minél többet fejlődjünk a csapattal, közösen – zárta Govens Darrin.

Címlapfotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerLeklibajsza Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Jó a szegedi ultrák molinója a háttérben!

Leklibajsza
Olvasó

37 perc- 20+ pont

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés